Voznja-dizla
Voznja-dizla
Pozdravljeni! Predkratkim sem kupil Laguno 1,9 (120) dci l.2004 z privilige opremo. Avto se mi zdi full uredu in zelo dober za vozit itd. In ker je laguna moj prvi avto z turbodizelskim agregatom me zanima kako voziti ta avto da se cim dlje obnese. Vem da se dizla ne sme hladnega cez 2000 obrtov obrnit to je pa tudi vse. Zanima me kako ravnati z turbino da doseze cim vecm prevozenih kilometrov.Vem da so na teh motorjih bile problem turbine in egr ventili. Zanima me kako se obnese motor ce je uglavnem vec mestne voznje. Prosim napisite mi izkusnje in kaksne dobre nasvete da bom lahko v avtu cim dlje uzival, hvala.
Re: voznja-dizla
Ko motor se ni segret na delovno temperaturo, je bolj pomembno da ne pohodis gasa do konca, kot to da ne presezes kaksnih 2000 obratov.
Drugace pa kot si ze napisal, mrzlega vozi pod 2500 obrati, ce ga bos pa kdaj dalj casa tiscal do konca, je pa priporocljivo da vsaj kaksne 3 minute pocakas preden ugasnes motor.
Pa ce bos olje in filtre menjal prej kot pise v servisni knjigi, se bo tudi povecala zivljenska doba motorja.
Drugace pa kot si ze napisal, mrzlega vozi pod 2500 obrati, ce ga bos pa kdaj dalj casa tiscal do konca, je pa priporocljivo da vsaj kaksne 3 minute pocakas preden ugasnes motor.
Pa ce bos olje in filtre menjal prej kot pise v servisni knjigi, se bo tudi povecala zivljenska doba motorja.
Tankaj priporoceno olje (Elf Excellium)
Ja, ne zanasaj se prevec na obrate, tista mera 2000 je tko cez palec, tesko gres cez 2000 obratov brez da turbina polno siba, komot pa turbina polno siba ze pri bistveno nizjih obratih, ce stojis na gasu v 6. v ornk klanec in ti obrati padejo proti standgasu.
Z laguno ravnaj kot z zensko. Nezno in divje, ko se ji tako zahoce. Brez skrbi, bos zacutu, kdaj jo bo prijelo
To ni boyracer, to je avto za resno zvezo.
Ja, ne zanasaj se prevec na obrate, tista mera 2000 je tko cez palec, tesko gres cez 2000 obratov brez da turbina polno siba, komot pa turbina polno siba ze pri bistveno nizjih obratih, ce stojis na gasu v 6. v ornk klanec in ti obrati padejo proti standgasu.
Z laguno ravnaj kot z zensko. Nezno in divje, ko se ji tako zahoce. Brez skrbi, bos zacutu, kdaj jo bo prijelo
Laguna Coupe GT dci 180
ta pa je filozofskaWarpedOne napisal/-a:Tankaj priporoceno olje (Elf Excellium)
Z laguno ravnaj kot z zensko. Nezno in divje, ko se ji tako zahoce. Brez skrbi, bos zacutu, kdaj jo bo prijeloTo ni boyracer, to je avto za resno zvezo.

事実は拳ではない!
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
OFFTOPIC:
Tommy30, ti si ze res siten. V vsakem topicu v Okvarah in pomoc moras ti nekj svetit in pametovat namesto, da bi pomagau po svojih najboljsih moceh. S konstatnim kritiziranjem Renault v vsaki temi ne pomagas nikomer nic. Upam, da se z "kvalitetnim" bemfelnom nebos opeku tako kot z laguno. Konec koncev, ce si ze tako brihten, zakaj si je pol kupu, ce so povsod teme o problemih Lagune II? Pa ne meci VSEH modelov Renault v isti kos.
Samo za info; Clio 3, Twingo II, Modus so najbolj zanesljivi v svojem rangu. Pa ne me sprasevat od kje mi te podatki, ker google vse ve.
Pa brez zamere.
LP.
Tommy30, ti si ze res siten. V vsakem topicu v Okvarah in pomoc moras ti nekj svetit in pametovat namesto, da bi pomagau po svojih najboljsih moceh. S konstatnim kritiziranjem Renault v vsaki temi ne pomagas nikomer nic. Upam, da se z "kvalitetnim" bemfelnom nebos opeku tako kot z laguno. Konec koncev, ce si ze tako brihten, zakaj si je pol kupu, ce so povsod teme o problemih Lagune II? Pa ne meci VSEH modelov Renault v isti kos.
Samo za info; Clio 3, Twingo II, Modus so najbolj zanesljivi v svojem rangu. Pa ne me sprasevat od kje mi te podatki, ker google vse ve.
Pa brez zamere.
LP.
Povem pac kar je res.....na splosno ima reno najvec okvar z dizli....ker pa je na zelo, zelo slabem glasu, ga pa je zal tudi tezko prodati za nek normalen denar....ClioOwner napisal/-a:OFFTOPIC:
Tommy30, ti si ze res siten. V vsakem topicu v Okvarah in pomoc moras ti nekj svetit in pametovat namesto, da bi pomagau po svojih najboljsih moceh. S kritiziranjem Renault v vsaki temi ne pomagas nikomer nic.
Pa brez zamere.
LP.
Renojev sem imel v zadnjih 2 letih cca 60 komadov, verjemi mi da je bilo z njjimi najvec tezav....
Osebno pa sem dlje casa vozil 3 renojeve dizle in morm rect da je non stop nekaj.....- to so le moje izkusnje!!!!!
Forum pa je ce se ne motim temu tudi namenjen....Bolj kot sem bral tezave z renoji bolj sem se oddaljeval od te znamke.....pristal pac na bavarcu....bom pa videl kako se bo obnesel, upam da bolje....
Zadnjič spremenil Tommy30, dne 03 Apr 2009, 20:42, skupaj popravljeno 1 krat.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI