Clio II stevec "pada"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
prvee

Clio II stevec "pada"

Odgovor Napisal/-a prvee »

Torej, nekaj sem ze prebral tukaj na forumu, nekaj sem slisal, pa me zanima...? Dogaja se mi da kaze stevec med voznjo recimo 90km/h in naenkrat pade na 0, kjer ostane recimo minuto(tudi dalj) potem pa nazaj na ustrezno hitrost. Kot da bi izgubil kontakt(predvidevam) ali kaj podobnega. Kje je najbolje preveriti te kontakte, nekaj sem zasledil da "odpres" armaturko... So vijaki kje v blizini zvocnikov v armaturki? ali kje? Hvala vsem za pomoc, pa lepe praznike!

lp,
Clio 2001, 1.2
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Malo si poglej senzor stevca na menjalniku. Ce ga potegnes ven zna biti precej zapacan... Mogoce te to zafrkava.

lp
Scenic RX4 1.9 dCi
prvee

Mi lahko bolj podrobno razlozis prosim kako se to napravi?

lp,
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Seveda, ce z vrha pogledas dol na menjalnik, bos vidu, da bolj pri kabini iz njega strli ta senzor. Ker je blizu auspuha je zasciten z enim plehnatim scitnikom. Odstrani ta scitnik in konektor. Zdaj lahko previdno spulis senzor iz menjalnika (ni nic privijacen). Konica senzorja zna bit zasvinjana, pa luknja tudi. Probaj oboje malo spucat, pa bos vidu, ce je kaj boljs.
A kilometre ti steje naprej, takrat ko kazalec pade? Ker ce ti jih, pol ni kriv ta senzor, ampak je v stevcu kaj slo.
Scenic RX4 1.9 dCi
prvee

limetow napisal/-a: A kilometre ti steje naprej, takrat ko kazalec pade? Ker ce ti jih, pol ni kriv ta senzor, ampak je v stevcu kaj slo.
No, na to pa nisem bil pozoren... bom preveril.

Hvala za razlago.

lp
prvee

Tako, stevec spet normalno deluje in mislim(upam) da bo se nekaj casa , kajti na danasnji voznji ni niti enkrat "padel", obicajno je pa kar nekajkrat. Hvala za pomoc!! :smt005
Odgovori