klima se ne vklopi megan II
klima se ne vklopi megan II
Pozdravljeni,
tezava je sledeca. Rocna klima na meganu se ne vklopi, natancneje ne vklopi se kompresor klime. Torej ko s tipko vklopis AC in das ventilator na bilo katero hitrost ni efekta. Tudi ni slisat elektro magnetne sklopke na kompresorju.
Klima je na novo napolnjena.
Hvala za vasa mnenja in resitve.
Marjan
tezava je sledeca. Rocna klima na meganu se ne vklopi, natancneje ne vklopi se kompresor klime. Torej ko s tipko vklopis AC in das ventilator na bilo katero hitrost ni efekta. Tudi ni slisat elektro magnetne sklopke na kompresorju.
Klima je na novo napolnjena.
Hvala za vasa mnenja in resitve.
Marjan
Lep pozdrav Marjan
Pri meni je bil prvic kriv konektor na kompresorju, za kar je bila objavljena tehnicna nota. Po menjavi in polnitvi, priblizno po enem mesecu, pa je manjkala zelo majhna kolicina plina, ravno toliko da se kompresor ni vklopil. Kam je tisti plin sel ne ve nihce, tako da samo cakam da se stvar ponovi. K sreci je se garancija, ampak na klimo ni vec 100%
Megane '06 rocna klima.
Megane '06 rocna klima.
Tole z kompresorjem je vrjetn problem cez zimo saj malokdo uporablja klimo pozimi. No vsaj jaz sem en izmet teh. Vceri sem jo vklopil po 5 mescih spet
Zacuda je delala lepo
Jaz upam da cimprej porihtas vsekakor pa servis pa naj ti prej pogledajo konektorje tam okrog preden menjavajo kompresor klime.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
ni mi jasno, kako je lahko premalo plina vzrok, da se kompresor ne vklopi. razen, ce nima kakegab senzorja, ki to preverja.
pri mojem novem meganu klima ni delala tako kot mora...pac ni hladilo dovolj, le okoli 8 stopinj na izhodu, moralo bi pa od 0 do 2 stopinje.
vzrok...manjkalo je 25 % plina...in to pri novem avtu.
klima je pa delala, tako, da vzrok za nedelovanje skoraj ne more biti premalo plina.
sam menim, da do teh tezav pride zaradi napake na elektriki. sam bi preveril stikalo za vklop in pa konektorje na kompresorju in senzorjih( to je tam, kjer gredo cevi v kabino). prvo se pa preveri ali se vklopi elektromagnetna sklopka na kompresorju....to se slisi.
tako, da razne buce, da je sel kompresor, so zame malce smesne, sploh, ce so dane s strani serviserjev.
klime naj vam servisira serviser za klime in ne vajenci na pooblascenih.
pri mojem novem meganu klima ni delala tako kot mora...pac ni hladilo dovolj, le okoli 8 stopinj na izhodu, moralo bi pa od 0 do 2 stopinje.
vzrok...manjkalo je 25 % plina...in to pri novem avtu.
klima je pa delala, tako, da vzrok za nedelovanje skoraj ne more biti premalo plina.
sam menim, da do teh tezav pride zaradi napake na elektriki. sam bi preveril stikalo za vklop in pa konektorje na kompresorju in senzorjih( to je tam, kjer gredo cevi v kabino). prvo se pa preveri ali se vklopi elektromagnetna sklopka na kompresorju....to se slisi.
tako, da razne buce, da je sel kompresor, so zame malce smesne, sploh, ce so dane s strani serviserjev.
klime naj vam servisira serviser za klime in ne vajenci na pooblascenih.
Da se klima ne vklopi je lahko krivo pomanjkanje plina. Na rezervarju za plin imas ventil za polnjenje, tam lahko cisto enostavno preveris, ce je klima prazna. Oce je imel primer, da so mu baje na novo napolnili klimo, ki po prvi uporabi ni delala. Seveda, ker jo niso napolnili.
Me pa res svadi neusposobljenost vajencev, ki se delajo pametni in mi farbajo nebo, ko pridem na servis.
Me pa res svadi neusposobljenost vajencev, ki se delajo pametni in mi farbajo nebo, ko pridem na servis.