renault 5 1.4 energy(vzig)
renault 5 1.4 energy(vzig)
no v petki mam masino od cliota 1.4 energy,motor je na fergazer,nobene blokade....zanima pa me kako se nastavlja vzig,ker mi ce masino pomatram v hrib z niskimi obrati,klopoce,kot bi se slisali ventili,pa je sosed reko d je to zaradi vziga,pa me zanima k baje se to dela z neko lucko,ve kdo kak bi se naj to delalo,mogoce ce ma kdo shemo,da bi naredo si to doma.hvala za odgovore
-
Romzi12345
- Kraj: Brezje pri Dobrovi
Caki caki, Energy motor s frgazerjem? A to obstaja?
Ce ti motor klenka, je ponavadi predvzig previsok/prevelik.
Lahko tudi, da je kompresijsko razmerje previsoko (sploh pri brusenih glavah naprimer). V tem primeru pomaga visjeoktanski bencin (98 ali 100 oktanov).
Ce gre za klasicen vzig na platine, se to stela z nastavitvijo predvziga z obracanjem "frtajlerja" levo-desno.
Ce je monopoint, ti za predvzig skrbi ti. knock senzor, z njim racunalnik "poslusa" in korigira predvzig.
Ce ti motor klenka, je ponavadi predvzig previsok/prevelik.
Lahko tudi, da je kompresijsko razmerje previsoko (sploh pri brusenih glavah naprimer). V tem primeru pomaga visjeoktanski bencin (98 ali 100 oktanov).
Ce gre za klasicen vzig na platine, se to stela z nastavitvijo predvziga z obracanjem "frtajlerja" levo-desno.
Ce je monopoint, ti za predvzig skrbi ti. knock senzor, z njim racunalnik "poslusa" in korigira predvzig.
LP
R
R
Pozdravljeni
Da se nastavljati predvzig. Vendar gledano iz ekonomskega vidika ni racunice - nabava stoboskopa je veliko vecji financni vlozek, kot pa da ti nak lokalni mehanik to uredi.
Lep pozdrav
Da se nastavljati predvzig. Vendar gledano iz ekonomskega vidika ni racunice - nabava stoboskopa je veliko vecji financni vlozek, kot pa da ti nak lokalni mehanik to uredi.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
- matejpurgar19
mitja940 napisal/-a:am ce je previsok predvzig,v kero smer ga morem zavrtet, ce gledamo pravokotno na to frtajler kapo?
odvisno kam se vrti rotor v kapi.
Pomoje mas na menjalniku tam kjer je vztrajnik vrjetno kake oznacene stopinje, da lahko potem nastavis predvzih. Ker kr tako neki na pamet ne mores nastavljat oziroma ce poznas sam motor tako dobro da slisis kdaj je pravi predvzih v kar pa mocno dvomim.

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Ko motor najlepse tece, brez zaletanja, brez klenkanja potem je predvzig pravilno nastavljen. Ponavadi je to tam nekje ko ima avto najvisje obrate (ko obracas kapo). Ce fajn dobro slisis se da s tem, drugace pa stroboskop.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG