"pokanje" sklopke

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mateii

"pokanje" sklopke

Odgovor Napisal/-a mateii »

Torej imam sledec "problem",

Prejle se peljem od punce domov vse ok, kje da bi mel sploh kake probleme z avtom, potem pa ene 10km pred domov zacne neke "pokat" pri sklopki in to skoz "poka". Pa sem se potem ustavo pri enem kolegu (sej nima veze zakaj) pa prtisnem pa ne poka, kak pa speljem pa prestavim v drugo pa pol v tretjo pa ze spet zacne in zdaj spet skozi.
No in pripeljem domov pa ker mam tak da morm malo po hribu navzdol pa na razno da "sparkiram" doma =) pa ugasnem avto pa ne poka vec...prej je tudi to pokalo se ko sem ustavo pr kolegu.

No ampak razlike v voznji ni razn neprijetnega zvoka :S...zdaj sklopka sklepam da se verjetno ne more crknit mam pa cliota 2001 letnik, 1.4 16v Grand Tour, prevozenih pa 96500km (vlki servis bil na 66000, servis pa je bil narjen pred cca pol leta na 89000 (pac svecke, olje, oljni filter pa to). Do zdaj kakih tezav nisem mel sploh. Avto se pelje isto kot prej (sklopka prime/spusti nejde na sredini tako kot vedno) oz vsaj jaz ne opazim razlike razen seveda "pokanja".

Bral sem malo po googlu pa forumih ampak tam majo za mazde, kie, bmwje da se to dogaja ampak oni majo fuuuul vec prevozenih od mene vsi ki majo taki "problem".

Razlike v voznji kot pravim ni razn tistega "poka" (ce ga opisem ko da bi nevem fedra "pokala" nekaj podobnega) in to ob pritisku in spustitvi sklopke...na drugih forumih kot sem ze omeno vsi pravijo neki lezaj al da bi blo treba nekaj podmazat, zdaj predn grem do kakega mojstra al pa kaj bi vprasal tule za kak nasvet ker spremljam forum in vidim da dost komu dobro predlagate.

No za vse odgovore, predloge se vam vnaprej zahvaljujem.
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Preveri pletenico sklopke
Pred leti se je meni to dogajalo na 19-ki, pa se je cez cas pletenica strgala
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Ce si tapravi lahko crkne tudi pri 3000km
mateii

@ bobo Huh jaz se najbolj ne spoznam na to kje pa kaj bi lahka to blo =)

Po mnenju enga kleparja pa enga mehanika dans baje to ni nek "problem" in da z to sklopko neke cajta se lahka komot furam (cca 30.000km pol bi bil pa pocas cajt menjat).

Samo mene vseeno moti pokanje, ceprav dans morm rect da se je minimalno pojavljalo, zdaj me zanima ce se mi splaca menjat oz ce je kak mojster tule gor na forumu pa ce je doma nek okolica slovenske bistrice ko bi to malo bol pogledal oz. dal "natancnejso" analizo ka bi lahka blo "narobe". Al pa ce ma kdo kaj poznanega kje blizu pa da se konkretno spozna na renoje pa da nebi prevec drago racunal?

Lp
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

en preprost nasvet, poglej, ce se ti slucajno pedalo sklopke ne zatika v tepihe, meni je nekaj casa pokalo pri avtu od mame, no na koncu sem ugotovil, da je pokal pedal, ki se je zatikal v previsoko namescen tepih...
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
mateii

Ne ni pedal oz. tepih, mam tepih malo bol dol kot pa csit do vrha oz do tam ko pride pedalka do konca not.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

"mateii"
Zamenjajte zico sklopke, kot vam je bilo ze svetovano.

Razlaga:

Pri vasem vozilu je samonastavljiva zica sklopke, ropot se pojavlja v tistem odebeljenem delu na zici in se prenasa v vozilo.

Vseeno je katereo zice sklopke vgradite - samonastavljivo ali rocno nastavljivo - obe so dobre.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
mateii

Hm... mam 2 vprasanji:

Cena te zice?
A je treba celo masino narazn vzet al je to kaksna "malenkost"?

lp
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Gres v avtotrgovino in reces po domace, kuplung-zajlo za ta in ta avto rabim
Pletenico oz. zajlo, si pa lahko sam menjas ali pa pelji mehaniku :wink:
Odgovori