laguna 1.6 16v odpoved motorja
laguna 1.6 16v odpoved motorja
Imam omenjeno laguno letnik 99.
Zgodba:
Peljal sem se avtoceti iz Celja v Mb in na klancu pred tuneli stisnem po gasu, zacne trokirat. prestavim v nizjo in gre naprej. Nato zacne trokirat, ko sem imel premalo obratov tudi navzdol(Pod 3000) ZAPELJEM SE MIM TEPANJ IN CRKNE, ker sem stisnil sklopko. Z ugasnjenim se zapeljem na petrolovo pocivalisce. poiskusam z ponovnim zagonom, komaj uspe, vendar motor zelo trese in ugasne ce ne dam gasa.
sledi:
Od mojega mehanika na renaultovem servisu dobim novico, da je en valj cist brez kompresije. in da je verjetno nekaj precej narobe (zanic ventil, bat??) in da bo popravilo verjetno zneslo prek 1000E. Poleg tega zadnje leto precej pije olje, vendar sem ga redno dolival. Katalizator pa tudi ne dela vec kot bi mogel in je prav tako potrben popravila...torej se + kakih 400E
kaj sedaj?
ali se sploh splaca popravljat tak motor, in katalitzator glede na to da je bil avto vreden dobrih 2500E.
Je mogoce ceneje kr zamenjati motor. In ce ... ali mora bit enak (da ne bi blo kakih komplikacij z montazo)
Ali je najbolje prodati avto po delih. (ceprav nebi rad da se mi doma vlaci predolgo casa).
Kaj svetujete?
Zgodba:
Peljal sem se avtoceti iz Celja v Mb in na klancu pred tuneli stisnem po gasu, zacne trokirat. prestavim v nizjo in gre naprej. Nato zacne trokirat, ko sem imel premalo obratov tudi navzdol(Pod 3000) ZAPELJEM SE MIM TEPANJ IN CRKNE, ker sem stisnil sklopko. Z ugasnjenim se zapeljem na petrolovo pocivalisce. poiskusam z ponovnim zagonom, komaj uspe, vendar motor zelo trese in ugasne ce ne dam gasa.
sledi:
Od mojega mehanika na renaultovem servisu dobim novico, da je en valj cist brez kompresije. in da je verjetno nekaj precej narobe (zanic ventil, bat??) in da bo popravilo verjetno zneslo prek 1000E. Poleg tega zadnje leto precej pije olje, vendar sem ga redno dolival. Katalizator pa tudi ne dela vec kot bi mogel in je prav tako potrben popravila...torej se + kakih 400E
kaj sedaj?
ali se sploh splaca popravljat tak motor, in katalitzator glede na to da je bil avto vreden dobrih 2500E.
Je mogoce ceneje kr zamenjati motor. In ce ... ali mora bit enak (da ne bi blo kakih komplikacij z montazo)
Ali je najbolje prodati avto po delih. (ceprav nebi rad da se mi doma vlaci predolgo casa).
Kaj svetujete?
Od 96 letnika ne more pasat, ker 96 leta ni bilo 1.6 16 motorja......Doctor DJ napisal/-a:ce pase od letnika 96, kontakritaj KEKEC-a
Mislim pa da za 400eur ne bos dobil dobrega motorja......obcutek imam, da bi bil priblizno tak kot ta tvoj dokaj hitro....
Motor, ce ze zamenjas za drugega za katerega ne poznas zgodovine, je potrebno dobro pregledati, zamenjati vse potrebno, istocasno narediti se velik servis ko je ze zunaj vse skupaj.....
Na koncu ko potegnes crto te bo kostalo okoli 800eur.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
- RobMayth
- Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...
Jaz imam en 1.4 16V motor ce te zanima in pase brez problemov....ti ga dam zelo ugodno, je pa razlike cca 10 konjev v primerjavi s 1.6 16V. Ce se ti ne gre tolko za koncno in pospeske je to to. Motor pa ima 100k km realnih je pa komplet 
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Meni je na meganu 1.4e crknil motor... Sm kupo rabljen motor 1.4e za 150eur ga zmontiral in motor je ko novi... Tako da ni vse slabo kj je poceni...
www.facebook.com/avto.deli <- Vse za vaš jekleni konjiček
Malo si bom sposodil temo, upam da avtor ne bo prevec jezen.
Gre za problem ki ga opazam ( Laguna 2 2002 1.6 16v), avto tu pa tam cukne ko dodajas gas, to se zgodi za hip, kot da bi blo kaj zamaseno. Zracni filter sem pred kratkim malo spihal, ker se je drugace ok.
Dogaja se dokaj poredko, ampak vseeno me zanima kaj bi lahko blo?
Lp!
Gre za problem ki ga opazam ( Laguna 2 2002 1.6 16v), avto tu pa tam cukne ko dodajas gas, to se zgodi za hip, kot da bi blo kaj zamaseno. Zracni filter sem pred kratkim malo spihal, ker se je drugace ok.
Dogaja se dokaj poredko, ampak vseeno me zanima kaj bi lahko blo?
Lp!