Ne ne.....v nadomestnem je stevec za obrate hin oz na stangasu vcasih kr 7k RPM kaze pa gre nazaj skoraj do nule...ker je hin...drugace pa dela ostalo...hotel sem povedat da drugace z avtom ni blo dobro ravnano...na mojem pa vec ko 3k RPM skorajda ne vidisome1 napisal/-a:Ce ti pa pod stangasom laufa na 4k obratov pa sploh ni cudno, da je taka poraba hehe)
kako se pa vozi po omejitvah na 4k obratih)) Skos v 2i ?:pp hec hec
Poraba Megane 1.6 16V 99'
- RobMayth
- Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
jaz mam coupeja 1.4 16V l.99 mam povprecno porabo nekje 6,8-7,2 (pa nimam prevec lahke noge). Ko sem kupil avto je mel v racunalniku shranjenih 8000km in je bila povprecna poraba 5,8 l/100km. Sploh nism mogu verjet. Je pa res je bla skos dolga tura (min. 50km brez ugasanja).
Sodelavka ma pa coupeja 1.6 16V isto l.99 pravi poraba od 5,6 do 6,3. Samo ona ma kr lahko nogo.
P.S.: Ker seveda na svojem nism verjel da je tak nizka poraba pri moji voznji sm rocno racunal porabo glede na poln tank. Izracun cisto isti.
Primer Clio 1.2 8v sm mel pa porabo moje voznje 7,0-8,0 l/100km. Letnik je bil 1996 pa novejsi motor (D7F).
Sodelavka ma pa coupeja 1.6 16V isto l.99 pravi poraba od 5,6 do 6,3. Samo ona ma kr lahko nogo.
P.S.: Ker seveda na svojem nism verjel da je tak nizka poraba pri moji voznji sm rocno racunal porabo glede na poln tank. Izracun cisto isti.
Primer Clio 1.2 8v sm mel pa porabo moje voznje 7,0-8,0 l/100km. Letnik je bil 1996 pa novejsi motor (D7F).
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
6.1 je kr nizka ja, sploh ce je vsteto tudi kaj mestne voznje. Jaz mojega 2.0ide ne spravim pod 7.3 mesta+ primestna. Sem pa imel 5.1l, od zagreba do korcule. Seveda kulturna voznja max 140km/h.
Sploh nevem, ce je drugac kaksna razlike v porabi pri teh 2.0 ide in 1.6 16v. Oba avtomobila smo imeli doma in se mi zdi, da je kar zeloo podobno.
Sploh nevem, ce je drugac kaksna razlike v porabi pri teh 2.0 ide in 1.6 16v. Oba avtomobila smo imeli doma in se mi zdi, da je kar zeloo podobno.
-
defasturias
Fantje, imam vprasanje glede porabe pri mojem avtu, megane 1.4 16V, l.2000. S prvim tankom sem imel porabo 7,9l. Okej, prvi avto, prvi tank, zato logicno malo bolj dinamicna voznja. Sem si rekel, da bo treba znizat porabo. Prestavljam pri 3000 obratih, nikoli ne vozim pod 2000, vedno v razponu med 2200 in 2600. Pred semaforji, lezecimi policaji, itd. vedno dam v ler in se pocasi ustavim. Nikoli ne speljujem sunkovito. Poraba je se vedno enaka, pa da se postavim na glavo. So krive kratke relacije - vsak dan max. 6km v eno stran, cez nekaj ur nazaj, obcasno Ljubljana (1x na mesec), ali zna bit kaj narobe z avtom? Vcasih ko ga premaknem po pranju, se zavoha bencin, tudi v notranjosti.
Me pa zanima tudi pri katerem stilu voznje je poraba na avtocesti manjsa:
1. Konstantna voznja na 130 in obcasno popuscanje gasa, ne pade pod 120 (imam okoli 3500 obratov, nisem ziher koliko). Obcasna prehitevanja tovornjakov in pospesevanje tudi preko 130 - da nisem ravno meckac.
2. Pospesevanje do 130, ler, ko pade na 100 v 5. prestavo in gas do 130 itd. Obcasna prehitevanja z visjo hitrostjo.
Me pa zanima tudi pri katerem stilu voznje je poraba na avtocesti manjsa:
1. Konstantna voznja na 130 in obcasno popuscanje gasa, ne pade pod 120 (imam okoli 3500 obratov, nisem ziher koliko). Obcasna prehitevanja tovornjakov in pospesevanje tudi preko 130 - da nisem ravno meckac.
2. Pospesevanje do 130, ler, ko pade na 100 v 5. prestavo in gas do 130 itd. Obcasna prehitevanja z visjo hitrostjo.
Imas cisto normalno porabo. Sploh pa, ker prestavljas na 3k obratov. Prestavljaj na 2200 in vozi na 2k in bos spravil se kasne pol litra dol.
Drugace pa glede tistega dajanja v ler na avtocesti... Nevem zakva bi to pocel sploh. Lepo vozis 130 ali kolikor vozis in samo cisto po malo dodajas gasa toliko, da lahklo vzdrzujes tisto hitrost.
Drugace pa glede tistega dajanja v ler na avtocesti... Nevem zakva bi to pocel sploh. Lepo vozis 130 ali kolikor vozis in samo cisto po malo dodajas gasa toliko, da lahklo vzdrzujes tisto hitrost.
-
defasturias
Ce sobe ne bi vbrizgavale nic goriva bi motor crknil. Nekaj goriva gre. Fora je da ko das v ler ti hitrost pocasneje pada ker ti motor avta ne zavira. Sem mislil da vseeno manj kuri v leru, kot ce je v prestavi in ga motor bremza.
Drugace se da pa brez problemov vozit tudi s 1500 obrati, avto nic ne poskakuje ali se matra, logicno pa je da bo pocasen. Itak lahko prestavis v nizjo ce moras pospesit, za lagano cruzanje so pa tudi nizki obrati zadovoljivi.
Gume sem napumpal prejsnji mesec, bom sel ta teden preden grem na morje se 1x - itak jih moram bolj napumpat ker gremo 4 osebe.
Drugace se da pa brez problemov vozit tudi s 1500 obrati, avto nic ne poskakuje ali se matra, logicno pa je da bo pocasen. Itak lahko prestavis v nizjo ce moras pospesit, za lagano cruzanje so pa tudi nizki obrati zadovoljivi.
Gume sem napumpal prejsnji mesec, bom sel ta teden preden grem na morje se 1x - itak jih moram bolj napumpat ker gremo 4 osebe.
Vedno se bremza s prestavami (takrat je trenutna poraba 0,0L)
Ce das vedno npr. pred rdeco lucjo v ler, imas dolgorocno gledano vecjo porabo goriva in hitreje obrabljene zavorne ploscice. Poraba v leru je pa odvisna od hitrosti, vecja kot je hitrost, manjsa je poraba. Drugace je pa to okoli 6 - 9 dcl na uro.
Ce das vedno npr. pred rdeco lucjo v ler, imas dolgorocno gledano vecjo porabo goriva in hitreje obrabljene zavorne ploscice. Poraba v leru je pa odvisna od hitrosti, vecja kot je hitrost, manjsa je poraba. Drugace je pa to okoli 6 - 9 dcl na uro.
-
defasturias
Meni pije avto tak ko tvoj 6,9l/100 km pri dokaj dinamicni voznji. Gume so 195/50/15. Pri normalni voznji mam porabo 6,3-6,5l/100 km. Ko sem ga kupil je mel porabo 5,8 v racunalniku (na 8.000 km). Samo toliko zivcev pa nimam da ne bi ga parkrat pohodu 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
-
defasturias
Bom kar tule vprasal. Zadnji teden se mi na avtu pojavlja tezava. Ko ga vzgem, je vcasih potreben gas, avto se v leru po vzigu nemirno trese, ceprav ne izrazito. Danes pa mi je na parkiriscu ko sem sel vzvratno iz boksa, dvakrat crknil. Definitivno ni bila moja krivda, ker sem drzal sklopko. Sumim vzigalno tuljavo, ceprav se mi opozorilna lucka se ni prizgala. Je mozno, da bi bilo to krivo in da je tudi zaradi tega (in zimskih gum) poraba za ta avto tako visoka?