Pretakanje vode - Scenic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Pretakanje vode - Scenic

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

No danes sem opazil zanimivo zadevo v armaturi ... Ocitno imam akvarij v avtu :) ... Uglavnem iz armaturke se je slisalo pretakanje vode ... glih tko kot da bi se pretakalo po ceveh ... Eno teorijo sem ze razvil, ampak ce bi kdo vedel kaj bi bil razlog za to, bi bil zlo vesel ...

Aja, teorija ... Ob vcerajsnjem obilnem dezevju se je nabrala voda pri brisalcih (pod plastiko) ---> zamasen odtok iz tistega dela ---> in zdaj se voda pretaka ... Samo ne vem zakaj bi se slisalo kot da se pretaka po ceveh??? Ce ima kej veze v notranjosti avta ni blo nc mokro ...
Lp RoZleht
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Zrak(zracni zep) v hladilnem sistemu motorja?
Uporabniški avatar
RoZleht

hm ... ne vem ... glede tega racunam da so mehaniki ki so delal velik servis zadevo odzracili (al kako se temu rece) ... hm, a se da to kako ugotovit, ce bi bil to razlog?
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

Eno vprasanje bi se imel, oz. dve vprasanji :)

1. nekje na forumu sem prebral, da se da odzracit sistem tako, da prizges mrzel avto, odpres pokrovcek na ekspanzijski in pocakas da se zavrti ventilator in da se naj bi tako ves zrak izlocu iz sistema ... Je to res?

2. glede plastike pri brisalcih ... zanima me ce je ze kdo kdaj odstranjeval vso tisto plastiko (pod katero je motorcek brisalcev,...) ce drzijo tisto samo vijaki (torxi) al je zataknjena se kje kaksna plastika, ki se seveda rada odlomi :)?
Zadnjič spremenil RoZleht, dne 17 Jun 2009, 14:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Zdej ne vem tocno ker letnik je tvoj avto. Za 1. vprasanje ne vem odgovora. Za 2. glede razdiranja tiste plastike ni nic tako strasnega. Tisti torxi ko so odsraufas, dobro je se brisalce odstranit da se ne zafrkavas. Ko jih bos nazaj dajal mislim da je na steklu nekje drobna oznaka kje morajo bit da znas na katero ripno dat. Ko vse odsraufas se plastika mislim da se premakne v eno stran in gre vse lepo dol. Samo pocasi pa brez prevelike sile.
Uporabniški avatar
RoZleht

Avto je pa R. Scenic 1.9 DCI, letnik 2004.

@schik: hvala za odgovor :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Ko se je pri meni nekaj pretakalo, sem nasel vodo v prostoru pod brisalci. Krivec je bila umazanija, ki je zamasila odtocne luknje na obeh straneh tega "korita". V kabino mi k sreci ni teklo, ker nivo vode se ni dosegel odprtine za vstop zraka.

lp
Scenic RX4 1.9 dCi
christian
Kraj: malo tu malo tam

Odgovor Napisal/-a christian »

Men se je voda nabirala v predalih ,ki so v podu pod nogami,vzrok pa so bile smeti pri odtocnih ceveh pod brisalci.Pa tud pretakanje vode je bilo slisati spredaj.
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Tudi sam sem pred kratkim tocno ta prostor na cliotu III moral spucati, ker sta se odtocna kanala zamasila (se je slisalo tako kot se pri tebi). Sem pa naredil brez, da sem odstranil brisalce (odvil tista vijaka-torxa v plasticnem cepu tar snel pokrov/plastiko od tesnilne gume pa sem z roko prisel zraven), vzel eno dolgo "zico" ter spucal oba kanala.

lp
Odgovori