prevelika poraba na novem kangooju 1,5 dci 105KM

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
recept

Re: prevelika poraba na novem kangooju 1,5 dci 105KM

Odgovor Napisal/-a recept »

kango napisal/-a:Pozdravljeni

Najprej vsi skupaj pozdravljeni na forumu. Kot je ze iz naslova posta razvidno imam probleme z preveliko porabo. Sem lastnik novega kangooja 1,5 dci 105KM 6 prestav. V tehnicnih podatkih in po navedbah prodajalca naj bi porabil ta avto nekje med 5 in 6,5 litra. Do sedaj imam prevozenih dobrih 5000 km. Porabo avta nisem spravil izpod 7,3 litra

Kaj menite o mojem problemu?

lp
Resetiraj potovalni racunalnik (pritisni in drzi nekaj casa gumb, ko ti kaze gorivo), nato pojdi na AC, tam vozi nekih 20km pri 100km/h v 6. prestavi in sporoci, kaj pokaze. Morda je tudi meritev z racunalnikom problematicna (eni pravijo, da lahko fali do 0,5l).

V kaksnih obratih pa ponavadi vozis?

Sam imam pri 1,9 dCi 130KM Grand Scenic (1,5t tezek avto brez potnikov in ostale krame) povprecje nekako 6,8 od kar vozim nekoliko nizje (1500-2000) in samo obcasno na 3000, prej pa sem imel 7,3.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

to kaj navaja proizvajalec redko kdaj drzi
ponavadi mores dodat kasen liter zraven da dobis realno porabo

primer
kolega je kupil avto so mu rekli da nekje med 8-9 da bo imel porabo
do sedaj v pol leta se ni prisel izpod 10l
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Pozdravljen, poglej jaz imam 1,5 DCI-ja Senika 05 pa imam porabo
od 5,5 do 6 res da je mestne voznje malo je pa zato AC 130++
teza mojega je primerljiva z tvojim, tako da ne vem, sam ne verjamem
,da bi se ti poraba znizala potem ko bo vlavfan, sem pa nekje slisal, da so ti
novi motorji kr pozeruhi.
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

750 km :shock: :shock: , ti rajsi ne povem kolko delam jaz
Uporabniški avatar
renaultv6

Re: poraba kangoo

Odgovor Napisal/-a renaultv6 »

Za moje pojme je poraba ocutno prevelika. Ob res racionalni voznji bi se moral priblizati ali celo preseci tovarniske podatke. Moje izkusnje z laguno in cliotom to potrjujejo.
Preveri na poraba.com oz na kaksnem podobnem forumu, kjer uporabniki vpisujejo svojo porabo koliko njim porabijo kangooji s takim motorjem.

Dvomim, da bos pri prodajalcu kaj dosegel. Verjetno bo izgovor, da je to normalno. Zahtevaj kaksno bolj konkretno pojasnilo.

Mi je pa jasno, da dizla, ki toliko porabi ne potrebujes.
Laguna dTI driver
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Nov rabi nekaj utekavanja, mislim da se posebej pise da na easy prvih 2500km. Poraba bo padla cez cas ko se mal rahlaufa.
DareV

Odgovor Napisal/-a DareV »

Sam imam Megana (ph2, 03 letnik, 1,5, 60kw), pije povprecno 5,2 - 5,5. Cez teden se pa vozim po mestu, vikend vecinoma avtocesta ter relacijska voznja.
Nardim pa s polnim tankom - 60 litrov okoli 1100km.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: poraba kangoo

Odgovor Napisal/-a robertp »

renaultv6 napisal/-a:Za moje pojme je poraba ocutno prevelika. Ob res racionalni voznji bi se moral priblizati ali celo preseci tovarniske podatke. Moje izkusnje z laguno in cliotom to potrjujejo.
Preveri na poraba.com oz na kaksnem podobnem forumu, kjer uporabniki vpisujejo svojo porabo koliko njim porabijo kangooji s takim motorjem.

Dvomim, da bos pri prodajalcu kaj dosegel. Verjetno bo izgovor, da je to normalno. Zahtevaj kaksno bolj konkretno pojasnilo.

Mi je pa jasno, da dizla, ki toliko porabi ne potrebujes.
Se pridruzujem mnenju. Sem sicer vozil 1.5dCi 85 novega Kangooja (ob predstavitvi) pa je bila poraba okoli 5 litrckov. Toliko kot pravis ti mi porabi (no ja litrcek vec, cca 8.5~8,6) Grand Scenic 2.0 16V bencin!!! v ekonomicni voznji.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
fliper
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a fliper »

... kolko pa mas nalozenega??

lp
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

tak motor imam v svojem meganu karavan.
v sesti pri 130 km/h je povprecna poraba na avtocesti okoli 6 litrov pri cca 2400 vrtljajev. pri 90km/h pa okoli 4 litre.
nevem kaksna prestavna razmerja ima kango napram meganu, tvoja poraba pa se mizdi malce visoka.

moja povprecna poraba je okoli 6 do 6.1 litra na sto km.....manj porabim edino na relacijah ali ac vendar s hitrostjo do 120.

za primerjavo, meni pri 3000 obratih leti okoli 150 km/h.

pri svojem sem opazil, da je varcen le pri nizkih obratih, to je do 2000, ko pa ni dosti od njega, kar je priganjanja do 3000 se ze krepko pozna na porabi.

preveri, da ti ne pusca nafta na povratnem vodu iz sob. sam sem imel ta problem, in nisem edini. meni je tam kar precej nafte steklo na tla.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

A je mozno, da je potrebno "bosh" pumpo kaj nastelat?
Uporabniški avatar
primorc20

Odgovor Napisal/-a primorc20 »

Mislim, da bi bil tukaj bistven podatek koliko je bil nalozen ta kango na avtocesti in koliko je bila hitrost, ker pri 2500-3000 obratih je verjetno nad 130km/h. In glede na to, da je kango bolj skatlast pri visjih hitrostih (vecji upor) pomoje kar pije...

Ker megan 1.9dci 6 prestav ima pri okol cca 2300 obratih enih 130km/h...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dolenc napisal/-a:A je mozno, da je potrebno "bosh" pumpo kaj nastelat?
Ne ga srat s tem.
Ti se navadi najprej na avto pa bos videl da bo poraba padla.
Naprimer 130KM/h lahko v 6 prestavi vozis na 5 litrih povprecja ali pa na 7 litih...potovalni racunalnik nastavi na trenutno porabo in spremljaj-se pravi umikas pedalko plina dokler avto se lahko vzdrzuje zeljeno hitrost.....poraba pade.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
renaultv6

Odgovor Napisal/-a renaultv6 »

Tommy30 napisal/-a:
dolenc napisal/-a:A je mozno, da je potrebno "bosh" pumpo kaj nastelat?
Ne ga srat s tem.
Ti se navadi najprej na avto pa bos videl da bo poraba padla.
Naprimer 130KM/h lahko v 6 prestavi vozis na 5 litrih povprecja ali pa na 7 litih...potovalni racunalnik nastavi na trenutno porabo in spremljaj-se pravi umikas pedalko plina dokler avto se lahko vzdrzuje zeljeno hitrost.....poraba pade.
Tocno tako. Ko se vozis glej trenutno poraba in bos ugotovil v kateri prestavi pri kaksni hitrosti je poraba najmanjsa. Princip voznje dizla je pac drugacen od voznje bencinarja.
Laguna dTI driver
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Navadno manj pije npr. v 5. prestavi in malo visjimi obrati, kot v 6. in ko se motor matra.
Moja Lagunca ima trenutno porabo 5.6 litra z 225 gumami in obcasno klimo. Vec kot zadovoljen. Vozim pa po omejitvah.
Poleti ko bolj klima dela pa porabi 6 litrov. Kar se tega tice je sanjski avto. :)
Odgovori