Licar - ki zna pobarvati poliester!
stevilka barve ti en pickin dim pomaga pr starem avtu. vzames sablono in primerjas pod vsemi moznimi koti in svetlobami pa se takrat se kiksne mim grede. das enmu ki se mu rece licar in ti bo naredu pa ceprav bo mogu 10Ă— barvo mesat. ce ga ne najdes pripeli v velenje ti ga bom js predstavu.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
rambo: Ja, tu od blizu se ravno ne vidi, da bi bila barva drugacna. Najbolj se vidi ko sonce posije pod dolocenim kotom.. te se pa res vse vidi. Sem bil 1x pri fazerju, pa je takoj videl, da je bil blatnik, vrata in odbijac ze barvan. Meni se je zdelo da je blatnik bil iste barve, ampak strokovnjak takoj vidi da ni heh...
86-4PJ: Polirati.... zakaj? Ma saj ja sam licar povedal, da je zajebal, ker je dal megliti barvo in je zato dosti svetlejsa prisla pri prednjem odbijacu. Zadnjega in prag je pa brez meglenja pobarval z isto barvo. Je boljse, ampak se vidi razlika, kar mi ni vsec.
[KEKEC]: Ves kak izgleda moj avto...v coupeja tesko kaj spravis not... zdaj ko imam pa toliko akustike pa se posebej...
umlinar: Tocno tak kot si povedal se strinjam. Z stevilke barve, ce mi pobarva, pride ze pri plehu razlika, ker je 10 let stara barva. Pri tem poliestru pa tak pride svetlejsa... nevem zakaj, to sem mislil zvedeti, ce bi kateri vedel v cem je finta
Se enkrat povem... meni je licar z sablone izbral barvo in je prisla svetlejsa nakoncu, kot je na sabloni. Ce pobarva pleh z to barvo pa pride isto. Neka finta je v tem... Zdaj ali je licar nesposoben ali kaj drugega...
Aja pa se to... prej ko so mi barvali original poliester odbijac so mi pa pobarvali pravilno in se ni vidla razlika. Zato mi ni jasno, kako tega, ko ni original nemorejo pobarvati isto...
86-4PJ: Polirati.... zakaj? Ma saj ja sam licar povedal, da je zajebal, ker je dal megliti barvo in je zato dosti svetlejsa prisla pri prednjem odbijacu. Zadnjega in prag je pa brez meglenja pobarval z isto barvo. Je boljse, ampak se vidi razlika, kar mi ni vsec.
[KEKEC]: Ves kak izgleda moj avto...v coupeja tesko kaj spravis not... zdaj ko imam pa toliko akustike pa se posebej...
umlinar: Tocno tak kot si povedal se strinjam. Z stevilke barve, ce mi pobarva, pride ze pri plehu razlika, ker je 10 let stara barva. Pri tem poliestru pa tak pride svetlejsa... nevem zakaj, to sem mislil zvedeti, ce bi kateri vedel v cem je finta
Se enkrat povem... meni je licar z sablone izbral barvo in je prisla svetlejsa nakoncu, kot je na sabloni. Ce pobarva pleh z to barvo pa pride isto. Neka finta je v tem... Zdaj ali je licar nesposoben ali kaj drugega...
Aja pa se to... prej ko so mi barvali original poliester odbijac so mi pa pobarvali pravilno in se ni vidla razlika. Zato mi ni jasno, kako tega, ko ni original nemorejo pobarvati isto...
Se vedno nisem nic resil 
V soboto dobim prag nazaj iz manjse predelave, pa nevem kam bi peljal na barvanje. Malce je dalec tale bistrica, da bi peljal 1x gor, pa te 1x po njih, pa te ce nebi bilo ok, spet na novo prebarvati in gor po njih hm...
Baje je tudi razlika med nitro in vodnimi barvami. Na hrvaskem se da dobiti nitro barve, samo je spet problem za zmesati. Kak naj razlozim, da bi vzel 1 odtenek temnejso barvo od originala.
Ker dejstvo je, da pride na poliester barva drugacna kot na pleh. Baje se v pezo salonih najbolj vidi razlika med plehom in odbijacem....in to ze na originalnem avtu, kar je katastrofa za moje pojme!
V soboto dobim prag nazaj iz manjse predelave, pa nevem kam bi peljal na barvanje. Malce je dalec tale bistrica, da bi peljal 1x gor, pa te 1x po njih, pa te ce nebi bilo ok, spet na novo prebarvati in gor po njih hm...
Baje je tudi razlika med nitro in vodnimi barvami. Na hrvaskem se da dobiti nitro barve, samo je spet problem za zmesati. Kak naj razlozim, da bi vzel 1 odtenek temnejso barvo od originala.
Ker dejstvo je, da pride na poliester barva drugacna kot na pleh. Baje se v pezo salonih najbolj vidi razlika med plehom in odbijacem....in to ze na originalnem avtu, kar je katastrofa za moje pojme!
Razlika med odbijaci in karoserijo se v odtenku vidi skoraj na vsakem avtu. Na dnevni svetlobi ne toliko, bolj v kaki delavnici pod mocnimi neonskimi lucmi.
Glede tvojga primera. Kaj pa ce bi barval na prehod? Pa naredi prehod se malo na pleh? Razlika bo se vedno samo je ne bos videl ker deli ne pridejo skupaj.
Glede tvojga primera. Kaj pa ce bi barval na prehod? Pa naredi prehod se malo na pleh? Razlika bo se vedno samo je ne bos videl ker deli ne pridejo skupaj.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Barvanje na prehod ni slaba ideja, ampak mores najti spet pravega licarja. Pa tak bom najbrz cel avto v prihodnosti dal pobarvati, tako da ne pride zdaj v postev.
ervin99: Malo tesko verjamem, da bi zadel barvo brez avta (da bi mu tam pustil) in sprobavanja
Sem pa sel v Gama color, da so mi zmesali original barvo za moje vozilo, ki ni na vodni osnovi, ampak podobni nitrojevi. Zadeva je izpadla cisto drugacne barve, kot bi morala!
Se malo pa bom znorel!
Pozna kdo, kjer se da kupiti takoimenovane stare nitro barve od sandoxa???
ervin99: Malo tesko verjamem, da bi zadel barvo brez avta (da bi mu tam pustil) in sprobavanja
Sem pa sel v Gama color, da so mi zmesali original barvo za moje vozilo, ki ni na vodni osnovi, ampak podobni nitrojevi. Zadeva je izpadla cisto drugacne barve, kot bi morala!
Se malo pa bom znorel!
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Na Hrvaskem vem da se jih dobi. Zal pa trgovin tam ne poznam. Najbolj da se odpeljes v najblizje vecje mesto pri njih in malo povprasas na ulici, ali pa ce koga poznas, se boljse.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Na reno servisu na hrvaskem barvajo tudi ze z vodnimi barvami (ker kmalu bodo imeli isti zakon kot je pri nas), tako da odpade ta "nitro" varianta, ah....
Bo treba z vodenimi najti pravo nianso, kar je zelo tesko ali celo nemogoce.
Tako, da vsi ki boste imeli isti problem, ga nebote mogli resiti z starimi barvami. Na koncu bom tak celi avto prebarval na kako dvojno barvo (prehod) in bodo te tezave odpravljene!
Bo treba z vodenimi najti pravo nianso, kar je zelo tesko ali celo nemogoce.
Tako, da vsi ki boste imeli isti problem, ga nebote mogli resiti z starimi barvami. Na koncu bom tak celi avto prebarval na kako dvojno barvo (prehod) in bodo te tezave odpravljene!
Danes sem bil v trgovini kjer mesajo te lahke in sm se pogovoril s prodajalcem. Menli smo se ziher kakih 20 min o tem i novi zakonodaji.
Pravi pa sledece:
Razlika med nitro barvo in barvo na vodni osnovi je le v susenju. Nitro ali voda mora izhlapit da se barva prime. Dejansko to pomeni, ce je je zunaj premrzlo oz. ni avto v peci se ti barva na vodni osnovi ne susi. Ce je pa prevroce se pa nitro barva prehitro posusi in je tezko naredit prehod.
Se pa tudi sam postopek barvanja malo spremeni. Tu mi je tudi razlagal neke specifike samo si nisem vsega zapomnil (o sobah, zmesi zraka itd.).
Pravi pa tudi, pri barvi z vodno osnovo debelejsi sloj barve je, temnejsa pride.
To se mi zdi nekako bistvenega pomena.
Pravi pa sledece:
Razlika med nitro barvo in barvo na vodni osnovi je le v susenju. Nitro ali voda mora izhlapit da se barva prime. Dejansko to pomeni, ce je je zunaj premrzlo oz. ni avto v peci se ti barva na vodni osnovi ne susi. Ce je pa prevroce se pa nitro barva prehitro posusi in je tezko naredit prehod.
Se pa tudi sam postopek barvanja malo spremeni. Tu mi je tudi razlagal neke specifike samo si nisem vsega zapomnil (o sobah, zmesi zraka itd.).
Pravi pa tudi, pri barvi z vodno osnovo debelejsi sloj barve je, temnejsa pride.
To se mi zdi nekako bistvenega pomena.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Hmm si poskusal vprasati kersica. Licar na izanski cesti. Baje res opravi svoje delo profesionalno. Ima pa temu primerno tudi precej zasoljene cene 
Vem, da mi je se pred leti za nekaj male plastike od skuterja naredil predracun cez takratnih 100 tisocakih
Nato mi je neki licar tu v okolici pobarval celi skuter v peci za piclih 20 tisocakov 
Vem, da mi je se pred leti za nekaj male plastike od skuterja naredil predracun cez takratnih 100 tisocakih
Naj jaz nadaljujem temo ..
V kratkem bom imel za popeskati in pobarvati vse letvice na avtu (4 na vratih, 1 spredaj in 1 zadaj) ter novi odbijaci spredaj, zadaj in na strani.
Kam v LJ ali SL ali KR ali kjerkoli tu "negde"
bi dal to v delo? Ne iscem najdrazjega .. iscem zadovoljivega
Vse bo slo v crno barvo, tako da ne pricakujem kaj prevec tezav z iskanjem pravega odtenka 
V kratkem bom imel za popeskati in pobarvati vse letvice na avtu (4 na vratih, 1 spredaj in 1 zadaj) ter novi odbijaci spredaj, zadaj in na strani.
Kam v LJ ali SL ali KR ali kjerkoli tu "negde"
Pozdravljen!kripo napisal/-a:Malce pogooglal in prisel do cene 60eur za peskanje na uro .. za moje stvari pravi, da bi potreboval pol ure ..
zdaj iscem se licarja .. any suggestions?
Sej letvice ni treba dat peskat!
Letvice se zbrusijo z smerglom 240 in grejo pol v spric kit.
Mislm d je skoda dnarja d bi dal peskat ce ni potrebe!
Peska je bol pleh k mu pesek ne skodi tok. Plastiko pa tok napika d je na koncu treba se celo pokitat
P.S. crne barve je vec odtenkov tko d je se zmer treba pogledat po listkih katera pase!
lp klemn
Na prehod barva vsak licar ker to ni nobena umetnostMasTTer napisal/-a:Barvanje na prehod ni slaba ideja, ampak mores najti spet pravega licarja. Pa tak bom najbrz cel avto v prihodnosti dal pobarvati, tako da ne pride zdaj v postev.
Se malo pa bom znorel!
Primer: Ce barvas blatnik delas na vrata preliv to pa zgleda tko da blatnik pobarvas v celoti vrata pa na tistem koncu ki se stikajo blatnika samo naprasis iz barvo recmo cca.15cm vrat gre barva ostalo se samo polakira.
Upam d razums kaj mislm?
Kar se pa tice poliestra pa pleha je pa tko da na obe stvari mora barvni odtenek prit isti zato ker mata obe podlage sprickit tko da kar je spodi ni vazn!
Samo pri poliestru je tko da ga ni dobr susit na 60 stopinj ker se rad zvija na vecji temperaturi pol pa pride odbijac ves skrivlen
lp klemn
Torej licarju povem, da naj "posprica" 15cm vse okoli avta, sepravi nad pragovi in odbicaji. Kako pa naj to zlakira... lakirati more celo povrsino ce prav vem. En del se nemore lakirati.. barvati se da, lakirati pa baje ne.klemn napisal/-a:Na prehod barva vsak licar ker to ni nobena umetnostMasTTer napisal/-a:Barvanje na prehod ni slaba ideja, ampak mores najti spet pravega licarja. Pa tak bom najbrz cel avto v prihodnosti dal pobarvati, tako da ne pride zdaj v postev.
Se malo pa bom znorel!
Pozna kdo, kjer se da kupiti takoimenovane stare nitro barve od sandoxa???![]()
Primer: Ce barvas blatnik delas na vrata preliv to pa zgleda tko da blatnik pobarvas v celoti vrata pa na tistem koncu ki se stikajo blatnika samo naprasis iz barvo recmo cca.15cm vrat gre barva ostalo se samo polakira.
Upam d razums kaj mislm?
Kar se pa tice poliestra pa pleha je pa tko da na obe stvari mora barvni odtenek prit isti zato ker mata obe podlage sprickit tko da kar je spodi ni vazn!
Samo pri poliestru je tko da ga ni dobr susit na 60 stopinj ker se rad zvija na vecji temperaturi pol pa pride odbijac ves skrivlen![]()
lp klemn
Kaj lahko licar zjebe, ce nenaredi pravilno?
Drugace ta ideja ni slaba.... sicer mi se niso prage montirali, ampak barva ni ista, sem sel gledati. Je dal prek na modro barvo, modro barvo in nepride isto. Torej podlaga res nima takega vpliva. Bo kr vodna barva bolj svetla od "nitro" barve in to je cela umetnost.