Operacija: "TURBO"...
sportni filter sem zmontiral nazaj
bom zvecer poslikal kaj sem skonstruiral
vceraj ni bilo casa
btw, kako glasno srka
se mi zdi da je bil prej bolj tiho
se pa zdaj jsno in glsno slisi problem ki se je prej malo potuhnil
ko se turbo zavrti se ga lepo enakomerno slisi potem se mu pa nekaj zakolca
v stilu: ssssssssssssss-sss-s-s-ss-sssss
pri polnem gasu je manj ali nic tega kolcanja
pa malce cuka motor takrat, ampak res malo
kaj to dela?
bom zvecer poslikal kaj sem skonstruiral
vceraj ni bilo casa
btw, kako glasno srka
se mi zdi da je bil prej bolj tiho
se pa zdaj jsno in glsno slisi problem ki se je prej malo potuhnil
ko se turbo zavrti se ga lepo enakomerno slisi potem se mu pa nekaj zakolca
v stilu: ssssssssssssss-sss-s-s-ss-sssss
pri polnem gasu je manj ali nic tega kolcanja
pa malce cuka motor takrat, ampak res malo
kaj to dela?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
kake veze ima klima z izpusnim sistemom in posledicnim kajenjem motorja?
mislim da imas prepihano dihtungo ker sem mel na volvotu dost podobne simptome, ce je turbina hin ko avto prizges direktn vodo izpari in takoj zacne kadit, ce je pa dihtunga prepihana pa zacne pocasi dimit po kakih parih minutah (ne vedno!), vsaj pri meni se ni tako pokazalo. Voda je se danes cista, v olju je sicer na dnu karterja mal "zosa" ampak voda vsaj men uhaja v cilinder in zato se pojavi lep vonj po izparelem antifrizu.
mislim da imas prepihano dihtungo ker sem mel na volvotu dost podobne simptome, ce je turbina hin ko avto prizges direktn vodo izpari in takoj zacne kadit, ce je pa dihtunga prepihana pa zacne pocasi dimit po kakih parih minutah (ne vedno!), vsaj pri meni se ni tako pokazalo. Voda je se danes cista, v olju je sicer na dnu karterja mal "zosa" ampak voda vsaj men uhaja v cilinder in zato se pojavi lep vonj po izparelem antifrizu.

Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
ne ne, ni vonja po antifrizu, (no je samo ne v izpuhu
),
en tak strupen vonj je, kot bi izpuh svasal, pa se to edino ko klima laufa, tesnilo na glavi je prakticno novo, ene 20k km ma za sabo, tako da tam ni problama
mozno je da prevec bencina da, ko klimo prizgem pa se potem kaj smodi notri v izpuhu, druge veze nima (sploh bi bilo logicno ker se to pojavi samo v prostem teku)
samo ker ni lambde bo bolj tezko preverit
en tak strupen vonj je, kot bi izpuh svasal, pa se to edino ko klima laufa, tesnilo na glavi je prakticno novo, ene 20k km ma za sabo, tako da tam ni problama
mozno je da prevec bencina da, ko klimo prizgem pa se potem kaj smodi notri v izpuhu, druge veze nima (sploh bi bilo logicno ker se to pojavi samo v prostem teku)
samo ker ni lambde bo bolj tezko preverit
hm nic kaj razburljivo ne zgleda tale montaza filtra, ko je bilo razmontirano se je vsaj kaj videlo
koleno sem dobil v inox centru, ga malo odzagal, po pol ure vrtanja ugotovil da z navadnim svedrom ne bom zvrtal luknje v inox, potem je oce nasel en kajjazvem iz cesa sveder, pa se s tistim ni slo ravno hitro....
pa je le uspelo na koncu
nosilec za ventil sem nakradel iz original airboxa, pa nastavek za oddusek tudi (zato sem tisto luknjo vrtal)

tako zdaj lustno cepi notri

prej je bilo tako malo za hec s fedri pripeto na original pokrov od boxa
pa ni tesnilo sploh, bogve kaj vse je notri potegnilo

cela znanost za 10 centimetrov cevi
koleno sem dobil v inox centru, ga malo odzagal, po pol ure vrtanja ugotovil da z navadnim svedrom ne bom zvrtal luknje v inox, potem je oce nasel en kajjazvem iz cesa sveder, pa se s tistim ni slo ravno hitro....
pa je le uspelo na koncu
nosilec za ventil sem nakradel iz original airboxa, pa nastavek za oddusek tudi (zato sem tisto luknjo vrtal)

tako zdaj lustno cepi notri

prej je bilo tako malo za hec s fedri pripeto na original pokrov od boxa
pa ni tesnilo sploh, bogve kaj vse je notri potegnilo

cela znanost za 10 centimetrov cevi
Glede tega kaj ti uhaja ali pac ne naredi tako. Ko bo motor dobro segret daj roko na konec izpusne cevi, da ti piha direkt vanjo. Ce po cca. eni minuti roka ni rosna potem ni nobenega antifriza v izpuhu.
Cist tko me zanima a je kej zraka v hladilnem sistemu? Mal preglej turbino.
Ce te pecejo oci ko imas glavo zraven izpuha potem ga definitivno zaliva v prostem teku.
Drgac pa fletno, samo feltne glih niso po mojem okusu. Pa tako pase bela k rdeci barvi

Cist tko me zanima a je kej zraka v hladilnem sistemu? Mal preglej turbino.
Ce te pecejo oci ko imas glavo zraven izpuha potem ga definitivno zaliva v prostem teku.
Drgac pa fletno, samo feltne glih niso po mojem okusu. Pa tako pase bela k rdeci barvi
Enigma motorsport
avto pripeljal od mehanika
zdaj se pa pocutim kot pravi lastnik renaulta, kar naprej na servisu
je popravil tisto cev za klimo kjer je puscalo, zdaj bo menda drzalo
je ze skrajni cas ker je ratalo vroce, crna notranjost v avtu je katastrofa za poleti
zdaj se pa pocutim kot pravi lastnik renaulta, kar naprej na servisu
je popravil tisto cev za klimo kjer je puscalo, zdaj bo menda drzalo
je ze skrajni cas ker je ratalo vroce, crna notranjost v avtu je katastrofa za poleti
sem se malce vozil gor in dol, kar tako za hec
http://www.youtube.com/watch?v=GiQP1wwKOys
...mami pa ni bila vesela

http://www.youtube.com/watch?v=GiQP1wwKOys
...mami pa ni bila vesela