Napake na SENICU dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
sebastjan01

Napake na SENICU dci

Odgovor Napisal/-a sebastjan01 »

Pozdravljeni!

Imam Senica 1.9dci letnik 2004 z vso opremo, avto je kupljen in redno servisiran v Sloveniji. Zadnje case pa imam precej problemov.Zdi se mi, da mora vse izhajati od elektricne napeljave (reglerji?). Najprej se mi zacelo pojavljati napis Fault injecksen in lucka stop in to samo ce sem motor v katerikoli prestavi pritisnil na cca 3500 obratov, drugace pa ne. Ko se to opozorilo prizge, potem ustavim avto ga ugasnem in zopet prizgem pa dela spet normalno ??? Na servisu pravijo da je racunalnik zaznal padec napetosti ne vedo pa kaj ga povzroca. Potem so mi pozimi naenkrat prenehali delovati senzorji za prostorocno odklepanje in zaklepanje vart. Ko sem ze mislil, da so sli senzorji so le ti cez 14 dni zaceli cudezno delovati in delajo se danes. Nato mi je pred mesecem dni prenehala delovati notranja ventilacija (imam avtomatsko klimo), ko sem ze skoraj kupil nov motorcek pa je leta zacel cudezno delovati, vendar je cez cas nehala delovati klimatska naprava, vendar je cez deset dni zacela sama od sebe delovati ??? No danes pa se je pojavilo zopet nekaj novega in sicer se ventilaciji kabine oziroma motorcku malo mesa, saj ko ga imam na tretji stopnji hitrosti (ne auto) ta kar zacne sam od sebe pihati z najvecjo mocjo in cez dve sekundi normalno ??? Pa Razumi kdo lahko. Prosim, ce mi lahko daste kaksen nasvet ali priporocilo za dobrega mehanika/avtoelektricarja ker na Renault-Realu nimajo pojma.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Prvo povej z kerga konca si?
sebastjan01

DOLENJSKA - RIBNICA
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

za ventilacijo ti lahko povem da pri meni naredi isto, ko ni na AUTO in ce spreminjam samo temperaturo ( vrtim krogec) se na zacetku tudi ventilator zazene na polno nakar se da po kakih parih sekundah na neko vmesno stopnjo, ko je na AUTO se zgodi isto s tem da se pol vedno uravnava pihanje enkrat vec enkrat majn, tak da mislim da to ni neka napaka, razen ce ti to prej ni tako delalo
sicer mam sam laguno
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
sebastjan01

Pa kje ste zdej strokovnjaki, a se nima nobeden kaksne ideje?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Avtoelektrika Kogovsek v Dravljah/Lj.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

sebastjan - prvo preveri EGR ventil in ga scisti. se fejst dimi za teboj?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
sebastjan01

EGR ventil je bil ociscen lani poleti, za avtom pa se ne dimi skoraj nic. Ko sem vozil za njim se pri nizji prestavi, ce do konca pohodis gas le malo zakadi drugace pa ni opaziti dima. Ko gledam druge megane in to precej novesje od mojega nekateri kar hudo zadimijo ko pritisnejo na gas in se jim to tudi pozna na zadnjem odbijacu (predvsem belim). Mislim, da more biti nekaj narobe z elektriko. ker tudi racunalnik zazna padec napetosti (ne vem mogoce kje kaksen el. kabel prebija).
cipresa

Odgovor Napisal/-a cipresa »

Zivijo,
v eneme od tem je bilo omenjeno da so pod plastiko motorja zice slabo pritrjene in drsajo v plastiko tak,da lahko pride do stika. Druga moznost je mogoca ce si cistil ventilacijske kanale s peno in da si jo prevec stisnil v kanal , se zacne pena stekati na centralni racunalnik po krmilom in pride do prezrtja vezja in kontaktov tako, da bi se lahko pogledalo tudi tole.
sebastjan01

Vceraj sem pregledal vse zice in kontakte pri motorju in ni videti nobene oguljene ali slabo pritrjene zice. Podmazal sem tudi vse vidne kontakte, ce bi slucajno kje bil slab stik. Vceraj je avto deloval normalno danes, ko pa je dezevno pa ne boste verjeli je spet nehal delovat motorcek ventilacije kabine. Zgleda, da bom moral pocakat spet na sonce in bo spet deloval :))
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Fan napisal/-a:Pozdravljeni

Avtoelektrika Kogovsek v Dravljah/Lj.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Napake na SENICU dci

Odgovor Napisal/-a robertp »

sebastjan01 napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam Senica 1.9dci letnik 2004 z vso opremo, avto je kupljen in redno servisiran v Sloveniji. Zadnje case pa imam precej problemov.Zdi se mi, da mora vse izhajati od elektricne napeljave (reglerji?). Najprej se mi zacelo pojavljati napis Fault injecksen in lucka stop in to samo ce sem motor v katerikoli prestavi pritisnil na cca 3500 obratov, drugace pa ne. Ko se to opozorilo prizge, potem ustavim avto ga ugasnem in zopet prizgem pa dela spet normalno ??? Na servisu pravijo da je racunalnik zaznal padec napetosti ne vedo pa kaj ga povzroca. Potem so mi pozimi naenkrat prenehali delovati senzorji za prostorocno odklepanje in zaklepanje vart. Ko sem ze mislil, da so sli senzorji so le ti cez 14 dni zaceli cudezno delovati in delajo se danes. Nato mi je pred mesecem dni prenehala delovati notranja ventilacija (imam avtomatsko klimo), ko sem ze skoraj kupil nov motorcek pa je leta zacel cudezno delovati, vendar je cez cas nehala delovati klimatska naprava, vendar je cez deset dni zacela sama od sebe delovati ??? No danes pa se je pojavilo zopet nekaj novega in sicer se ventilaciji kabine oziroma motorcku malo mesa, saj ko ga imam na tretji stopnji hitrosti (ne auto) ta kar zacne sam od sebe pihati z najvecjo mocjo in cez dve sekundi normalno ??? Pa Razumi kdo lahko. Prosim, ce mi lahko daste kaksen nasvet ali priporocilo za dobrega mehanika/avtoelektricarja ker na Renault-Realu nimajo pojma.
Se ena stvar... Vse te naprave, katere si opisal (zaklep, klima...) krmili racunalnik potniske kabine (UCH). In njemu se tudi zmesa (mojemu se je toliko, da so ga menjali)...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
recept

Odgovor Napisal/-a recept »

robertp napisal/-a:Se ena stvar... Vse te naprave, katere si opisal (zaklep, klima...) krmili racunalnik potniske kabine (UCH). In njemu se tudi zmesa (mojemu se je toliko, da so ga menjali)...
Mojemu je vceraj napisalo Electronic Fault, zavorne luci nepretrgoma gorijo, steklo se ne dviga/spusca impulzno. Ker je v garanciji lahko samo cakam, da servis, ki mi je bil takrat najblizji (Renault tako zahteva), ugotovi, kaj je narobe.

Bi me pa zacudilo, ce bi moral za zavorne luci skrbeti racunalnik potniske kabine, ki ga se iz prejsnjih vozil poznam kot najbolj pokvarljivo robo pri Renault-u.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

recept napisal/-a:
robertp napisal/-a:Se ena stvar... Vse te naprave, katere si opisal (zaklep, klima...) krmili racunalnik potniske kabine (UCH). In njemu se tudi zmesa (mojemu se je toliko, da so ga menjali)...
Mojemu je vceraj napisalo Electronic Fault, zavorne luci nepretrgoma gorijo, steklo se ne dviga/spusca impulzno. Ker je v garanciji lahko samo cakam, da servis, ki mi je bil takrat najblizji (Renault tako zahteva), ugotovi, kaj je narobe.

Bi me pa zacudilo, ce bi moral za zavorne luci skrbeti racunalnik potniske kabine, ki ga se iz prejsnjih vozil poznam kot najbolj pokvarljivo robo pri Renault-u.
A ne... Samo stikalo zavornih luci ti je shodilo... Saj je meni tudi. Meni so sicer zavorne luci svetile in tudi stekla so se odpirala, electronic fault sem pa imel...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
recept

Odgovor Napisal/-a recept »

robertp napisal/-a:
recept napisal/-a:Mojemu je vceraj napisalo Electronic Fault, zavorne luci nepretrgoma gorijo, steklo se ne dviga/spusca impulzno. Ker je v garanciji lahko samo cakam, da servis, ki mi je bil takrat najblizji (Renault tako zahteva), ugotovi, kaj je narobe.

A ne... Samo stikalo zavornih luci ti je shodilo... Saj je meni tudi. Meni so sicer zavorne luci svetile in tudi stekla so se odpirala, electronic fault sem pa imel...
Iz tvojih ust v bozja usesa. Kaj bi bil pa potem problem, da se sipe ne spuscajo/dvigajo pulzno (mocnejsi kratek pritisk/poteg odpre/zapre sipo do konca)?
Odgovori