Zavorne ploscice Laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sinko

Zavorne ploscice Laguna II

Odgovor Napisal/-a sinko »

Torej iskal po forumu in nisem nikjer najdo. Zadeva je sledeca cca 14 dni mi je drsalo in drsalo pri zadnjem desnem kolesu ( mislo daje kamen), vceraj me razpizdi vrzem kulo dol in lej ga majmuna zablokiro ( delno) cilinder pozrlo zunanjo ploscico ostalo se je je cca 4 mm. Sedaj pa vrasanje katere ploscice dat gor, kot pise v naslovu se gre za Laguno II , ph2, 05 letnik. Danes mel cas samo do ene trgovine mi tip ponudo neke FERODO za 55eur, baje da so MEHKE, ne vem in me zanima vase mnenje kaj dat gor. Ne rabim nekih green stuff ali fritech, rabim nekja vmes.
Tnx za pomoc in odgovore
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Zavorne ploscice Laguna II

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ferodo naceloma kar hvalijo!
Jaz sem jih imel na prejsnem cliotu pa sem bil z njimi zadovoljen. Prime tako kot original, cvilile pa tudi niso nic.
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Kaj to je to? Noben nic? Kaj ne menjava noben nikoli ploscic?
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

pr 110kkm jih nism ne odspredi in ne odzadi :lol:
Uporabniški avatar
sinko

etore napisal/-a:pr 110kkm jih nism ne odspredi in ne odzadi :lol:
saj tudi meni nebi rablo ce mi nebi zadnjega desnega cilindra prijelo pa mi je eno ploscico pobrala in bom menjal zadaj da bo mir pa ne vem kaj gor dat
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ajajaj, kaksne voznje imate to da zdrzijo ploscice skoraj zivljensko dobo avtomobila? :D
Sinko s Ferodo-tom nebos nic falil! :wink: Pa se veliko ceneje so kot original.
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Stupo napisal/-a:Ajajaj, kaksne voznje imate to da zdrzijo ploscice skoraj zivljensko dobo avtomobila? :D
Sinko s Ferodo-tom nebos nic falil! :wink: Pa se veliko ceneje so kot original.
original itaq odpade zaradi cene, rad bi pa se sliso ce ma kdo kaj drugega za predlagat ce ne pam vzel te ferodo
c4nk4r
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a c4nk4r »

Sinko pa kaj bos nekaj menjaval, kdo pa se dan danes bremze rabi :D :D :D :evil:
Renault Megane II 1.5 dCi
Uporabniški avatar
sinko

c4nk4r napisal/-a:Sinko pa kaj bos nekaj menjaval, kdo pa se dan danes bremze rabi :D :D :D :evil:
ja jaz bom sidro nabavo pa bom sidro meto in bremzo, ploscice mi je pozrlo to kaj mi drsa, v pondelk al pa tork bom pelo da mi menja pa cilinder zrihta da mi nebo je..lo na tehnicnem
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

mi vozimo zelo hitro sam z avtom moras delat z obcutkom pa avto traja dolgo... usak avto k sm meu so ploscice zdrzale celo vecnost... ocitno ste vi mal prevec agresivni... tukaj ne mislim nate sinko, ti si pac meu smolo... drugace pa ce se ne motim so original ene 76eur tako da meni osebno se mi zdi malo smesno gledat za 25eur razlike pri vrednosti avta 10keur... ampak tako jaz pac mislim... sm pa lih kar prsu iz zura sm malo nazgan zato tolko pisem ha ha...
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

etore napisal/-a:mi vozimo zelo hitro sam z avtom moras delat z obcutkom pa avto traja dolgo... usak avto k sm meu so ploscice zdrzale celo vecnost... ocitno ste vi mal prevec agresivni... tukaj ne mislim nate sinko, ti si pac meu smolo... drugace pa ce se ne motim so original ene 76eur tako da meni osebno se mi zdi malo smesno gledat za 25eur razlike pri vrednosti avta 10keur... ampak tako jaz pac mislim... sm pa lih kar prsu iz zura sm malo nazgan zato tolko pisem ha ha...
se posebi prvi stavek je hud ja..."avto traja dolgo" :lol: :lol: :drinking:
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

jst sem jih zadaj menjal in sem dal gor Ferodo ..mi je zazgalo zadnje diske ker niso bile narejene tako kot bi morale bit ...kupil original ..nobenih problemov dela ... mislim da so original se najbolse ..razen kaksnih sportih ..sam tam je potrebno menjat komplet diske in ploscice :)
Uporabniški avatar
sinko

FastDay napisal/-a:jst sem jih zadaj menjal in sem dal gor Ferodo ..mi je zazgalo zadnje diske ker niso bile narejene tako kot bi morale bit ...kupil original ..nobenih problemov dela ... mislim da so original se najbolse ..razen kaksnih sportih ..sam tam je potrebno menjat komplet diske in ploscice :)
tebi je zazgalo diske s Ferodo ploscicami? kolko so te prisle orginalne
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

To je tema v kateri se ne bomo nikoli strinjali. Veliko je odvisno od stila voznje in kvalitete zavornih elementov, zal je na trgu veliko ponaredkov, ki postrezejo z manjso nabavno ceno in posledicno tudi s slabsim zavornim ucinkom. V koliko se vozi umirjeno in so ostali sklopi na zavorah v odlicnem stanju ( cilindri, fleksibilne/gumi cevi, diski, bobni, vzmeti, koncniki, kolesni lezaji ................ ), potem je vseeno kaksno znamko zavornih elementov se vgrajuje, pri bolj dinamicni voznji pa pridejo na dan vse pomankljivosti cenenih izdelkov. Osebno menim, da v koliko se odlocate med znamkami: Ate, Abex ( to je tudi prva ugradnja za Renault - sicer manj znana in tesko dostopna na prostem trziscu - zavorne sisteme za njih razvija Lucas), Bendix in Lucas/TRW, potem ne morete zgresiti pri nabavi kvalitetnih zavornih elementov, pa se cene samih izdelkov so dosegljive.

Seveda pa je potrebno biti pozoren na ponaredke, ki jih je v nasih trgovinah veliko.

Za vse sportne navdusence pa za malo eur dobijo visoko kvaliteto z nabavo Ate Pover zavornih elementov.

Vse nasteto, pa v koliko ne morete dobiti v vasih avtotrgovinah lahko narocite pri meni ( ZS ).

Marsikdo se ne bo strinjal z mojim pisanjem, vendar kakor sem v uvodu napisal: To je tema v kateri se ne bomo nikoli strinjali;

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori