Klima iz Clia 2-2 v Thalio 1 ??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Kvatro
Kraj: Ljubljana

Klima iz Clia 2-2 v Thalio 1 ??

Odgovor Napisal/-a Kvatro »

kolega je naredu totalko iz Cliota II faza II..
moja Thalia (prvi model) pa nima klime..
zanima me, bi se dal to preprosto (bolj ali manj) presraufat?
hvala za kakrsnkoli info
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Nima smisla. Razdreti je potrebno kompletno armaturko, zamenjati gajbico od ventilacije, napeljati nove kable (verjetno tvoj avto nima ustreznih prikljuckov), zamenjati komandno ploscico ventilacije (+ vse povezave), montirati kompresor, hladilnik, vse cevi itd. itd. itd.

Edino smiselno je prodati avto in nabaviti drugega s klimo.
Uporabniški avatar
Kvatro
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kvatro »

vem da ni najenostavneje klime vgradit.. baje stane tm okol 500 eur vgradnja.. 3000 eur mislm d mora bit avto se vreden, tko da mislm d se splaca.
hjah problem je u tem d je avto res lepo ohranjen, delamo pa po 35k kilometrov letno minimum (zdej jih ma 110k ze) in ne bi zanga dobil tok kot je vreden, plus ne bi kupoval rabljenega renaulta, too many things can go wrong. da dobim od ksne bake zamorjeno masino..
tko da me vseeno zanima originalno vprasanje, in sicer, ali sta klimi kompatibilni?
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ce je clio totalka je verjetno fasal vsaj hladilnik klime ki se nahaja pred hladilnikom vode. Tako da dodatni stroski.

Vem da original ventilacija v thali nima flitra klima, kar se nahaja v cliu.
Menjat moras pa komplet instalacijo okol motorja in armature, drug racunalnik, dodatni rele za prvo stopnjo ventilatorja ki se vklopi skupaj s klimo, priredit motor da pride kompresor gor, armatura ki ni ista.
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Zdravo!

Skratka... Ce bos vse skup dal strokovnjaku, ki se s tem ukvarja, bos za par dni avto tam pustil, racunal ti bo kar precej, sproti bo nasel se kake pomanjkljivosti (naprimer da kompresor ni pravi ali kaj podobnega). To pomeni da bos mogel se druge dele poiskat itd. in itd.

Rezultat bo pa najverjetneje sledec:

- Imel bos se veliko problemov. Ze pri serijsko vgrajeni klimi nastaja veliko problemov, pri naknadno vgrajeni pa sploh, se tolk vecja verjetnost pa bo zaradi tega, ker deli ne bodo novi.

- Velika verjetnost nastanka drugih okvar zaradi klime. (naprimer pogosto trganje mikro jermena)

Po mojem mnenju se nikakor ne splaca na star avto montirat staro klimo.

Avto prodat pa drugega nabavit. Si pa omenil da je pac tvoj avto zelo ohranjen in da je vreden vec kolikor je pa dejanska cena.

Ce bi rad imel klimo, kupi rajsi drugi avto pa ceprav ne bo tako ohranjen kot tvoj, in ta denar, ki bi ga porabil za vgradnjo klime in popravilo klime v nadaljnih letih, rajsi nameni za DOBER servis "drugega" avta in odpravo vseh pomanjkljivosti, katere bi ta "drugi" avto imel.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Gledal sem na avtonetu, imas en kup thali z klimo. cene od 3000 eur naprej.
Odgovori