laguna 1,9 dci, kateri letnik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dunstar
Kraj: Brežice

laguna 1,9 dci, kateri letnik

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Pred priblizno dvema mesecema sem kupil laguno in jo cca. po enem mesecu naredil totalko na njej. Sedaj se zopet odlocam za laguno. Slisal sem veliko da so bile tezave turbin,egr,sob,citalec kartic... do sredine leta 2003 odpravljene. A je to res. Prej sem imel l.2004 in naj bi bile te tezave odpravljene vsaj deloma. Gledal sem letnik 2003 konec leta pa me zanima ce je to ok nakup ali en kup problemov.Hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

Ce bos imel smolo, bos imel te probleme tudi na 2004 letniku in obratno - jaz imam naprimer letnik 2002 in razen osvetlitve displeja klime ni od pogostih tezav (se) nic crklno.

Mislim, da je dosti odvsino na kak primerek naletis
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

dosti je pa tudi odvisno kako svoj primerek vozis, o tem je blo ze itaq debate da glava pece, je res da so bile lagune v qrcu od letnika 2001 mogoce se so zdaj, mogoce tudi moja 2005, ampak dosti je tudi odvisno od voznika, je pa res ce kupujes rablenega, ce naletis na takega ki ga je prejsnji lastnik gnal in gnal pa nic v njega dal, pol tebi ne more drzat pa ce se ti na glavo postavis, in smo tam kot se momenil, turbina crkne za zaradi tega ker je bla sama od sebe od qrca pol pa se zaradi tega ker jo je oni salabajzer tiscal ze na zacetku, pol pa crkne
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Najsel sem eno laguno 2003 letnik ki ima okoli 170000 km in menjano turbino pri 140000. Baje ima vse servise narejene in potrjeno servisno knjigo. Kako se kej masina obnese pri vecjih kilometrih.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dunstar napisal/-a:Najsel sem eno laguno 2003 letnik ki ima okoli 170000 km in menjano turbino pri 140000. Baje ima vse servise narejene in potrjeno servisno knjigo. Kako se kej masina obnese pri vecjih kilometrih.
Jaz nebi upal reskirati, sploh pa pri tej kilometrini.....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

dunstar napisal/-a:Najsel sem eno laguno 2003 letnik ki ima okoli 170000 km in menjano turbino pri 140000. Baje ima vse servise narejene in potrjeno servisno knjigo. Kako se kej masina obnese pri vecjih kilometrih.
Ce ima redne servise se pomoje nimas kaj bat.
posavec

Odgovor Napisal/-a posavec »

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2904352&show=1

tukaj ti puscam link, prodajam laguno, res lepo ohranjeno, brez problemov z masino, vedno lepo vozeno, avto je kot nov in SLO, olje menjano na 15000km, skratka brezhibna. Jaz pravim kdor bo kupil ta avto zase in ne za nadaljno prodajo bo dobro kupil. Ce pa kupujes laguno iz uvoza in bos "prsparal" 1500 evrov, pol ti pa samo zazelim vso sreco...

lp., boris
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

Ja sej ce bo "prsparu" 1500eur ce bo kupu uvozeno, bo pa mel istih 1500eur za zamenjavo turbine ane. Ce tvojo kupi mu ne ostane nc za popravilo morebitne okvare, k bi dal un dnar za avto zravn. Ka zej tvoja k je SLO je pa kr nepokvarljiva al kok? A so po novem avti delani za SLO trg vrhunski al ka?
Nocm te kej provocirat al pa neki, sam tvoje pisanje o sparanju 1500eur mi je bedn. Tud tvoj avto lahko novemu lastniku crkne v roku mesca al pa se mogoc prej... nikol ne ves... zato je kupovanje avta nekaksen riziko: nikol ne ves ka dobis, tud ce poznas avto od prej ne mors bit 100% da ti ne bo kej crknal...

lp in brez zamere
Slika
posavec

Andre| napisal/-a:Ja sej ce bo "prsparu" 1500eur ce bo kupu uvozeno, bo pa mel istih 1500eur za zamenjavo turbine ane. Ce tvojo kupi mu ne ostane nc za popravilo morebitne okvare, k bi dal un dnar za avto zravn. Ka zej tvoja k je SLO je pa kr nepokvarljiva al kok? A so po novem avti delani za SLO trg vrhunski al ka?
Nocm te kej provocirat al pa neki, sam tvoje pisanje o sparanju 1500eur mi je bedn. Tud tvoj avto lahko novemu lastniku crkne v roku mesca al pa se mogoc prej... nikol ne ves... zato je kupovanje avta nekaksen riziko: nikol ne ves ka dobis, tud ce poznas avto od prej ne mors bit 100% da ti ne bo kej crknal...

lp in brez zamere
zamere ni nobene , ne se bat. Sam kot informacijo, avto sem kupil ko je mel 5000km, od mojga oceta, ki je pac sel na passata, vse ostalo sem prevozu sam, zato vem kako je bila vozena ( mogoce ves iz uvoza kdo, kako in koliko jih je avto vozlo ali je bil zaleten in kako mocno ?).Nic pa ni bilo pisano da je avto vrhunski, ali da je nepokvarljiv, napisal sem samo dejstva. Samo kot informacjo imam vw golfa V - prvi lastnik poraba olja na 15000 1,5L, pri laguni kot sem napisal nic, nic mastna masina in neprana kot jo dobis iz uvoza.
Drugac pa vsak ve za sebe kje, kako in za koliko denarja si bo kupil avto, to je pac njegova osebna odlocitev.

lp.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Glede na to da je delal servise na 15k nebi smelo biti problemov z motorjem, turbino.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

kaksne veze ma servis s turbino?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
posavec

umlinar napisal/-a:kaksne veze ma servis s turbino?
po mojih informacijah, so se turbine kvarle prav zaradi predolgega servisnega intervala, zato pa je Renault zmanjsal interval uradno iz 30000km ( kar je blo meni skoz nerazumljivo, s se tako dobrim oljem ), na 20000km, pa se ta se zdi predolg, glede na kvaliteto Elf olja.

lp.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

hm...ok, nisi razumel (mogoce tut js ne), kaksne veze ma redni servis s turbino?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
alex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a alex »

posavec napisal/-a:
umlinar napisal/-a:kaksne veze ma servis s turbino?
po mojih informacijah, so se turbine kvarle prav zaradi predolgega servisnega intervala, zato pa je Renault zmanjsal interval uradno iz 30000km ( kar je blo meni skoz nerazumljivo, s se tako dobrim oljem ), na 20000km, pa se ta se zdi predolg, glede na kvaliteto Elf olja.

lp.
Ta trditev mislim da ne drzi za nove lagune, imam laguno III in ima servisni interval 30000 ali eno leto!
Slika
Slika
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Olje maze lezaj v turbini.Tudi stare so imele serivs na 30.000 km ampak mehaniki so zaradi okvar priporocali manjavo na 15.000km.
Nevem kje je tukaj problem. Kor ima pa denar za novo laguno ima tudi tistih 40 50 eur da zamenja olje in filter....
Odgovori