1993 Renault 5 Energy
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Hehe in na to bodimo ponosnidamjan napisal/-a:kmal bo na cesti vec obnovlenih petk, kot pa unih, ki cakajo na odpad
Drugac pa tale pozarna stena je v bistvu tud povezava med kosema. Tako da si omisli kak strut bar (kar verjetno imas glede na moc ki jo mislis instalirat v avto) . Pri taki moci bi si jaz omislil se dodatne ojacitve od kosev do A stebricka. Petka namrec zelo rada pokne po zvaru (tockovni zvari popustijo....ne vsi ampak slisis pokanje/premikanje karoserije) med A stebrickom in notranjim pragom. Seveda se to ne zgodi pri serijski petki in mestni voznji.....ce pa presekas gumo (udarec) ali pa ce kr konkratno skocis z njo pa poci. Obe moji petki sta namrec poceni tocno po tem zvaru (ena je ze porihtana ena pa se caka) in z eno sem presekal gumo z drugo pa kr krepko skocil.....tretja, ki pa ni dozivela nic od tega pa ima ta zvar zaenkrat se cel.
- Primož Five
Avto mora bit koncan do konca junija, potem sledijo testne voznje (za to priloznost bom vgradil tudi sovoznikov sedez
).. ..kje in kdaj bodo testne voznje pa boste pravocasno zvedeli..
lisko.. ..moja 5ka ne bo prva in ne zadnja brez vezne stene in kot sem ze napisal se bo karoserija povarila in seveda ojacala na potrebnih mestih.. na spodnji sliki vidis R5 F1400 (torej grupa F do 1400ccm) in podobno ojacitev oz povezavo med kosema bo dobila tudi moja 5ka..

Primoz Five.. ..z 1.4 energy motorjem avto ni sel nikamor.. ..sedaj uapm, da se bo kam premaknil
Dejstvo pa je, da se avto dela za avtoslalome in na podrocju za katerega je delan bo tudi zelo konkurencen (to je bil ze lansko leto).. ..na nasih cestah bo pa marsikater serijski avto hitrejsi in tu nimam v mislih kaksnih posebnih sportnih modelov.. ..konkreten primer: relacijo Radece - Celje z serijskim Cliom II 1.4 16V prevozim za dobre 10% hitreje (casovno) kot s 5ko, medtem ko sem preprican, da bi bil na slalomu (pri dolzini voznje 2min) s 5ko hitrejsi za vsaj 5s ali se vec...
lisko.. ..moja 5ka ne bo prva in ne zadnja brez vezne stene in kot sem ze napisal se bo karoserija povarila in seveda ojacala na potrebnih mestih.. na spodnji sliki vidis R5 F1400 (torej grupa F do 1400ccm) in podobno ojacitev oz povezavo med kosema bo dobila tudi moja 5ka..

Primoz Five.. ..z 1.4 energy motorjem avto ni sel nikamor.. ..sedaj uapm, da se bo kam premaknil
Dejstvo pa je, da se avto dela za avtoslalome in na podrocju za katerega je delan bo tudi zelo konkurencen (to je bil ze lansko leto).. ..na nasih cestah bo pa marsikater serijski avto hitrejsi in tu nimam v mislih kaksnih posebnih sportnih modelov.. ..konkreten primer: relacijo Radece - Celje z serijskim Cliom II 1.4 16V prevozim za dobre 10% hitreje (casovno) kot s 5ko, medtem ko sem preprican, da bi bil na slalomu (pri dolzini voznje 2min) s 5ko hitrejsi za vsaj 5s ali se vec...
mloncar: tocno to sem imel v mislih
In s to ojacitvijo dejansko tudi ojacas vez med pragom in A stebrickom. Ker se kos amortizerja hoce premaknit navzgor ob obremenitvi karoserija pa tega ne dopusca se pac zvija nazaj (kot da hoce avto prelomit) in tako popusti zvar pri sebricku (ki dejansko nosi vse sile). Ta ojacitev resi vse
Jaz bom te ojacitve nardil malo drugac....kajti moj cilj je , da bo avto navzven (in pod pokrovom motorja) zgledal vec ali manj serijsko. Dobro pustmo malenkosti
Torej koliko razumem bo avto delan za pospeske, kar pa se mi zelo dopade
Torej koliko razumem bo avto delan za pospeske, kar pa se mi zelo dopade
- Primož Five
lisko.. ..kar nekaj nosilcev in pleha sem ze stran porezal, pridejo pa vsi kljucni deli, kjer so najvecje obremenitve ojacane (z dodatno nasvasanim plehom ali kaksnimi drugimi profili) in ni skrbi, da bi kaj popustilo.. ..ce bom le imel cas, voljo in slikovni material bom vse predstavil na forumu oz ce te bo zanimalo si vedno lahko prides pogledat kako zgleda vse skupaj v zivo...
Primoz Five.. ..eh, kaksna provokacija.. ..men se je zdelo, da avto ne gre nikamor, je pa res, da se vsake stvari navadis (prvi tedn z 1.4 energy motorjem sem bil "v oblakih", ker se mi je zdelo, da avto tako leti.. ..s casom pa..). O 1.7T motorju nisem razmisljal.. ..imel sem idejo o 2.0 8V NA motorju, ampak sem idejo opustil ravno zaradi teze motorja in dejstva, da bi s tem motorjem moral voziti v diviziji 4 (predelana vozila nad 1600ccm).. ..sedaj ostajam pod 1600ccm
Primoz Five.. ..eh, kaksna provokacija.. ..men se je zdelo, da avto ne gre nikamor, je pa res, da se vsake stvari navadis (prvi tedn z 1.4 energy motorjem sem bil "v oblakih", ker se mi je zdelo, da avto tako leti.. ..s casom pa..). O 1.7T motorju nisem razmisljal.. ..imel sem idejo o 2.0 8V NA motorju, ampak sem idejo opustil ravno zaradi teze motorja in dejstva, da bi s tem motorjem moral voziti v diviziji 4 (predelana vozila nad 1600ccm).. ..sedaj ostajam pod 1600ccm
pohvalno.. vijim da grema v isto smer kaj se tice avta in lajsanja... zanima me samo neki pri volanski letvi ziher si kaj delu okrog tega kako jo naj odsraufam v bistvo z cim ker kljuc mi prskoci enga ze zlomu. tko da kdo kaj ve prosim naj malo pove...
aja mloncar sorry ker sem se vstulo ampak pr teb se mi je zdelo ko si nek pteka fanatik da ziher ves..
aja mloncar sorry ker sem se vstulo ampak pr teb se mi je zdelo ko si nek pteka fanatik da ziher ves..
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Mloncar jaz se nisem slisal za M13 in M21 vijak. Ker takega standardnega vijak ni.
Verjetno si mislil na 13 in 21 kljuc. Ce si, potem je vijak za 13 kljuc M8, za kljuc 21 pa M14.
Drugace pa bo lepa hitra petka
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
[quote="mloncar"]Volanska letev je na most prisraufana z M13 vijaki (oz samo 2 sta), prav tako je zgornji del fiksiran na karoserijsko (pod armaturko) z M13 vijaki, adapter volana pa je prisraufan z M21 matico.[/quote]
stari 16ka kljuc je pa zraven ne mores da mu je... sam okay ko ta dva odsraufam... ej ni mi jasn... bom ju3 neki zacaru pa da vijim kaj bo... al lahk kaj zajebem:D
stari 16ka kljuc je pa zraven ne mores da mu je... sam okay ko ta dva odsraufam... ej ni mi jasn... bom ju3 neki zacaru pa da vijim kaj bo... al lahk kaj zajebem:D