Vodno Hlajenje CPU

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
blue tornado

Odgovor Napisal/-a blue tornado »

Bom kar tale post uporabil za vprasanje,pa ne me potem Slika :D
V glavnem,zanima me vase mnenje o vodnem hlajenju procesorja?!Ima kdo in kako se obnese??
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ce si ze tacajt naredu vodno, pol moj odgovor prezri :)

Js sm si naredu vodno, in sicer celga sistema (CPU, GPU in NB) pa sm zlo zadovoljen, temperature padle za 15-20 stopinj, hrup pa tudi za kr nekaj dB-lov :D tak da ce mas voljo delat , je sigurno boljse kot zracno. Je pa kr nekaj zajebancije da vse skup spravis :)

LP
Uporabniški avatar
blue tornado

Nisem se,prisli drugi nacrti!! :? :) A sam si naredil vse ali kupil kit in sestavil.... :?: :?:
Uporabniški avatar
privatnik

Mal sem kombiniru, killer iz odpada (LADA) :lol: CPU blok sm kupu rablen, pa GPU blok sm kupu rabljen, kupu druge nastavke (smrekice) NB blok pa je en kolega delu pa je naredu enga extra za mene. Pumpo pa sm narocu od HydorSeltz-a. Js sm pa pol razzagu ohisje, da je vse not pasal :) narezu cevi. Naredu rele za vklapljanje pumpe pa se par prckarij. In to je to.

Ce te se kej zanima pa vprasaj ;)

LP
Uporabniški avatar
blue tornado

Uf,stari,prevec zajebancije..... :lol: Ga grem raje kupit za 30 jurjev,se manj zajebavam.... :twisted: :wink:
DognerDJ

Odgovor Napisal/-a DognerDJ »

privatnik napisal/-a:Ce si ze tacajt naredu vodno, pol moj odgovor prezri :)

Js sm si naredu vodno, in sicer celga sistema (CPU, GPU in NB) pa sm zlo zadovoljen, temperature padle za 15-20 stopinj, hrup pa tudi za kr nekaj dB-lov :D tak da ce mas voljo delat , je sigurno boljse kot zracno. Je pa kr nekaj zajebancije da vse skup spravis :)

LP
Je mozno videt kaksne slike ?
virko
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a virko »

Ce te zanima, pri meni lahko dobis kit za vodno hlajenje:

Slika

AQUARIUS II () ... 23.640,00 SIT
http://www.ocprices.com/?rev_id=132
Uporabniški avatar
privatnik

Slike bom dal gor, ko pridem s sihta 8)

Drugace pa tale aquarius nevem kak se kej obnese, baje da niso ravno najboljsi rezultati. Drugace pa je mene prislo vse skupaj nekaj manj kot 30.000 priblizno (to je bakren hladilnik od LADE, 3je bloki CPU, GPU, NB, Pumpa Hydor L30, cevi, nastavki, objemke, antifriz :lol: pa ostala sara ki se nuca).

LP
Uporabniški avatar
privatnik

Ok, sm ze zrihtu slike kr iz sihta :roll: :twisted:

grupna slika
http://users.volja.net/privatnik5/Vodno/Vodno1.jpg

GPU blok
http://users.volja.net/privatnik5/Vodno/Vodno2.jpg

se ena grupna :D
http://users.volja.net/privatnik5/Vodno/Vodno3.jpg

Mal so bli se neposlihtani droti, ampak jih pocasi urejam, da ne bo takega smorna noter :lol:

LP
Zadnjič spremenil privatnik, dne 26 Jul 2006, 00:13, skupaj popravljeno 1 krat.
virko

Ufff, tole je pa specialno ustimano in zasnovano :shock: ;) WD :)
Uporabniški avatar
privatnik

Hja, sej je blo tud dela kr dost, je blo treba disk prestavit nizje, pumpo sm dal cist na zadnjo stran (na sreco je dost placa ampak glih za glih :roll: ) Ventilatorja pa sta spredaj pred hladilnikom, kjer je tudi odrezan kar velik del ohisja (notranja stena) da ni ovir pred ventilatorjema (razen sprednje maske ohisja). Ce se ne vidi je ohisje Chieftec Dragon Midi, ki pa je do danes ze parkrat obcutilo flexerco, dremel in podobna orodja
:lol: :twisted: .
Ce se koga kej zanima rade volje pomagam.

LP
virko

Se ena slika hladilnega sisetma Aqua...
http://www.geocities.com/warhawk2003/wcsys.html
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

Vsem tistim, ki se boste odlocili za nakup oz. izgradnjo sistema vodnega hlajenja naj povem, da se dobro pozanimajte o vsaki komponenti sistema posebaj.. njene lastnosti in kaj dejansko zmore.. ker v nasporetnem primeru sem ze videl, da je kak zalman ali volcano hladil skoraj enako kot "ponesreceno" vodno hlajenje (razlika bla LE 1 - 2 stopinji! )

Lp, birk
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

to je res

drugace pa priporocam se pielterjev element zraven za res nizke temperature :wink:
SanSan

Odgovor Napisal/-a SanSan »

Jaz sm si tut nardil vodno... Mam enako kisto kot privatnik, stem da sem jaz uspel spravit not se 5l rezervarcek ter malo vecjo pumpo (1200l/m pretoka) in pa da so diski ostali tam kot morajo bit. Mam pa blok le na procesorju.

Bom dal kaj slikic gor ko bo cajt. Drugac pa tut home izdelava bloka, hladilnik iz odpada (ceprav nisem dobil tistega kot sem hotel), rezervarcek pa sem dal steklarju nardit.

Drugac pa lahko le priporocam vodno. Temp so padle za 10+ stopinj, pa tut tisje je vse skup.

Glede pelta je pa tako, da mora bit dovolj mocen, ker drugac ti lahko tut greje vodo... Ce pa prevec shladi pa zlo hitro dobis probleme z kondenzom, tak da jaz ga odsvetujem za navadnega uporabnika.
Odgovori