Napake na SENICU dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Napake na SENICU dci

Odgovor Napisal/-a robertp »

recept napisal/-a:
robertp napisal/-a:
recept napisal/-a:Mojemu je vceraj napisalo Electronic Fault, zavorne luci nepretrgoma gorijo, steklo se ne dviga/spusca impulzno. Ker je v garanciji lahko samo cakam, da servis, ki mi je bil takrat najblizji (Renault tako zahteva), ugotovi, kaj je narobe.

Bi me pa zacudilo, ce bi moral za zavorne luci skrbeti racunalnik potniske kabine, ki ga se iz prejsnjih vozil poznam kot najbolj pokvarljivo robo pri Renault-u.
A ne... Samo stikalo zavornih luci ti je shodilo... Saj je meni tudi. Meni so sicer zavorne luci svetile in tudi stekla so se odpirala, electronic fault sem pa imel...
Iz tvojih ust v bozja usesa. Kaj bi bil pa potem problem, da se sipe ne spuscajo/dvigajo pulzno (mocnejsi kratek pritisk/poteg odpre/zapre sipo do konca)?
A ti je tudi aku crknil? Ali si v upanju na izbris napake iz racunalnika kleme odklopil? Ce ja, potem moras na novo sprogramirati pomik stekel... Menda gre takole: sipo spusti najprej do konca navzdol (drzi stikalo). Ce se pomika samo po 5cm to ponovi dokler sipa ni spuscena. Postopek ponovi za dvig. Nato se enkrat spusti do konca (stikalo sedaj drzis pritisnjeno), isto naredi z dvigom. Potem bo prijel tudi impulzni pomik. Za vsako sipo posebej.
Redkeje ti lahko odpove stikalo (samo potem dela npr. impulz samo v eno smer). Se mi je zgodilo na novem stikalu...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

recept napisal/-a:
robertp napisal/-a:
recept napisal/-a:Mojemu je vceraj napisalo Electronic Fault, zavorne luci nepretrgoma gorijo, steklo se ne dviga/spusca impulzno. Ker je v garanciji lahko samo cakam, da servis, ki mi je bil takrat najblizji (Renault tako zahteva), ugotovi, kaj je narobe.

Bi me pa zacudilo, ce bi moral za zavorne luci skrbeti racunalnik potniske kabine, ki ga se iz prejsnjih vozil poznam kot najbolj pokvarljivo robo pri Renault-u.
A ne... Samo stikalo zavornih luci ti je shodilo... Saj je meni tudi. Meni so sicer zavorne luci svetile in tudi stekla so se odpirala, electronic fault sem pa imel...
Iz tvojih ust v bozja usesa. Kaj bi bil pa potem problem, da se sipe ne spuscajo/dvigajo pulzno (mocnejsi kratek pritisk/poteg odpre/zapre sipo do konca)?
Verjetno bos moral se enkrat programirat stekla. Mislim da je nekje to opisano samo ne vem ce ravno za ta avto.
recept

Odgovor Napisal/-a recept »

schik napisal/-a:Verjetno bos moral se enkrat programirat stekla. Mislim da je nekje to opisano samo ne vem ce ravno za ta avto.
Bom enostavno to prepustil tistemu servisu, ki na tem Scenicu opravlja ze peto garancijsko popravilo. :-(
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Beri en post visje od mojega, me je robertp glih prehitel ;)
Probaj sam sprogramirat. Probat ni greh ;)
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

recept napisal/-a:
schik napisal/-a:Verjetno bos moral se enkrat programirat stekla. Mislim da je nekje to opisano samo ne vem ce ravno za ta avto.
Bom enostavno to prepustil tistemu servisu, ki na tem Scenicu opravlja ze peto garancijsko popravilo. :-(
Po moznosti se bojo pa se zacel izmikat da to ne pride pod garancijsko popravilo in ti bojo racunal ... Zatorej tko kot so ti ze napisal probat ni greh :)

Pri meni je blo tako, da se mi je naredilo to, ko se mi je spraznil akk ...

Sipe sem sprogramiral nazaj tako kot ji napisal robertp oz. takole:

- Pritiskas tolk casa gumb da spustis sipo cist dol ...
- Ponovis zadevo samo da jo dvignes cist gor ...
- In ko je sipa dvignjena drzis gumb za dvig stekla par sekund (recimo 10 sekund)

Pri meni je blo potem spet ok ... To sem naredil na voznikovi sipi in so potem avtomatsko delovale vse ostale sipe ... Ni blo treba ponovit vajo na vsakih vratih ...
Lp RoZleht
recept

RoZleht napisal/-a:
recept napisal/-a:
Po moznosti se bojo pa se zacel izmikat da to ne pride pod garancijsko popravilo in ti bojo racunal ... Zatorej tko kot so ti ze napisal probat ni greh :)
Ce bodo sitnarili, da sem dal avto prepeljati na njihove stroske, je ze ugotovljeno, da je res slo zavorno stikalo (kako rad sem imel Yugota, ko je crknilo sele po petih letih). Avto je bil tehnicno neizpraven in ne nameravam placevati kazni za nekaj, kar je stvar slabe kvalitete Renaulta.

Druga napaka je bila s stekli, za katero pa sedaj serviser pravi, da dela normalno.

Tretja napaka je bila, da mi je po zaviranju na ABS in popolni ustavitvi vozila zavorni sistem ostal blokiran dokler nisem ugasnil motorja, izstopil iz avta, zaklenil, odklenil in ponovno vzgal motor. Motor pred tem v nobenem trenutku ni crknil.

Zavore so blokirale po tistem, ko sem ugotovil napako pri steklih.

Za drugo in tretjo napako nimajo pojma, kaj je bilo narobe.

Glede na to, da je vozilo v garanciji, pa ne samo, da smatram vsako iregularnost, ki ni posledica mojega delovanja, kot garancijsko popravilo, ampak celo hocem se primerno pojasnilo, zakaj je do napake prislo in kako so jo odpravili. Nobene volje nimam, da bi placeval njihove racune, ko bo vozilo enkrat iz garancije (pa so vmes morda malo zatuskali, da ni stroskov).
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

recept napisal/-a:
RoZleht napisal/-a:
recept napisal/-a: Bom enostavno to prepustil tistemu servisu, ki na tem Scenicu opravlja ze peto garancijsko popravilo. :-(
Ce bodo sitnarili, da sem dal avto prepeljati na njihove stroske, je ze ugotovljeno, da je res slo zavorno stikalo (kako rad sem imel Yugota, ko je crknilo sele po petih letih). Avto je bil tehnicno neizpraven in ne nameravam placevati kazni za nekaj, kar je stvar slabe kvalitete Renaulta.

Druga napaka je bila s stekli, za katero pa sedaj serviser pravi, da dela normalno.

Tretja napaka je bila, da mi je po zaviranju na ABS in popolni ustavitvi vozila zavorni sistem ostal blokiran dokler nisem ugasnil motorja, izstopil iz avta, zaklenil, odklenil in ponovno vzgal motor. Motor pred tem v nobenem trenutku ni crknil.

Zavore so blokirale po tistem, ko sem ugotovil napako pri steklih.

Za drugo in tretjo napako nimajo pojma, kaj je bilo narobe.

Glede na to, da je vozilo v garanciji, pa ne samo, da smatram vsako iregularnost, ki ni posledica mojega delovanja, kot garancijsko popravilo, ampak celo hocem se primerno pojasnilo, zakaj je do napake prislo in kako so jo odpravili. Nobene volje nimam, da bi placeval njihove racune, ko bo vozilo enkrat iz garancije (pa so vmes morda malo zatuskali, da ni stroskov).
Domnevam lahko, da je zavorno stikalo posiljajo kaksne bedaste podatke naprej in ti blokiralo vse ostalo...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
recept

robertp napisal/-a:Domnevam lahko, da je zavorno stikalo posiljajo kaksne bedaste podatke naprej in ti blokiralo vse ostalo...
Res hudo bi moralo biti nekaj narobe v designu, da bi se to zgodilo. Zavorni krog je ena tistih stvari, ki mora biti - vsaj za osnovno zaviranja in voznje - kar se da neodvisna.

Res si ne predstavljam, da me zavrti na cesti, potem pa, ko se skusam cimprej spraviti dol, pa porabim se pol minute za ugasanje/priziganje (in vmes morda se izstopanje zaklepanje, vstopanje, odklepanje).

Pisuka sem besen.
Odgovori