cupax napisal/-a:Pred kratkim sem opazil, da me Laguna II ne opozarja vec s piskom na vzgane luci, ko izstopim iz avta.
A kdo ve zakaj?
Lahko je crknil piskac, ali pa je s citalcem kartic kaj narobe.
Ker pa si napisal da imas okvaro zaklepanja in odklepanja voznikovih vrat je nekaj na tem.
A si probal ce dela piskac na sovoznikova vrata?
Kot je ze rekel tommy30 je zadeva povezana z zaklepanjem voznikovih vrat. Po moje je odpovedalo mikrostikalo v kljucavnici, ki da signal o stanju vrat (zaprto/odprto). Sam sem imel enako okvaro! Je bilo potrebno zamenjat celo kljucavnico, ker je vse skupaj spresano in nimas kaj popravljat.
brobins napisal/-a:Kot je ze rekel tommy30 je zadeva povezana z zaklepanjem voznikovih vrat. Po moje je odpovedalo mikrostikalo v kljucavnici, ki da signal o stanju vrat (zaprto/odprto). Sam sem imel enako okvaro! Je bilo potrebno zamenjat celo kljucavnico, ker je vse skupaj spresano in nimas kaj popravljat.
Vse se da popraviti. Tezavo dela to mikrostikalo:
Ce si spreten in iznajdljiv, z lahkoto popravis (zamenjas) to stikalo. Jaz sem si zamenjal in dela super...
Original stikalo sem odstranil (z malim svedrom sem zvrtal vse okoli).
Nato sem pa precizno prilepil z vroco plastiko novo stikalo, pricinal konektorje in to je to. Dela ko novo...
Sigurno je to stikalo krivo? To lahko hitro in enostavno stestoras, ne da bi kljucavnico ven jemal.
Odstranis tapeto in odklopis konektor (4 pinski) na kljucavnici. Prevezes A in B (oznaceno na konektoru), pa takoj vidis se ti lucka zasveti na vratih ali ne.
A ima laguna 2 funkcijo za samodejni prizig luci ob odklepu avtomobila. Mislim da je funkcija za lazjo najdbo vozila na velikem parkiriscu v temi.Hvala
tega nima niti laguna II faza 2 letnik 2005 kar mam sam na kartici je pa tipka da prizges luci ja ce ne ves kje je avto, da pa se narediti da ko stnises tipko za odklep da se ti prizgejo kar pac hoces al luci za meglo, kratke ne vem se kake luci, treba pa je zvezati en rele vmes al nekaj takega, da mas pol bosancmobil
Na fazi II se da marsikaj narediti, po defaultu ni skoraj nic aktivirano. Da se pa, samo serviserji na PS to nimajo radi, ker enostavno ne vedo narediti.