sirjenje-valckanje blatnikov

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

sirjenje-valckanje blatnikov

Odgovor Napisal/-a Liquid »

No, ubistvu imam v mislih bolj peglanje zadnjega notranjega roba blatnika.
Kolikor sem poizvedel to izvaja Fazer in a3m, menda prvi dosti bolje kot drugi, za ceno 50eur na os.

Zanimajo me izkusnje.
Zadnjič spremenil Liquid, dne 17 Apr 2009, 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: sirjenje blatnikov

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Najbrs mislis valckanje?
Izksunje.... veliko je odvisno od srece, nekaterim naredi zelo lepo, na nekaterih pa ni enakomerno. V galeriji d_leonit-a si poglej :wink:
Slika
Uporabniški avatar
uross

Odgovor Napisal/-a uross »

Sam ne it tega delat!!!!
Jst sm bil glih pred 14 dnevi pri Fazerju in mi je valjckal zadnje blatnike - notranji rob, ker mi je guma drgnila. Pa mam same probleme. Sm mogu nazaj peljat, ker mi je lak pocil. Popravil je tko kot, da bi jaz doma z copicem pobarval. Pa se odnos ma tak do strank, da je groza. A3M je pa baje se slabsi - preberi si malo na avtomobilizmu.

Ce noces met problemov in zgubljanja zivcev ne delaj tega. So sami problemi potem.

Vprasanje pa je tudi kako je z obstojnostjo/rjavenjem samih zadnjih obrob, ker vedno, ko se to dela lak poka in je potrebno popravilo, s tem pa je poskodovana tudi originalna zascita.

Men osebno je ful zal, da sem sel to delat :( Bi blo veliko boljse, ce bi stanjsal distancnike za 2-3 mm.

Je pa to moja izkusnja in ni nujno, da bo tudi pri tebi tako.

Aja pa cena pri Fazeju je 60 eur za oba zadnja blatnika(notranj rob) - ce se odlocis obvezno delaj z racunom in racun skrbno spravi.
Zadnjič spremenil uross, dne 17 Apr 2009, 10:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Uros ima prav in mislim da imamo vsi podobne izkusnje s tem :? Ce nimas prenizek avto potem pa itak lahko to sam doma nardis, pa verjetno se lepse kot v A3M-u.

edit: sm pozabu dat fotko gor

http://drmo.moj-album.com/slike/2103972 ... BAWS.v.jpg
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Liquid

@Drmo...nevem ce bi si tole upal sam delati :)

Moznost, da poci lak je jasno da obstaja...ce bi se to zgodilo, se tolazim da bom moral takoalitako v bliznji prihodnosti sanirati neke nastanke rje zadaj, pa bi se vseskupaj popravilo. Seveda bi pa bilo bolje, ce bi ostal lak neposkodovan.

Se po valjckanju tisti rob zamaze z kaksno zascitno gumo najbrz, da vlaga ne ostaja v kaksnem "bazencku" ki nastane in da niso potem kaksni "rjavi" problemi?

Nekako bi se vedno sel to narediti :oops: :roll:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Jaz ti tudi odsvetujem delanje tega, vsaj pri Fazerju. Pri mojem cliotu je naredil en majhen cvikelj, ker je pac prevec pritisnil. Zgovarjal se je pa na tisto izolacijo v notranjosti nad robom, da je kao porinla pleh ven. Sem ga klical nato naslednji dan, da ce bi lahko kako popravil in je rekel da se pac ne da oz. dol mu je vse skupaj mahalo (neprofesinalo cist) :? .
Je pa res da sem se zaj. ker sem sploh placal....zdaj zihr nebi.
Ce bi delal sam bi se 10x bol potrudil...problem je samo dobiti tisto orodje za valcaknje :?
Uporabniški avatar
uross

Liquid napisal/-a:@Drmo...nevem ce bi si tole upal sam delati :)

Moznost, da poci lak je jasno da obstaja...ce bi se to zgodilo, se tolazim da bom moral takoalitako v bliznji prihodnosti sanirati neke nastanke rje zadaj, pa bi se vseskupaj popravilo. Seveda bi pa bilo bolje, ce bi ostal lak neposkodovan.

Se po valjckanju tisti rob zamaze z kaksno zascitno gumo najbrz, da vlaga ne ostaja v kaksnem "bazencku" ki nastane in da niso potem kaksni "rjavi" problemi?

Nekako bi se vedno sel to narediti :oops: :roll:
Glej mors vedet, da vsakic ko ti on povaljcka rob, lak in barva na notranji strani pocita - vedno. On potem to zamaze z kitom, ampak vprasanje koliko casa je to potem obstojno.

Pa kamorkoli bos/ce ze bos peljal to delat - pred posegom jasno povej, da morebitne napake popravljajo oni in, da nisi pripravljen tolerirat nikakrsnih poskodb na laku ali plocevini, ki nastanejo zaradi posega.
Pa naj ti direkt povejo, ce se bodo spravili delat ali ne.

Kaksen je pa sploh razlog, da bi ti sel to delat?
Uporabniški avatar
Liquid

uross napisal/-a:Kaksen je pa sploh razlog, da bi ti sel to delat?
Prijemlje mi guma v tisti rob, v naslednjem mesecu bo sel avto najbrz tudi minus 3-4cm, tako da moram prej tole urediti. Zaradi samega izgleda pa nebi tanjsal distancnikov.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
Uporabniški avatar
uross

Liquid napisal/-a:Prijemlje mi guma v tisti rob, v naslednjem mesecu bo sel avto najbrz tudi minus 3-4cm, tako da moram prej tole urediti. Zaradi samega izgleda pa nebi tanjsal distancnikov.
Stanjsaj distancnike za 2 mm, pa bo problem resen. Veliko ceneje, lazje in bos vseeno zadovoljen z izgledom.
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

uross napisal/-a:
Liquid napisal/-a:Prijemlje mi guma v tisti rob, v naslednjem mesecu bo sel avto najbrz tudi minus 3-4cm, tako da moram prej tole urediti. Zaradi samega izgleda pa nebi tanjsal distancnikov.
Stanjsaj distancnike za 2 mm, pa bo problem resen. Veliko ceneje, lazje in bos vseeno zadovoljen z izgledom.
Tanjsaj/postruzi distancnike.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Men so na Cliotu v A3Mu naredil lepo :wink:
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

killah bee napisal/-a:Men so na Cliotu v A3Mu naredil lepo :wink:
x2, sicer na eni strani je bil ze prej mal poskodovan lak (ce bo kdo gledal :lol:) , na drugi je bilo pa OK
Uporabniški avatar
Liquid

hm, zej so pa ze z a3m neke poz. info :D

stvar je taka, da je notr. roba ful in bi moral tanjsat dist. za kak cm sigurno
dejansko pa izgleda takole:
Slika
prijemlje na vrhu pnevmatike(zlo redko), sam se potem se malo siri guma

"vzrok" je pa tukajle
http://www.shrani.si/f/10/ai/4Va2OJ2D/u ... s1-086.jpg
http://www.shrani.si/f/7/dq/1vOobJWO/uc ... s1-087.jpg
http://www.shrani.si/f/2R/fj/32HwfQ2N/dsc00812.jpg
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
Uporabniški avatar
B|ind
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Ce bos sou, obvezno porocaj kako pa kaj !
Mene tud zanima tole sirjenje, tako da.. ce bo uredu izpadlo pri tebi, grem jaz tudi, sicer ne :P :D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pa ta rob odrezes dol z fleksom :) Tak sem jaz na petki naredo. Gumo dol avto lepo dvignes pa odrezes dol rob lepo pocasi pa pravo brusilko mors met pa plosco pa gre lepo in previdno. Pa ce bos lak zjebo bos vsaj sam kriv pa dnar bos prsparal za popravljanje laka kot pa da bos dal dnar tam za valckanje pa se lak ti bodo zjebal :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Odgovori