Hrumenje med voznjo Megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Hrumenje med voznjo Megane II

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Zivjo.

Par dni nazaj se peljem po avtocesti in se mi pri pribl. 70 km/h pojavi hrumenje iz zadnjega dela avtomobila, kot da bi za mano vozil kamijon.

Glede na to, da sem prejsnji dan gonil skozi ovinke, in da ima avto 145,000 km, sem bil preprican, da je crknil lezaj. Se posebej, ker je hrup ponehal, ko sem zapeljal v ostri desni ovinek. Ko se je avto zravnal, pa se je hrup nadaljeval. Desni zadnji lezaj.

Pa peljem avto k mehaniku, in mi pravi da noben lezaj nima zracnosti. Da so verjetno gume, ker so ze precej stare, ali pa morda res lezaj, ampak se cisto na zacetku.

Se kaksna ideja, kaj bi lahko bil vzrok? Je imel kdo podobno izkusnjo?

lp,
Luka
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Hrumenje med voznjo Megane II

Odgovor Napisal/-a robertp »

DonLuigi napisal/-a:Zivjo.

Par dni nazaj se peljem po avtocesti in se mi pri pribl. 70 km/h pojavi hrumenje iz zadnjega dela avtomobila, kot da bi za mano vozil kamijon.

Glede na to, da sem prejsnji dan gonil skozi ovinke, in da ima avto 145,000 km, sem bil preprican, da je crknil lezaj. Se posebej, ker je hrup ponehal, ko sem zapeljal v ostri desni ovinek. Ko se je avto zravnal, pa se je hrup nadaljeval. Desni zadnji lezaj.

Pa peljem avto k mehaniku, in mi pravi da noben lezaj nima zracnosti. Da so verjetno gume, ker so ze precej stare, ali pa morda res lezaj, ampak se cisto na zacetku.

Se kaksna ideja, kaj bi lahko bil vzrok? Je imel kdo podobno izkusnjo?

lp,
Luka
He he... dejansko sta lahko laezaj ali guma. Preverjeno pri mehaniku...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
kolesar

Odgovor Napisal/-a kolesar »

poglej gume pri vratih, na mojem se nekako niso vec drzale..
pa je bilo potrebno scistit povrsino in malo skupaj stisnit gumo pa nazaj gor nataknit..

sicer razmisljam da bi jih zamenju, ker so ze trde pa bi bil avto verejetno tisji z novimi..

a kdo ve koliko pridejo nove

lp
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ce se ti pojavljajo tudi tresljaji preko sedeza , centriraj zadnje gume
drugace pa lezaj

lp
Odgovori