novi megane

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Type-R

novi megane

Odgovor Napisal/-a Type-R »

Zdravo.
Kupil sem novega megane letnik 09. Motor je 1.6 16v 110konjev,
Zanima me koliko kilometrov morem naret da bo motor dobil tisto pravo moc 110 konjev ker zdaj sem naredil 1500km in se mi zdi da se negre tako bi mogo. imam prvic renoja in se nisem najbolj seznanjen z tem. prej sem imel stilota 1.9jtd 115hp in je dosti bol potegno.
Hvala za pomoc.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

motorja sta si razlicna kot dan pa noc. Drgac pa vsaj 3000km.
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

razlike pa tut potem ne bo prakticno nobene. 1.6 16v nima tolko navora, kot ga imajo dizli.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

zal ne bos nikoli docaku kasnih posebnih pospeskou, se megane I facelift 1.4 16v bo mim tebe svignu :wink:
drgac pa ne mores primerjat 1.6 bencinca s 1.9 dizlco, kjer je zelo velika razlika pri navoru, to bos najbolj obcutu na kaksnem klancu navzgor.
a nisi sel na testno voznjo z meganom predno si ga kupil?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Clovek bi prvo pomislo da sprasujes ce bo slo bolj, ker si mel prej hondo :D

Vsi megani so pa podhranjeni. Tud pri nasem prej smo imeli megana I. ph2 zdaj pa 2ko z istim motorjem pa je sel prvi dost bolj :D Jebat ga teza ga je zjebala.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
marius
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a marius »

Cestitke, kupil si si .... no ja.... drugac pa "lep" avto...
Uporabniški avatar
darkec1

Odgovor Napisal/-a darkec1 »

Cestitke kupil si si.........cist vredu avto!!!!

Avto zacne nekoliko boljse it nekje pri 2500-3000km, pa tudi poraba ti bo po 3000km padla.
Jaz ga mam(4500km) pa sem cist zadovoljen, ni neka raketa je pa za vsakdanjo uporabo cist zadosti!
Megane Coupe 1,6 16v
Uporabniški avatar
blazko

Odgovor Napisal/-a blazko »

Se pridruzujem ostalim.

Kupil si pac svohnejsi avto, ki ne bo nikoli "potegnil" tako kot Stilo.
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

1.6 16v motor je kar okej motor, ni len, nima problemov z vrtenjem. V Meganu 1 ph.2 kar solidno gre. V meganu 2 in 3 je pa bolj tako, kot sam vidis. Vecja varnost -> vecja teza.
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

ah zdej ste pa spet pametni ...pa sej si ni kupu RS ampak klasicnega megana ki ma za vsakdanjo uporabo cist dost mocan motor ...ce hoces vec od motorja ga ja pac treba priganjat v visje obrate (odsvetujem to pocetje sedaj ko je avto v fazi utekanja) drgac dizl vlece pri nizjih (navor) bencinc ma pa moc pri visokih obratih tako da ce bo dobro ulaufan bo brez skrbi vleku ker pac podatki na papirju niso tako slabi :wink:
mislim da pospesek od 100km/h je kar solidno 10.5 s ce primirjas z novim Bravom 1.9 jtd 120 je popolnoma isti rezultat ....drgac je pa sigurno dizl bolj uporaben za lenarjenja pri prestavljanju in pospesevanju iz nizkih obratov ...
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Novi renaultovi motorji, bencinarji 1.4 16V - 1.6 16V se ne morejo primerjat s starimi. Razlika kot noc pa dan v odzivnosti med temi motorji in motorji od letnika 99 do 2002(3). (TEZA avtomobila ne igra take vloge, kakor pa je sama razlika dejansko).
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

FastDay napisal/-a:ah zdej ste pa spet pametni ...pa sej si ni kupu RS ampak klasicnega megana ki ma za vsakdanjo uporabo cist dost mocan motor ...ce hoces vec od motorja ga ja pac treba priganjat v visje obrate (odsvetujem to pocetje sedaj ko je avto v fazi utekanja) drgac dizl vlece pri nizjih (navor) bencinc ma pa moc pri visokih obratih tako da ce bo dobro ulaufan bo brez skrbi vleku ker pac podatki na papirju niso tako slabi :wink:
mislim da pospesek od 100km/h je kar solidno 10.5 s ce primirjas z novim Bravom 1.9 jtd 120 je popolnoma isti rezultat ....drgac je pa sigurno dizl bolj uporaben za lenarjenja pri prestavljanju in pospesevanju iz nizkih obratov ...
Lepo napisano bravo.Vsaj nehce,ki ve da je 100konjev pa ce so dizelski ali bencinski isti.Prignati te konje na plan pa je razlika :wink:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Blaz - coupe napisal/-a:Novi renaultovi motorji, bencinarji 1.4 16V - 1.6 16V se ne morejo primerjat s starimi. Razlika kot noc pa dan v odzivnosti med temi motorji in motorji od letnika 99 do 2002(3). (TEZA avtomobila ne igra take vloge, kakor pa je sama razlika dejansko).
A niso motorji vec ali manj enaki od 99 do 2006?
Megane je res malo tezji, najvecjo moc pa ima pri 4000 - 6500 obratih, ki jih vozilo ob normalni uporabi zelo malokrat vidi.
Slika
Type-R

Odgovor Napisal/-a Type-R »

lp!
saj nisem pricakoval zdaj da bo avto bol potegno ko stilo, ampak nevem nekak nisem se se privadil na bencinarja. avto sluzi za moje namene.
nekaj bi se vprasal, zakaj motorji nimajo tistega pokrova plasticnega vec gor. tak smesno zgleda ko vidis tiste kable ven pa to. a se ga da kje dobit al jih ne delajo sploh?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Type-R napisal/-a:lp!
saj nisem pricakoval zdaj da bo avto bol potegno ko stilo, ampak nevem nekak nisem se se privadil na bencinarja. avto sluzi za moje namene.
nekaj bi se vprasal, zakaj motorji nimajo tistega pokrova plasticnega vec gor. tak smesno zgleda ko vidis tiste kable ven pa to. a se ga da kje dobit al jih ne delajo sploh?
daj slike da vidimo kaj so spet zajebali, da ni pokrovov gor? kaj si pogledo se pri kerem drugem da ti ga niso pihnili :P ce pa ni pa po moje res zglede skifo zdaj ko smo navajeni da je vse skrito za plastiko, jaz tudi ko gledam na moji laguni ki ma pokrito vse samo one lukne so za vodo in olje in pri sodelavcu ki ma 2 leti starejso pa je ko da gledas tank vse je na planu tak da se na asvalt skozi vidis
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Odgovori