Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Torej ker jih je ze mnogo, pa naj bo se moj, ce ze prispevam k temu da vozim avto katerih je najvec registriranih v Slo :P

Torej zgodba se je zacela 26.9.2008, na dan ko sem dobil v roke tisto roza knjizico in domov odpeljal svoj prvi avto :D Seveda Clio, letnik 2001, faza 1, 1.2 8V z najbolj osnovno opremo, sprednja el. stekla, centralno dalinjsko, servo in to je bolj kot ne vse :lol: Zaenkrat pogresam le dodatnih 8 ventilov ali pa 2 dcl vecjo prostornino ampak se kar dobro pelje (dokler sta v avtu 2 ali pa je cesta ravna).

Kupil sem ga ko je imel 105.000km, 2 meseca prej je bil narejen veliki servis , stevec pa mi je crknil pri 109.000km :roll: Tako da do zdaj bi jih imel 120.000km. Je pa zacel zadnjic kazati znake zivljenja ko sem se vozil po eni preluknjani cesti, tako da bo treba snet armaturo in pogledat za kontakte.

Na zacetku je bil pac Clio kot Clio, aja je pa 5 vratni :wink:
Za rojstni dan sem dobil luci od faze 2
Slika

V petek pa je dobil novo letno obutev in primerne feltne
Slika

Torej v takem stanju je trenutno (samo da je malo bolj cist). V prihodnosti pa pridejo verjetno se; pobarvane letvice v barvi avta, osvetlitev armature v modri barvi, popravljen stevec, pogledat je treba zakaj se mi sprednje luci vozijo gor pa dol same od sebe, zakaj mi v prostem teku "cuka" (obrati skacejo), po vsej verjetnosti pa bo v kratkem sel par cm nizje, tako da bom homologiral 2 stvari na enkrat :P Za kaj vec pa ne vem, ce bo cas, volja in potreba, krajsi hod rocke menjalnika, sklopke, daljsi hod pedala za gas, bomo videli. Je treba zgubit cimmanj casa pri prestavljanju da ne gre teh dragocenih 60 konjickov v nic :D Ce pa bojo se kaksne predelave, pa bodo sigurno v stilu rally Cliov, kar verjetno nakazujejo ze feltne. To je to, hitra predstavitev se enega izmed 10..... Made in Slovenia Cliov, nic posebnega, pa me vseeno vsak dan pelje 100+ km dalec :D
Zadnjič spremenil kmetek, dne 23 Jun 2010, 21:06, skupaj popravljeno 21 krat.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

lep clio, vsec mi je da si menjal zadnje luci za novejse, tut feltne niso napacne, velik srecnih km se naprej.

26.9.2008, na dan ko sem dobil v roke tisto roza knjizico
jaz sem tudi naredil izpit 26.9. samo dve leti pred tabo

lp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

lep,varne kilometre z njim......sam prej da karkoli stylas,popravi to kar si omenil,da je pokvarjeno :wink:
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sem naredil ze mal cez 15.000km, ampak vseeno hvala, za vnaprej. Ja sigurno najprej pride to na vrsto, ampak itak imam GPS, v prostem teku ne laufa dost, luci me pa tud ne motjo, ampak bom porihtal :wink:

BTW, danes sem razdrl stevec in ugotovil da motorcek dela, ker sem ga dal na obratomer in je delal. Pa tudi vcasih kar zacne delat par metrov, tako da je nekaj narobe s kontakti ali pa z vezjem :roll: Glede luci je tudi verjetno narobe v stikalu, spet kaksen cuden stik ali kaj. Sem pa nekja za...., sem snel LCD ekran in zdej se mi prou vidi tistih 6 ledic, stanje kilometrov pa skoraj da ne, kaj sem narobe naredil? Ker sem ga dal samo ven in nazaj noter ko sem komplet stevec razdrl. Verjetno bo najbol za ziher da kupim rablenga, pa mam tega za rezervo :lol:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Eno vprasanje, ko sem razdiral armaturo, sem na spodnji plastiki pod volanom videl na stiropor prilepljen kos zeleza in ne vem cemu to sluzi? Ker je pa tezko skoraj eno kilo in ne vem kaksen namen ima? Se slika za lazjo predstavo:
Slika
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Nekaj takega je tudi pri Lagunah, s tem, da je samo stiropor. Tudi meni ni jasno zakaj :shock:
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Se par slik iz nedeljskega sesna:
Slika
Slika
Slika
Slika

Pa se ena mal pretirana primerjava, ce bi avto spustil do podnaSlika

To je to zaenkrat, je bil sicer en dan prej generalno spucan, pa ni dolgo zdrzal :lol:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Bi mu fuLL pasalo nizanje ker tak pa ne zgleda najbolj posreceno :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

dobre slike :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Liquid napisal/-a:dobre slike :wink:
:smt051

Feltne mu full pasejo!!
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Nizanje pride takoj ko bodo finance, danes sem oddal vlogo za homologacijo felten :wink:

Ce bi mi radi pomagali da ga cimprej znizam, lahko pomagate TUKAJ

Se eno vprasanje ki sem ga ze napisal v drugi temi. Okoli nas so precej slabe ceste (tisti ki poznate cesto iz Blok cez Luzarjev breg in potem cez Velike Lasce in Grosuplje v Ljubljano, veste kako to zgleda), tako da ga nebi rad prevec utrdil, samo malo ga bo pa treba, ker zdaj prevec plava cez ovinke. Razmisljal sem o nekje 40/35mm, samo ne prevec trde. Kaksen predlog? Se bolj zazeljena pa kaksna testna voznja :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ker si feltne ne zasluzijo rjavice za ozadje, sem poskrbel se za bobne ter celjusti :D

Tako je bilo stanje na zacetku:
Slika

Taksno pa ko je bilo vse skupaj koncano:
Slika

Se komplet:
Slika
Slika

Avto pa ni glih cist, sem ravno zadnjic ugotovil da je bil avto najdlje cist en dan in pol. Kakor se zapeljem proti LJ naletim na makedam in je konec veselice :cry:

Barva pa mislim da je poleg crne edina ki pase k tem feltnam, sploh ker so bele in imajo rdec napis :wink:
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

tole pa morma res enkat fotosut narest tmle u kasarn 8) Dva plava pa se oba mata bele felge :wink:

Felge so mi res kul :D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Felgne so JAMAJKA! Ce bos kdaj prodajo se postavim prvi v vrsto ce bi clio ostal doma :) Malo itaq ze studiram da bi te ko mma zdaj flikno na belo :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

MaTe0 napisal/-a:Felgne so JAMAJKA! Ce bos kdaj prodajo se postavim prvi v vrsto ce bi clio ostal doma :) Malo itaq ze studiram da bi te ko mma zdaj flikno na belo :)
Ce bi ble kako colo vecje bi ble res kr za met :wink: Dobro pase kombinacija rdeci bobni-bele felne......
OFF:MaTeO ti sam ne ves kaj bi rad imel od feln :twisted:
Live long and prosper \\//
Zaklenjeno