R5 Campus l.91 5v - 1.7 GTT wannabe

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a damjan »

na masino bom se pocaku, hvala vseeno. bom se malo razmislil kaj naredit, ker nameravam kupit komplet avto.

no, dans je blo celih 5 ur casa pa sm zacel rezat :) za zej samo na eni strani, ker mamo garazo zafilano do amena s kolektorji in morm za vsak drek avto rint ven iz garaze, mal smer popravit pa spet nazaj notri tiscat, se mi pa da ne, ker mi pol vse smeti pa prah, ko garazna vrata odprem porine se bolj proc od vrat, kar pomeni, da bi mogu bolj pucat, pa se mi pac ne da :D

da ne bo komu slabo, grdo zgleda :)
Slika
Slika
Upam, da bo pasta za poliranje cevljev (tista grda crna svinjarija) resla stvar in se ne bo poliester zlimu. Lahk pa da sm se zaj..., kej takega sm prvic delu, fructis vosek je bil druga moznost, pa se mi je predrag zdelSlika
Kako tole lepo "napihne" ta obroba celo stvar :)
Slika

drugi del obrobe pride na vrata, bo gibljiv, najprej momr tu pobrat proc odvecna vlakna, da bom pol linije mel. je pa blo kr tako naslonjeno gor in sm cist moker ze od misli, kako se bom se je.. s tem :D

aja, se kar se iscejo pragovi, ravni. Se najbolje bi bilo od GTjke, da ne bom popoldneva prezivel ob tuhtanju kako naredit, da bo zgledalo orginal. pozna kdo koga, ki hodi kaj v Italijo nakupovat dele?
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Jaz hodim na tri odpade v italijo priblizn 4 krat na leto ampak ti morm povedat da gtt-jke se nism vidu. Grem pa pomlad v Udine na en vecji odpad, tko da upam da tam kaj najdem, potem bi se pa loh kej zmenil ce bos se rabu.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
damjan

matejpurgar19 napisal/-a:Jaz hodim na tri odpade v italijo priblizn 4 krat na leto ampak ti morm povedat da gtt-jke se nism vidu. Grem pa pomlad v Udine na en vecji odpad, tko da upam da tam kaj najdem, potem bi se pa loh kej zmenil ce bos se rabu.
spomlad bi naj blo tole ze v barvi, ce mi bo ob takem nacinu dela uspel seveda. Tako da, hvala.
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

men je en prage odpelu, damjan ka si tk skrivnosten :lol: :lol:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
damjan

Nic ne pisem v temo, ker se mi zdi da prepocasi napredujem, ker nimam casa, enostavno povedano. Pa tudi ni ne vem koliko poseben projekt, da bi bilo vredno postati slike za premik vsakega prasnega delca na avtu. Zato je kot je.

croma, odpelu sm ti pol pragov, nic ni pasal nikamor....zato sem rezal in se veselili, potem pa na veliko zadeval... hvala bogu in tebi pa za tele spodnje dele zadnjih obrob, da sem lahk podaljsal prage
Slika
Slika
Slika
Stanje je zej tako (ze kr nekaj tednov nazaj)
Slika
Vsa plastika se zej drzi avta na sraufih.

Ce se komu da gledat, je tule LINK do slik.
zej pa je stvar taka - prage bom nizal, da bojo v liniji z sprednjim odbijacem... cesa poliester ne topi? spodni del praga je ravna povrsina, ker bi jz izkoristil in dal plate kakega izolativnega materiala. purpen zato ne pride v postev.
to bo zadnje dejanje (vsaj upam) poliestriranja in zacetek nove faze, ko bodo sosedi perilo susili raje v hisi.
Zadnjič spremenil damjan, dne 30 Mar 2009, 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

sm ti reku da bos rabu od zadnjih obrob spodnje konce :lol: :lol: :lol:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
damjan

Takole se kaze napredek v garazi...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
MOJ BOG, KAKO JE TEZKO BIT KIPAR...
Slika
Slika
Slika
Sirjenje pragov - raje ne kazem slikic od neuspelega poskusa s stirodurjem :rainbow1:

notranjost
Slika
Slika

masko se kar iscem, ko jo dobim, jo bom narezal z tremblicem, ker vem, da ni bila pridna in se je skrivala. pol gre jajca spet h kleparju na izolacijo podna (tip top condition za 18 letnico - jz sm si pr teh letih ze vezi na kolenih potrgu) pa se kaj, potem pa, ce bog da, gremo k hudobnemu mozu Jozetu, ki zna z barvami...

P.s. tudi voznikovo stran rihtam, sam vedno se zgodi tako, da imam avto ravno tako postavljen, da zram ne pridem :D
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
blay005
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a blay005 »

zakaj pa nisi purpenal pragov pa pol povrh poliestral in skital, saj purpena ne topi poliester. :?
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Ce das to rdeco barvo si zmagu, vidim da darovalca ze tut mas, nc ne poves :-)
Uporabniški avatar
damjan

darovalca se ni (ne avta in ne koga z dnarjem). Tista 19ka v galeriji je tista, ki je bla tam nekje "blizu" tebe, pa ni prisla v izbor, ker sm iskal avto, ki bi se bil sposoben peljati se pol leta, druge izbire pa takrat ni bilo. je je pa zej vec :smt025

prage sem tako nizal, ker sem si hotel prsparat nekaj dela z oblikovanjem purpena. oz, foter od moje mi ga je... vse je zrihtu on, se vedu nisem kaj me je zadelo, ko me je ze pripravlen cakal doma, ze s pravim kotom izdelanim. tako da kakor je, je, je pa definitivno pozitivno to, da je zadeva natancno centimeter in pol siroka, kar je natancno toliko, kolikor sem zelel.
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

poj se s pa dobr przenu :D
Pa dobr rihti naprej ze zdej kr fajn zgleda, komi cakam de bo fertik
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
damjan

novga je samo tole...
Slika
Slika
Najprej sem mislu nardit loceno, pol se je pa po pomoti zlepl skupi in sem samo nadaljeval :)

Zj pa debata o "tuningu":
Kaj clovek pridobi, ce stisi na 5ko zadnjo premo od R19 16v?
Kolk je dela s tem? Se splaca sploh ali je bolje kr ostat na orginalni premi in samo diske gor vrzt? Nej se kak urosr in njemu slicni mal razgovorijo, prosim.
Mam zmenjeno ze za v soboto, da pridem po premo vendar studiram, ali je smisleno.
Pa kje na 19ki najdes in kako zgleda porazdeljevalec zavorne moci?
Grem sicer po Urosr-ovih stopinjah, kupujem Volva 440/460 Turbo, ali bi se od tam dalo kej scarat?
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Ce se govori o premi katera je podobna ali enaka od R5 gtt potem ti lahko jaz kaj povem :)
No ce je enaka potem je postopek lazji od kuhanja trdo kuhanih jajc....
Premo drzijo stirje vijak (pod zadnjimi sedezi) in pa seveda odklopit moras tud zavorne cevi in zajle od rocne. In premo imas prosto.
Potem samo novo gor spet na 4 vijake in priklopis zavore in rocno. Za omejevalec zavorne moci sicer ne vem kje ga bos staknu ( sklepam pa da ima darovalec to poleg), no jaz ga nisem namontiral ampak sem priklopil direkt. Ce das se spraj mocnejse zavore (megan, r5 Gtt) kolesa blokirajo istocasno (sicer se moras malo navadit delat z zavorami), drugace problemov ni.

Prema je v originalo nizja kot navadna od petke in za 1cm sirsa po celotnem koloteku in pa z dvojno torzijo in mocnejsim stabilizatorjem. Je trsa od navadne in posledicno se avto lazje pelje v ovinke.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Jah z zadnje preme bos lahk ponucu vse kar se bremz tice, edino zajle za rocno bos mogu nove kupt, mogoce bojo pa pasale tudi od r19 16v, drgac sam most se ti ne splaca jemat, porazdelilec ztadnje preme pa uporab kr od volvota, ker renojev je en klinc kej uporaben, drgac pa velik srece z iskanjem volvota, so vsi znorel z cenami, pod 800eur ga ni, pa ni vreden 200eur
Uporabniški avatar
damjan

ja, sej bova uporabila iz volvota. nisi se zakljucil ti s tem sraufanjem volvotov, verjemi :)
drgac pa je cena taka zato ker jih vec NI, so savincani vse premontirali :shock:
Dobr, mosta ne bom jemal, same celjusti in nosilcem pa ze tako imam...
Hvala za pomoc!
R5 1.7T 5v
Odgovori