Motor lavfa popolnoma normalno pospesuje normalno. Mrzel in topel motor vzge normalno. Kadar pa motor segrejes in ga nato pustis pol ure ugasnjenga potem , ko vzge, motor kaslja in po nekaj sekundah zacne normalno lavfat (10sekund pribliizno). Kaj bi lahko bilo.
Mi lahko eden razlozi kaj je tisti senozor na sesalni cevi levo od uplinjaca, gledano v smeri voznje. Ima pa dva kabla.Privijacen je navpicnio v sesalno cev.
Avto je pa renault 5 five.
Hvala za pomoc.
Ne vzge??
- matejpurgar19
Ne vzge??

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
- matejpurgar19
Ekola mislim da sem odkril napako. Problem je na tem ventilu na spodnji sliki. Ventil je pritrjen med sesalno in izpusno cevjo. Problem pa je nastav ker je vrjetno popustila dihtunga in je mimo uhajal zrak zato avto ni hotel vzgat.
Ampak sedaj je nastal nov problem. Ko sem vse lepo zatesnil, segret motor, ko ventil odpre zacne cukat in vcasih pri ustavljanju celo crkne. Ce pa iz tega ventila odklopim podtlak za odpiranje le tega, motor deluje kod svicarska ura.
Ventil je pomoje namenjen spuscanju izpusnih plinov nazaj v motor da se enkrat zgorijo, ampak ti plini povzrocajo cukanje motorja. Ce se motim naj me kdo popravi.
Zanima me slednje: ali se lahko vozim z odklopljenim ventilom ali bo zaradi dega lahko nastopila nova napaka. Verjetno bodo samo izpusni plini veliko bolj skodlivi. Za tehnicni pregled ga pa ze priklopim nazaj.

Prosim za nasvete ce kdo kaj vec ve o tem
Hvala
Ampak sedaj je nastal nov problem. Ko sem vse lepo zatesnil, segret motor, ko ventil odpre zacne cukat in vcasih pri ustavljanju celo crkne. Ce pa iz tega ventila odklopim podtlak za odpiranje le tega, motor deluje kod svicarska ura.
Ventil je pomoje namenjen spuscanju izpusnih plinov nazaj v motor da se enkrat zgorijo, ampak ti plini povzrocajo cukanje motorja. Ce se motim naj me kdo popravi.
Zanima me slednje: ali se lahko vozim z odklopljenim ventilom ali bo zaradi dega lahko nastopila nova napaka. Verjetno bodo samo izpusni plini veliko bolj skodlivi. Za tehnicni pregled ga pa ze priklopim nazaj.

Prosim za nasvete ce kdo kaj vec ve o tem
Hvala

- matejpurgar19
EGR ventil. ali nimajo te ventile samo dizel motorji.Mocno dvomim da bi ga renault 5 imela.bam88 napisal/-a:a ni to EGR ventil? jst s mel s tem ventilom podobne probleme kot ti. resil sm pa problem tako da sem avto prodal

- matejpurgar19
Tale pa ne stela predvziga. tisti ventil je samo pri campus petkah z 1.1 motorjem.TineBR napisal/-a:Ta stvar deluje na podtlak od motorja in ti stela predvzig.
Tko da se brez lih nemores vozit.

V katalogu R5 vozil men kaze podatek da so Imeli motorji C3J EGR ventil.matejpurgar19 napisal/-a:EGR ventil. ali nimajo te ventile samo dizel motorji.Mocno dvomim da bi ga renault 5 imela.bam88 napisal/-a:a ni to EGR ventil? jst s mel s tem ventilom podobne probleme kot ti. resil sm pa problem tako da sem avto prodal

Res pa je da so ti ventili zlo dost bolj znani pri dizlih. In ce pri dizlu zacne zabavat ta ventil je zgodba podobna....cukanje,nemiren tek....Nic ni narobe ce ga odklopis.
P.S. ZAj mi je postalo jasno kaj se slisi pri moji petki pri nogah .....ko das dolocen gas nardi "klik" in avto obcutno pridobi na moci....tist klik lih pomen ukaz za zaprtje ventila.....ce mu pa na mestu pohodim gas pa zatrokira potem pa potegne....enako se zgodi med voznjo ce plin odvzamem in takoj zatem spet dodam malo plina....avto cukne ko zmesan....mislim , da imam tud sam probleme s tem ventilom.....
- matejpurgar19