Laguna II in naknadna vgradnja tempomata

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

Jast bi pa tud rad to ustimal pa bi rabil enga za pomoc. Sem pa iz Sezane.Ce je kdo u blizini na volji ???????
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

fredik napisal/-a:denisn,tipke bi lahko malo lepse nastavil v sredino luknje,drugace pa ti je uspelo.
Vem ja, lahko bi se malce boljse potrudil. Hotel sem pac cim hitreje narediti. Bom popravil.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
Blond
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Blond »

Odlicno fantje ... vidim da ste pridni in napredujete.

Jaz sem na zacetku tut tipke not "vrgo" in sem reko, bom ze kasneje lepse naredil. Pa je ze dobro leto not kot prvi dan... ni najlepse je pa fino ;)

Sem prav vesel, da je iz tega mojega posta nastala prav lepa zgodbica in da sedaj na trgu ne bo vec Lagun brez tempomatov ;)

LP
Blond
Podpis ni primeren...
Uporabniški avatar
denisn

Pozdravljeni mojstri.

Vceraj se je pojavila ena tezavica. Avto je bil na PS in sicer so mi kalibrirali senzorje za pritisk tlaka v gumah. Vse lepo in prav. Ves vesel grem od tam in ko zavijem na avtocesto ves zacuden opazim, da se ne vklopi tempomat. Omejevalec dela bp, tempomat pa se sploh ne vklopi. Ne lucke na armaturki in ne opozorila na lcd-ju.
Please help!
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Nihce ni imel podobne tezave?
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Za vse tiste, ki si zelite stikalo narediti sami.

Slika

Zarnica A1 - B2
OMEJEVALEC: A2 - B1
TEMPOMAT: A2 - A3

B3 je prazno (niti zicke ni v konektoru)
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Danes grem na PS, da pogledajo, kaj je s tem mojim nedelovanjem tempomata...

porocam, kaj se bo dogajalo...
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Jaooo, pa saj ne more biti res :mad:
Eno uro so gledali vse zivo, pa niso ugotovili nic.
Vsa stikala stestirali z multimetrom in prestavili v drugo Laguno, kjer je seveda vse delovalo. :shock:
Clip nic ne pokaze. Nobene napake na racunalnikih.

Nekaj so mutili, da ce po stevilki sasije ni bil vgrajen original tempomat v tovarni, potem sploh ne morejo s testerom preverjat, ker ne prikaze "funkcij" :( To mi je sicer nekako nelogicno.
Cel cas sem bil zraven in res nismo nasli nic pametnega, edino "tempomat za arabske drzave" kar je pa bilo ze vklopljeno.

Na koncu so mi rekli, da naj razstavim stevce in naj odklopim konektorja, ker zna to nekak zablokirati. To sem doma naredil in nic ni pomagalo. Nisem si pa mislil, da gre to tako enostavno narazen. Trije vijaki in stevci so doli...

Kaksen predlog?
Please help... :idea:
denisn
Slika
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ker si podaljsal kable do tipk in si jih sam polagal se ti je lahko zgodilo da se kabel kje drgne ob kako plastiko in je izgubil stik, ali pa kaki slab spoj na tipkah. Malo preveri svojo instalacijo ce je vse tak kot mora bit. Pa tudi kak upor bi znal crknit.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
denisn

Sem odstranil svojo instalacijo, kjer so kabli podaljsani. Ze pri kontaktu bi se morala vklopiti opozorilna lucka za tempotat, pa se ne.
Omejevalec dela bp, tako da so upori vredu.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Fajn vam je na lagunah da že imate vse kable napeljane.. jaz sem jih moral sam potegniti.. pa vseeno vprašam. V konektorju imam vse potrebne kable! Ampak na računalnik pa niso priključeni.. se mogoče komu sanja kam grejo potem tisti ki so "kao" v konektorju?
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Na hitr sem mal preletu temo! :D

Tud mene fajn mika met tempomat (Ekspresjon 2002), sam nism pa prpravlen ne vem kok investirat v tega vraga (menjave volana se že ne bi šel), tisti knofki na armaturki se mi pa zdijo okej! 8)

Se prav kok bi se uspel nejcnej to uštimat (mam sicer kolega ki dela na uradnem Renoju in obvlada mehankarski biznis kar se montaže tiče)! :twisted:
Greg007
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Greg007 »

Po branju tele teme, bi moral (najverjetneje) tole spravit vkup tudi na mojem espiju?
Volan po izgledu izgleda isti kot od lagune....Popoldne gledam za konektor poleg ESP-ja...
Če je tam, takoj h carju v Mengeš naročit stikalo.
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Prvo poskusi če imaš inštalacijo.. nevem kako je pri drugih modelih, Clioti nimajo(razen redkih izjem). Drugače boš moral še kak kabel potegnit iz motornega prostora.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Majstr z Reno servisa mi je reku, da montaža je sicer super, ampak da možno da potem software ne laufa kot bi mogu, pa maš na konc več problemov kokr plusov! :roll: :twisted:
Odgovori