nizanje konjicka

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

nizanje konjicka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Premisljujem o nizanju in imam cisto laicno vprasanje ..

Avto ima fedre in amortizerje .. A moram jaz za nizanje kupiti oboje al samo fedre? Spustil bi ga za 30mm.

Tele npr so delane za serijske amortizerje ..

Sicer pa pojma nimam o tem in raje vprasam, kot pa kupim, montiram, unicim, bentim, pa pol nov avto kupim :mad:
Zadnjič spremenil kripo, dne 12 Maj 2009, 18:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Za nizanje nekje vec kot 35-40mm je fino ce zamenjas se blazilce, drugace pa kupis fedre in to je to.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

jaz sem nizal vec kot stiri cm -okrog 5-6cm- in sem dal krajsat amortizerje
Slika
Uporabniški avatar
kripo

Se pravi, ce bom nizal za 30mm, da je dovolj, ce kupim samo fedre?

OK, pol pa se eno vprasanja .. v cem je bistvena razlika med fedrami? Npr ene so za 100eur, druge pa za 300eur. Je razlika v ceni zgolj zaradi znamke fedr al je res kaksna kvalitetna razlika? Pa ne mislim zdaj razlike med fedrami, narejenimi v domaci delavnici v Bolgariji na eni strani in strokovno narejenimi v neki tovarni fedr v Nemciji :wink: ampak med dvema firmama, ki sta obe zanesljivi... al pa ce konkretno vprasam za tiste iz linka iz prvega posta .. So ok?
Uporabniški avatar
moofdi

kripo napisal/-a:Se pravi, ce bom nizal za 30mm, da je dovolj, ce kupim samo fedre?
Garantirov ti ne bo nobeden da bo, skrajsa se zivljenska doba sigurno, naceloma pa pa z nizanjem 30mm naj nebi bilo problemov da bi blazilce zabijal al pa kej.
Če je ravno, ni zabavno.
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

S tem, da amortizerji niso "utrujeni", kar pomeni recimo, da imajo za sabo manjse stevilo prevozenih kilometrov - po moji laicni oceni tam do nekje max 50.000km ali raje manj?
Pa predvsem ti priporocom kvaliteto.
Uporabniški avatar
kripo

OK, ampak kaj je kvaliteten feder?

Kaj loci kvalitetnega od nekvalitetnega? Kako naj vem, da ni zgolj drag, ampak tudi dober?
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

kripo napisal/-a:OK, ampak kaj je kvaliteten feder??
H&R,Eibach,KW............
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

js ti iz osebnih izkusen priporocam eibach. sm bil zelo zadovoljen z njimi. tudi h&R in Kw niso swoh samo kakega apexsa se izogibej. Sem kupil avto ki ga ima vgrajenega in mi ne ustreza ker so za tako kratke fedre premehke ( pa so kao delane za ta avto).

pac mal dnarja mal muzike.
glede trsanja amultizerjev pa krajsanja je pa tk da ce hoces res bol trd avto da se bo bolje drzal v ovinkih potem jih daj trsat in krajsat ce se ti gre pa bolj za izgled in hoces samo malo strsati zadevo pol pa pusti originalne amortizerje. ko bos pa te mogu zamenjat jih pac potem nadomestis z krajsimi pa je.
Uporabniški avatar
moofdi

Ce se ti gre res samo za to da bo nizji, potem vzames neko cenejso varjanto pa je, samo to ni to.

Ce das vsaj malo na kvaliteto pa lego vozila potem vzames nekaj v tem rangu kot je napisal MuRiCi pred mano.

Ce pa dajes prednost legi na cesti potem pa obvezno neke kvalitetne fedre pa zrihtat blazilce oz. kar nakup bolsih sportnih varjant ala bilstein, koni ipd...

lp.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
kripo

Tale debata o nizanju gre v smeri .. al malo denarja pa je vse neki na pol in bo slej ko prej slo k hudicu :twisted: .. al pa druga varianta .. kar precej denarja, pa bo ok .. izbral bom tretjo .. pustil vse pri miru! 8)

Zaenkrat gredo gor pa 18'' pa temnitev stekel .. do petka bo to zrihtano .. ce me pa cez cas zamika se metanje denarja stran in nizanje .. se pa takrat lotim zadeve kompletno :wink:

zaenkrat pa hvala fantje ..
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Poisci v galeriji moj avto, tam imas par besed o nizanju RS-a. Pa verjemi, da sem kar veliko casa porabil za zbiranje informacij, da sem se na koncu odlocil za nizanje samo z vzmetmi.
Uporabniški avatar
moofdi

kripo napisal/-a:Tale debata o nizanju gre v smeri .. al malo denarja pa je vse neki na pol in bo slej ko prej slo k hudicu :twisted: .. al pa druga varianta .. kar precej denarja, pa bo ok .. izbral bom tretjo .. pustil vse pri miru! 8)

Zaenkrat gredo gor pa 18'' pa temnitev stekel .. do petka bo to zrihtano .. ce me pa cez cas zamika se metanje denarja stran in nizanje .. se pa takrat lotim zadeve kompletno :wink:

zaenkrat pa hvala fantje ..
Od fedrov za 100eur glih kvalitete ni za pricakovat, ce pa vzames ene uredu fedre bo pa ok tud na original blazilcih. Bo pa skorej treba nizat ce grejo 18ke gor, zna mal visok zgledat.

lp.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
kripo

Kaj je to KVALITETEN feder???!!!

Porka spinaca! A bom dubu odgovor na to vprasanje al ne? :mad: :wink:

Zakaj je ta za 100eur slabsi od tistega za 300eur? Trsa voznja? Skripa na neravni povrsini? Rok trajanja je 3 leta in mi bo pol pocu, pa avto "dol padu"? .. Kaj, kaj, kaj? :?:

Pa ce bom moral potem cez 50k km se amortizerje menjati .. no, mi ne disi kaj prevec :(
Uporabniški avatar
moofdi

MuRiCi napisal/-a:H&R,Eibach,KW............
Vse ti je bilo povedano, kaj se zdej razburjas?!? :?

In ja fedr za 100eur (primer apex ipd, itd, da se ne bo zdej kdo an to obesu) je lahko premehek ali pretrd, dostikrat se cez cas tudi se posede tako da je avto se nizji, tudi v ovinkih ne opravlja svoje naloge tako kot kaksna kvalitetnejsa vzmet.

Pa lp!
Če je ravno, ni zabavno.
Odgovori