wireless, kaj se mi bolj splaca...

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

wireless, kaj se mi bolj splaca...

Odgovor Napisal/-a oorosh »

na stacionarnem PCju bi rad imel wireless vmesnik, kaj se mi bolj splaca kupit:

-usb wireless vmesnik (npr.: http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=43693)

ali

-wireless PCI kartico oz. adapter (npr.: http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=59879)

neki casa bom imel racunalnik v mansardi, kjer pa zal (se ni) moznosti priklopa po cat5 kablu...

za odgovore hvala in lp!

:)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Definitivno Kartico, saj bolje potegne kot pa kljucek. Smo imeli ta Asus-ov kljucek pri punci pa ni vleko nic. Skozi je neki metalo ven. Seveda je tud odvisno kaksen je router in kako mocno je oddajanje signala + tukaj so se dejavniki kako mocno je stana prepletena ipd. Skratka kartica :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

thnx za odgovor, tudi sam se nagibam bolj h kartici kot pa k usbju, drgac pa router je canyonov (poceni roba, sam dela dobr, tok-tok), en stuk visje vlece kar ok (signal je na laptopu na 93-97%), glede na to da je bajta stara 40 let sem zadovoljen.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

lej tko je...digitus je majster pri kablih, mrezne opreme se ogni, ker ni prave kvalitete, niti dometa. Poglej za Asus, D-link karticami, bos bolj zadovoljen...
Slika
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

Jaz bi se na tvojem mestu odlocil za usb. Imam izkusnje tako z PCI kartico kot tudi z USB kljuckom in mi je USB veliko bolje delal.
Fora USBja je ta, da ga imas lahko na par metrov dolgem kablu in tako poisces najboljsi mozni signal. PCI kartica pa je fiksna v racunalniku in je ne mores nic premikati in ce je recimo signal slab potem moras premikat cel racunalnik, da bi izboljsal signal..

Imel sem taksen USB wlan kljucek:
http://www.nakupovanje.net/canyon-usb-w ... pr-1180358

In taksno PCI kartico:
http://www.nakupovanje.net/brezzicna-pc ... pr-1173812

Prvi se mi je veliko bolje obnesel.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pazi tudi nato da je signal v prenosniku boljsi kot pa na kartici sami. In pa tisto kar ti tak pokaze tiste crtice je zlo relativno. ampak mislim da bi lahko v spodnjem stoku vsaj polovicna povezava. Vsaj tako je pri meni!

Imam pa drugace zdaj doma en laptop star 5let ki nima wirelessa-a pa nisem mel druge izbire in sem kupil USB kluc D-link za 30eur, pa vlece dobro, ceprav v soli na faxu ga pa zmanjka, kjer novejsi laptopi vlecejo z integriranim wifi-em:D

Skratka vlect bi moglo oboje. Katero bolj pa ti tezko povem. Moj glas gre za kartico.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Laptopi imajo anteno na zadnji strani, pod LCD ekranom - zato bolje lovi integriran wireless, kot tisti v USB kljucku.
Jaz imam na hisnem racunalniku USB kljucek, router je pa 3 nadstropja nizje in je domet slab (1-2 crtice).
Ce imas router malo dlje, raje kupi wireless "kartico", ker ima tudi anteno in bo sigurno boljsi domet.
Slika
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

na koncu sem nabavil asusov usb...zaenkrat dela brez tezav, signal je dober, za te 3 tedne dokler ne dobim sobe nazaj bo ok.

lp :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

js mam tut USB kljucek ASUS pa dela dobr ze dve leti :wink:
Uporabniški avatar
B|ind

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Ena tezava povezana z wirelessom..
Zivjo.
Vceraj so telekomovci prisli in zamenjali stari modem z novim kateri je mode/router in wireless v enem.
Zdaj pa tezava. Namizni PC ki je povezan s kablom - na njemu internet deluje normalno.

Imam pa probleme z wirelessom, nikakor se ne morem s prenosnikom povezati na internet. Imam eno sliko na kateri kaze kot da je prenosnik povezan na wireless na internet pa ne:
Slika
Slika s aparatom ker nemorem narediti print screena.

Ko kliknem da bi odpravil napako pa mi napise
There may be a problem with youre Doman Name Server (DNS) configuration.

A mi lahko kdo svetuje kako odpravt napako da se bom lahko povezal s prenosnikom na internet preko wireless povezave.

Hvala, lp !
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

na prenosniku vpises DNS-e v nastavitve (morajo biti enaki ko tisti ki jih uporablja namizni racunalnik) , ce imas siol so 193.189.160.13 in 193.189.160.23...potem bi moralo delati. za vsak slucaj pa priporocam se posodobitev gonilnikov wireless kartice oz. adapterja na prenosniku. upam, da bo pomagalo.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

jaz sem nastavil vse na avtomatsko zaznavo potem pa dal popravi
in del BP
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
B|ind

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Jaz sem tezavo (s pomocjo oorosha :D ) odkril v nastavitvah za ruter in sicer ruter je bil nastavljen da je deloval le kot modem (ker je zadeva vse v enem).
Potem sem tam na nastavitvah nekaj prckal okoli PPoE nastavitev dal enable in je zacelo delovat :D
Bom dal screen nastavitev ce bo imel kdo tezave !
Odgovori