mojemnenje.press
Megane Coupe 1.4 16V letnik 2000
Zimsko-letne gume so zelo drage. Ne vem ce sploh obstajajo v tej dimenziji. Eni govorijo da je M+S zimskoletna. To ni res!!! To je navadna zimska guma. M (=mud) + S (=snow).
Ne smes pa mesat zimskih gum spredaj in letne odzadaj ali obratno.
Drugace znamko gum imas lahko drugacno (edino na eni osi mora biti ista).
Semperit je pa drugace bolj "svoh" guma. Mogoce bi ti bila boljsa kak Toyo ki je podoben dnar ali pa kako boljso recimo (Yokohama, Goodyear, Dunlop,...).
Sam tudi gume nabavljam samo tebi sem itak predalec (Bela Krajina).
Ne smes pa mesat zimskih gum spredaj in letne odzadaj ali obratno.
Drugace znamko gum imas lahko drugacno (edino na eni osi mora biti ista).
Semperit je pa drugace bolj "svoh" guma. Mogoce bi ti bila boljsa kak Toyo ki je podoben dnar ali pa kako boljso recimo (Yokohama, Goodyear, Dunlop,...).
Sam tudi gume nabavljam samo tebi sem itak predalec (Bela Krajina).
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
V glavnem najbula varijanta je poleti letne, pozimi zimske.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- RobMayth
- Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...
Preko gume-direkt naroci Toyo T1R ali pa GY Eagle F1 , za druge mas ugodne cene(F1) pri vulkanizerju malo naprej od Selnice ob Dravi-53eur komad, tam sem jih jaz nabavil ko sem se mel 15ke. Tja idi, majo na zalogi pa vse, pa se dalec ni, cca 35-40min iz MB 
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Ne to je samo oznaka profila. Ta guma je dobra samo cez cas rata hrupna pa dokaj veliko obrabo ima. Sam bi ti osebno priporocal Toyo PXT1-R. Sem jih imel prej na meganu in sem bil zelo zadovoljen. Preveri se ceno pri Spanu. Mislim da tudi posiljajo.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- RobMayth
- Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...
Sem imel ze Toyo, GY F1, Fulda Carat Exelero, Michelin neko cudno, pa imam sedaj Toyo in drugega vec ne kupim, razen se GY F1. Pa nisem divjak, ampak se drzijo ko cigumi, letno naredim okoli 6k km tak da jih bom mel komot za 2 sezoni
Jaz bi izbral GY F1 ker so ugodne, pa se v blizini jih lahko kupis
Jaz bi izbral GY F1 ker so ugodne, pa se v blizini jih lahko kupis
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Pa sej ne skuris letnih pa zimskih v eni sezoni?Glory napisal/-a:to je res, samo mas pol 1x vec stroskov. 1x moras kupit letne, pozimi pa zimske. bo treba pred zimo posteno razmislit.
Kupi pa neke kvalitetne gume, ker je razlika ogromna napram enim poceni gumam, sploh pri zimskih.
pa lp.
Če je ravno, ni zabavno.
glede gum res ne sparej. to da mas dvojne stroske je tk tk. rajs pomisl nase ka se ti lahk zgodi. ker ko si omenla letno zimske je to guma, ki ni dobra za poleti kr ma kr dost vlko obrabo prav tako imas mogoce malo vecjo porabo, pozimi pa tudi ce je res hladna zima in dost snega ni vredu guma.
take letno zimske gume vrjetno obrabis v 2 letih ( okoli 20000 do 25000km)
med tem ko bi lahko naprimer z letno gumo naredis okoli 30000 do 40000 km odvisno od voznje s kompletom zimskih pa prav toliko km. ti vrjetno zdrzijo 3 sezone.
sam ti za letno gumo priporocam GY F1, maxxsis V1, donlop Fast response
to je nek sredn cenovn rang. mens so prve dve obojne zdzale okol 40000km sm bil zadovoln ceprev na zacetku zgleda da jih ful hitr nuca. ce si pa umirjen voznik pa so itak dobre gume.
glede semperita: to je guma nizjega cenovnega razreda podobna firma je sunny ipd. (sam sem imel semperit na prejsnem avtu ki sem ga kupil da je 2 leti stara zimska guma bila trda ko kamen nevarna na mokrem me je skorda iz ceste vrglo tk da sm potem hitr menju. sicer je to moja izkusnja vendar me je naucila da ne bom sparu na gumah.)
upam da sem ti kaj pomagal pri odlocitvi. ce te zanimajo cene kake gume mi napisi na PM kakso dimenzijo rabis pa kaksno gumo bi imela pa ti poslem cene. drugace pa lahko na spletni strani gume takoj pogledas priblizne cene neke je lahko se pa cenej.
take letno zimske gume vrjetno obrabis v 2 letih ( okoli 20000 do 25000km)
med tem ko bi lahko naprimer z letno gumo naredis okoli 30000 do 40000 km odvisno od voznje s kompletom zimskih pa prav toliko km. ti vrjetno zdrzijo 3 sezone.
sam ti za letno gumo priporocam GY F1, maxxsis V1, donlop Fast response
to je nek sredn cenovn rang. mens so prve dve obojne zdzale okol 40000km sm bil zadovoln ceprev na zacetku zgleda da jih ful hitr nuca. ce si pa umirjen voznik pa so itak dobre gume.
glede semperita: to je guma nizjega cenovnega razreda podobna firma je sunny ipd. (sam sem imel semperit na prejsnem avtu ki sem ga kupil da je 2 leti stara zimska guma bila trda ko kamen nevarna na mokrem me je skorda iz ceste vrglo tk da sm potem hitr menju. sicer je to moja izkusnja vendar me je naucila da ne bom sparu na gumah.)
upam da sem ti kaj pomagal pri odlocitvi. ce te zanimajo cene kake gume mi napisi na PM kakso dimenzijo rabis pa kaksno gumo bi imela pa ti poslem cene. drugace pa lahko na spletni strani gume takoj pogledas priblizne cene neke je lahko se pa cenej.
Najbula varjanta neke jeklene feltne, ki ti jih ni skoda. Ki ALU feltne se zacnejo cez cas luscit na "nasoljeni" cesti. Ene jeklene od navadnega megana vzemes 14 ali 15 col. Okoli 50-60eur bi te mogle rabljene prit.Glory napisal/-a:kaj pa glede feln, kaj najbolj priporocate za zimo, ker te ko imam si jih ne bi rada pozimi unicla. kaksne morajo biti felne: alu al jeklo? kaj pa znamka samo tak po zmerni ceni.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG