Problem !

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
en3rgie
Kraj: Novo mesto

Problem !

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

avto je megane coupe .. naenkrat se mi przgejo skor vse lucke na stevcu .. nato zacen avto cukat .. in crkne .. pol pa tuk da zavergla .. ce ga das na kable .. uzge un se pels 200m in spet isto .. kaj bi to blo ?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preverite alternator in akumulator.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
en3rgie

Alternator sm dal obnovit 1 mesec nazaj .. akomulator pa tut nemore bit k je nov .. mogoce kaksna zica oksidirana ?
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

en3rgie napisal/-a:Alternator sm dal obnovit 1 mesec nazaj .. akomulator pa tut nemore bit k je nov .. mogoce kaksna zica oksidirana ?
jaz sem mel pol leta star akumolator
in mi je en napisal
rambo akumolator lahko crkne tud en dan star

probaj z drugim akumolatorjem
men je delovalo in sem ga kar menjal

zaj je vse BP
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

meni tudi enkrat cel lajtsov na armaturi...akumulator prazen. kupim novega, zamenjam sredi BTC v LJ, cez par dni se odpravimo na morje...poka spet lajtsov...so me gurnuli iz trajkta... alternator je bil zanic. Nebi skodlo pregledat alternator preden se kupi nov akumulator.
Uporabniški avatar
en3rgie

akomulator sm zmeru in je poln .. avto ne zavergla .. alternator je pa obnovlen .. edin ce ga nesm nazaj u garancijo ..
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

tudi jaz sem imel obnovljen alternator, zato mi na kraj pameti ni padlo da bi bil spet problem v alternatorju. Prvic so bile menjane krtacke pa se nek obrocek,.... ta drugic je pa lezaj al nekej zaribalo in je rotor zamaknilo, tako da ni bil v stiku....kaj jaz vem kaj to pomeni. Po moji logiki se je to zgodilo zaradi lezaja, ki se pri prvem popravilu ni menjal - pac dobr majstr ki je gledal na 10 EUR.

Ko das kontakt ti mora posvetit lucka za akumulator, ki potem ugasne ko masina zalaufa. Pol so pa dve fore ki pokazejo, da je alternator zanic: prva, da se lucka akumulatorja ne ugasne ko motor laufa, druga je pa da ko das kontakt, ta lucka sploh ne posveti. Pri meni je bilo to.
Uporabniški avatar
en3rgie

Komu si pa nesu obnovit .. ? jst sm biu pr Verbicu u brslinu ... ko dam kontakt mi zasvet lucka za aku .. ampak nemorm uzgat tko da nevem ce pol ugasne :) bom potem na kable uzgal pa bomo vidl ..
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Pa ce si reko da ti niti vergla ne, potem ni niti alternator niti akumulator.
Uporabniški avatar
en3rgie

ucas zavergla ucas ne .. oz komaj zavergla
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Potem pa je lahko zaganjalnik.
Uporabniški avatar
en3rgie

Meril sem napetost na akomulatorju in je normalno 12V. Sem ga prklucu na drug avto na kable .. sploh ne zavergla .. radio in use ostalo dela normalno .. ce se ne motm je starter kot je reku tomaz07 ?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

jaz bi posumil se na kljucavnico, lahko, da je kje slab stik in ti ne prepozna kljuca (oz. cipa v njem)...
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Preveri :
Starter
Maso
Kljucavnico
Uporabniški avatar
en3rgie

Kljucavnica je ze neki casa zjebana oz je sam fedr na koncu in mi ne skoc nazaj kluc ko vzgem .. ga moram sam mal nazaj prmaknt ko avto vzgem .. mozno da je tut kljucavnica ja ..
Odgovori