Laguna l. 2006, rocna zavore ne popusti do konca

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Laguna l. 2006, rocna zavore ne popusti do konca

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

BLdesign napisal/-a:Pozdravljeni

dober mesec nazaj sem kupil laguno grandtour II, phase 2 (facelift), pa imam sedaj problem, rocna zavora mi ne popusti do konca, rezultat tega je mocno piskanje iz zadnjih zavor (diskov), ko zaviram piska se bolj, ko potegnem rocno zasilno zavoro v predalcku ne piska vec, vendar mi avto signalizira STOP, pa lucko za servis itd., sedaj me pa zanima kaj je lahko razlog in seveda kateri je najcenejsi :) nacin, da se to odpravi.

drugace pa bomba avto :)

Lp, Bor
Zadaj bo po vsej verjetnosti potrebno zamenjati cilindrcke, kateri stekajo ( so pac zapacani in nimajo polnega hoda ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Laguna29

Re: Laguna l. 2006, rocna zavore ne popusti do konca

Odgovor Napisal/-a Laguna29 »

pri teh lagunah ena izmed mnogih bolezni je blokiranje zadnjih celjusti. cilindri ne spustijo. lahko naredis dve stvari, obnovitev celjusti stane cirka 50 eu ( nove gumice, brusenje batkov ) vendar ni trajno ponavadi, drugace pa nova zadnja zavorna celjust ki stane cca 120 eu.

Lp
V slogi je mo?®, oziroma ve?® glav ve?® zelja..
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kvalitetno obnovljen zavorni cilinder je enakovreden novemu. Tisti za 120,00 eur pa niso novi temvec obnovljeni. Novi so zelo dragi!!

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Laguna29

So obnovljene Da! samo to pomeni,da ostane staro samo osnova, ogrodje ( oziroma liti del ) gumice batki, oziroma vsi premikajoci se deli celjusti pa so novi in ne obnovljeni. Ogrodja pa zagotovo ne bi bilo smisla kupovati novega oziroma posledicno nove celjusti!
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Glede na to, da ima g. Fan ze tak avatar in kolko jaz vem se s takimi stvarmi ukvarja je najboljse, da njega kontaktiras :wink:
Laguna29

Obnavljanje zadnjih celjusti cca 50eu opravljajo zavorni servisi ( menjava gumic in brusenje batkov, pregled ostalega sistema ). eden takih je v Nm, zavorni servis Jenic. Poglej prek neta ce je se kak blizje tebi.

Novo oziroma obnovljeno z novimi deli za 120 eu pa dobis pri Potokarju v Ljubljani.

Lp
Odgovori