okvara visokotlacne crpalke na 1.5 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

okvara visokotlacne crpalke na 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Zivjo.

V zadnjem casu sem od dveh lastnikov Renaultov z 1.5 dci motorjem slisal, da jima je zaribala visokotlacna common rail crpalka.

Kot izgleda so v 1.5 dci vgrajene precej cenene in nekvalitetne Delfijeve crpalke (za razliko od 1.9, ki ima Boschev sistem). Menda je problem z lezajem. Ce se ta razleti, lahko v najslabsem primeru unici vse 4 injektorje, opilki in kosi pa preko povratnega toka pridejo nazaj v rezervoar, in tako unicijo cel sistem dovajanja goriva. Stroski popravila so pa juhuhu (2000eur+).

:?:
Ker imam tudi sam omenjeni motor (Megane II 2003 1.5 dci 60kW, 142,000 km), me zanima, ce je se kdo imel probleme s crpalko, pri kolikih kilometrih, kateri letnik, koliko je stalo popravilo, kdo je popravljal, ce je bil kdaj tankan bencin, ce je kdaj zmrznila nafta, itd.?
:?:

Se vnaprej zahvaljujem za opis vase (bridke :cry:) izkusnje. Mislim, da bi moralo vsakega lastnika tega dci-ja zanimati, kako pogoste so te tezave.

lp, Luka
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: okvara visokotlacne crpalke na 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz sem imel na cliotu 1.5dci 60KW okoli 130.000km, pa ni bilo nobenih problemov z visokotlacno crpalko.
Bencin sem tudi enkrat pomotoma nalil, ampak sem takoj cel tank izpraznil in naliv notri nafto, tako da vbistvu ni prisel do motorja.
Slika
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Od kje pa tebi, da so bosch-ove visokotlacne crpalke kaj dost boljse od Delphijevih?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

ClioOwner napisal/-a:Od kje pa tebi, da so bosch-ove visokotlacne crpalke kaj dost boljse od Delphijevih?
Uglavnem so v vseh renojih novejsih letnikov nizkocenovni kosi motorja....pa glej karkoli hoces....turbina, sobe, pumpe take in drugacne......
Vseeno pa mislim da je na 1.5 dizlih manj okvar kot na 1.9 dizlih.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

Tommy30 napisal/-a:
ClioOwner napisal/-a:Od kje pa tebi, da so bosch-ove visokotlacne crpalke kaj dost boljse od Delphijevih?
Uglavnem so v vseh renojih novejsih letnikov nizkocenovni kosi motorja....pa glej karkoli hoces....turbina, sobe, pumpe take in drugacne......
Vseeno pa mislim da je na 1.5 dizlih manj okvar kot na 1.9 dizlih.
Glede nizkocenovnih kosov se strinjam, glede da ima 1.5 majn okvar kot pa 1.9 dizl pa ne :wink:

Ma sestric bosh servis in dobi najmajn 5 cliotov na mesec 1.5Dci na popravilo ( sobe,egr ventil, bosh pumpa, masina zaribana....). 1.9 niso tak hudic ko pa 1.5 ( pravim za cliota).

lp
Odgovori