V avto mi je tekla voda mimo antene, direktno na vezje IR sprejemnika od centralnega zaklepanja, na katerem se je izvajala huda elektroliza: po domace, vezje zdej ne dela vec, popravt ga tut ni mogoce, pa me zanima kje bi lahko vse dubu to vezje pa za koliko
Lp, Luka
Clio II l.98 - centralno daljinsko zaklepanje, IR modul
najdi en podoben avto v oglasniku (avto net, bolha,salomon) ki se prodaja po delih in vzemi tista cel modul gor (sprejemnik) in pa tudi kljuc (oddajnik) ki ga bos potem premontiral v svojega (kljuc razdres in zamenjas vezje)...
se prej ti pa svetujem da gres na servis in vprasas kok pride nov sprejemnik da ves kaj se ti bolj splaca .....
ce je pa vse predrago pa nabavis en univerzalni komplet z dvema daljincema (ala VW kljuci) in zmontiras ...
tako opcij mas dost zdej pa na delo
se prej ti pa svetujem da gres na servis in vprasas kok pride nov sprejemnik da ves kaj se ti bolj splaca .....
ce je pa vse predrago pa nabavis en univerzalni komplet z dvema daljincema (ala VW kljuci) in zmontiras ...
tako opcij mas dost zdej pa na delo
Hvala za odgovor
sam tko, jst sm pogledu kaj tisto vezje dela, in izkazalo je, da je ubistu mal bol kompleksn ojacevalc signala, se prav IR se pretvor v elektricne impulze in pol z tem vezjem ojaca... in mislm da se pol poslje naprej racunalniku, ki preveri ce je koda prava, tko da ne vrjamem da bo treba kljuc menat tut, kajne?
sam tko, jst sm pogledu kaj tisto vezje dela, in izkazalo je, da je ubistu mal bol kompleksn ojacevalc signala, se prav IR se pretvor v elektricne impulze in pol z tem vezjem ojaca... in mislm da se pol poslje naprej racunalniku, ki preveri ce je koda prava, tko da ne vrjamem da bo treba kljuc menat tut, kajne?
hm ... nevem jst bi na tvojem mestu vzel tud vezje iz kljuca...ce bi kupoval rabljeno... mogoce je da tvoja teorija drzi ....mogoce pa tudi ne ...tastari clio je imel ves car v vezju in ko sm menjal sprejemnik sem zamenjal tudi vezje v kljucu...2ner napisal/-a:in kaj? vezje v kjucu dela kodo, zakaj bi jst vse zamenu ce je sprejemnik se unicu?
IR modul ni tisti k ti odpre avto, PC v povezavi z kljucem je, sprejemnik je samo povezava
nevem kaksen sistem ima tvoj clio ...ker recimo moj zdejsnji ima radiskega in tudi ce neodklenem daljinsko lahko avto normalno vzgem...ker ni koda kljuca vezana na daljinsko odklepanje ...
Ah kje moj clio je prvi 2ge generacije, nima kodnega uziga..
Zato nevem ce bi menju tut vezje v kljucu, ce bo hotu odklent, ker jst lahko samo ta avto odprem in ne naprimer od soseda, ker je pac unikatna koda, k jo generira kljuc... in ce tko razmisljamo, menjava kljuca ne more bit opcija, druga koda..
cip, k je su na vezju je tale ce si kdo misl pogledat
Sej tut ce je RF odklep, ne IR, pol tut ne mors kr zamenat kljuca, no ce zamenjas tut vezje, sam na podlagi tega pol ni isto vezje, tole ne razume kaj koda pomeni, samo ojaca in poslje naprej [razvidno iz cipa]
Zato nevem ce bi menju tut vezje v kljucu, ce bo hotu odklent, ker jst lahko samo ta avto odprem in ne naprimer od soseda, ker je pac unikatna koda, k jo generira kljuc... in ce tko razmisljamo, menjava kljuca ne more bit opcija, druga koda..
cip, k je su na vezju je tale ce si kdo misl pogledat
Sej tut ce je RF odklep, ne IR, pol tut ne mors kr zamenat kljuca, no ce zamenjas tut vezje, sam na podlagi tega pol ni isto vezje, tole ne razume kaj koda pomeni, samo ojaca in poslje naprej [razvidno iz cipa]