Rja-spor
Rja-spor
Dob'r dan,
Rja-spor
Pred enim letom mi je klepar/licar zamenjal pokrov motorja. Placala je zavarovalnica – ne original ampak novo »kopijo«.
Ali zavarovalnica sploh lahko prizna zgolj kopijo? Mene nihce ni vprasal.
Pred kratkim sem ugotovila, da pokrov motorja nenavadno mocno rjavi okrog roba.
Izvajalec je izrecno priznal, da je »pozabil« izolirati/zaliti rob pokrova motorja z nevemcim. Zamakalo je in zacelo rjaveti, tako da na nekaterih mestih odstopa barva.
Izvajalec trdi, da bo saniral rjavenje in da bo pokrov kot nov, da to ni tista nevarna rja in da bo vse vredu. Vprasala sem nekaj drugih licarjev, ki pravijo da bo verjetno spet »udarilo ven«.
Od izvajalca bom zahtevala garancijo na rjavenje plocevine motorja?
Kako naj to storim? S kaksnimi papirji?
Za koliko let? Koliksna je garancija na rjo pri novih avtomobilih?
Alikajnajnaredim?
Rja-spor
Pred enim letom mi je klepar/licar zamenjal pokrov motorja. Placala je zavarovalnica – ne original ampak novo »kopijo«.
Izvajalec je izrecno priznal, da je »pozabil« izolirati/zaliti rob pokrova motorja z nevemcim. Zamakalo je in zacelo rjaveti, tako da na nekaterih mestih odstopa barva.
Izvajalec trdi, da bo saniral rjavenje in da bo pokrov kot nov, da to ni tista nevarna rja in da bo vse vredu. Vprasala sem nekaj drugih licarjev, ki pravijo da bo verjetno spet »udarilo ven«.
Alikajnajnaredim?
MaRe
Re: Rja-spor
Saj vem, da bom nesramen a vseeno bi bilo zanimivo vedeti zakaj nisi peljala na popravilo na pooblascen servis, ce je bila investor zavarovalnica? S tem bi se izognila vsem tezavam glede izvora in originalnosti delov kot tudi izvedbo in kakovostjo...jozekuch napisal/-a:Dob'r dan,
Rja-spor
Alikajnajnaredim?
Tu pa bos znala imeti kar nekaj problemov; zavarovalnica ni pogojevala uporabo kopije pac pa je placala del; izvajalec je po domace nategnil tebe in zavarovalnico ko je zaracunal original in obdelavo v skaldu z normativi Renaulta, opravil je pa zmazek...
Na tvojem mestu bi zahteval zamenjavo dela z originalom in obdelavo v skladu s tovarniskimi normativi (posebej ce ima avto se garancijo na prerjavenje).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
ce je zacelo rjaveti za robom se lahko na glavo postavi, pa bo se vedno rjavelo, cez eno zimo ali dve bo ven prislo/napihnilo barvo, garantiram
ce je zasral naj popravi, sam si je kriv, kaj je pa sparal z zascito
btw zavarovalnica je priznala nov nadomestni del, ne pa kopije, tako da te je tudi tu nategnil
ce je zasral naj popravi, sam si je kriv, kaj je pa sparal z zascito
btw zavarovalnica je priznala nov nadomestni del, ne pa kopije, tako da te je tudi tu nategnil
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
ja ga doloca... ampak ce imas avto znamke Renault ni sploh dobene dileme da nebi zavarovalnica placala popravilo na pooblascene servisu Renault karoserija (ker ce je avto v garanciji ga je potrebno popraviti v skladu z pogoji Renault..ker drugace adijo garancija) ... razni privatniki pa imajo sklenjene pogodbe z zavarovalnicami ..in te ponavadi susmarjo... zato je cist brezveze v takih primerih vozit k privatniku ..razen ce mu zaupasclio open napisal/-a:Vsekakor pa ne kopije nazaj! Usaka butne vn (mi je ze par kleparjev isto povedal). Aja, ko je nekdo pisu zakaj ne original servis - odvisno kako imas zavarovanje ustimano, nekje zavarovalnica doloca izvajalca.
PS
Glede pokrova pa takole ...ali novega original (ki ga je dobil placanega) ali pa na zavarovalnico ...in povej situacijo da so bili na avto vgrajeni neoriginalni nadomestni deli ...pa mislim da bi tudi oni znali ukrepat
Tuki se pa motis glede izbire. Pri dobri zavarovalnici to kar si navedel pomeni, da oni s svojega spiska dolocijo izvajalca. In tam so tudi pooblascenci. S to svojo izbiro ti samo onemogocijo da peljes k nekomu, ki nima z njimi pogodbe. Ce te klavzule nimas, lahko poeljes kamor te je volja.clio open napisal/-a:Vsekakor pa ne kopije nazaj! Usaka butne vn (mi je ze par kleparjev isto povedal). Aja, ko je nekdo pisu zakaj ne original servis - odvisno kako imas zavarovanje ustimano, nekje zavarovalnica doloca izvajalca.
In pogodbeniki ga ne serjejo po domace povedano, ker drugace ode pogodba pa tudi ljudski glas zavarovalnicarjev ni od muh...
Seveda, razen ce je slo v konkretnem primeru za mutualen nateg zavarovalnice (tako s strani stranke in kleparja), sedaj pa ima rjo in se pizdi...
Vsaka zavarovalnica prizna original del in ga placa. Zdej lahko pa se zmenis s kleparjem in ti da gor kopijo da ti ostane "lufta" pa si postimas se kaj ce je potrebno. Ce je pa klepar dal gor kopijo brez da ves kaj o tem pol te je milo receno "nategnil".
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
vsi govorite o renault karoserija. Jaz tja avta ne peljem nikoli vec. Sem lani peljal cliota 2004 v RSL Levec, uveljevljal sem parkirisce, podrsan zadnji del desne strani in odtrgan odbijac. V laku so bile smeti, prehod na pragu sploh ni bil narejen - tocno se je videlo do kje je bil abdekan, pa se niansa barve ni ustrezala! izgovor je bil, da so imeli guzvo
So mi potem mogli pisno potrdilo napisat, da so zaje**** in mi bojo avto na njihove stroske se 1x popravili + dali nadomestni avto. Sicer do tega potem ni prislo ker sem avto prej prodal. To je samo moje mnenje o kakovosti Reanult servisa 
Za sipo pa podpises, da se uporablja Carglass in ti dajo 30% skonto na premijo.clio open napisal/-a:In kaj sm jz druzga napisu? Kolegu so sipo zamenjal na carglasu lih zarad tega (ceprou bi on velik raj vidu, da bi jo na uradnem servisu). Sej nism cist nc druzga napisu, k da ti oni izberejo izvajalca (ki ni nujno uradni servis, v tem primeru renault).robertp napisal/-a:Tuki se pa motis glede izbire. Pri dobri zavarovalnici to kar si navedel pomeni, da oni s svojega spiska dolocijo izvajalca. In tam so tudi pooblascenci. S to svojo izbiro ti samo onemogocijo da peljes k nekomu, ki nima z njimi pogodbe. Ce te klavzule nimas, lahko poeljes kamor te je volja.clio open napisal/-a:Vsekakor pa ne kopije nazaj! Usaka butne vn (mi je ze par kleparjev isto povedal). Aja, ko je nekdo pisu zakaj ne original servis - odvisno kako imas zavarovanje ustimano, nekje zavarovalnica doloca izvajalca.
In pogodbeniki ga ne serjejo po domace povedano, ker drugace ode pogodba pa tudi ljudski glas zavarovalnicarjev ni od muh...
Seveda, razen ce je slo v konkretnem primeru za mutualen nateg zavarovalnice (tako s strani stranke in kleparja), sedaj pa ima rjo in se pizdi...
Jast osebno sem zadovoljen z TPV avto Novo mesto ...avo je bil solidno popravljen pa se zamenjajo vse kar je porebno, kajti marsikateri klepar pozabi kasno plastiko namontirat gor ..ker sploh neve da obstaja...ali pa se pomoznosti natakne gor kasno masko od starejsega modela... tak da ..kar se tice licanja je pa cist odvisno kasnga majstra majo ...in ta v TPV je dobrdfarcnik napisal/-a:vsi govorite o renault karoserija. Jaz tja avta ne peljem nikoli vec. Sem lani peljal cliota 2004 v RSL Levec, uveljevljal sem parkirisce, podrsan zadnji del desne strani in odtrgan odbijac. V laku so bile smeti, prehod na pragu sploh ni bil narejen - tocno se je videlo do kje je bil abdekan, pa se niansa barve ni ustrezala! izgovor je bil, da so imeli guzvoSo mi potem mogli pisno potrdilo napisat, da so zaje**** in mi bojo avto na njihove stroske se 1x popravili + dali nadomestni avto. Sicer do tega potem ni prislo ker sem avto prej prodal. To je samo moje mnenje o kakovosti Reanult servisa