Nujno rabim nasvet!!!
Avto sem peljala na pooblasceni servis, ker mi je med zaviranjem nekaj bruslo oz. kako naj napisem neki cudni zvok je bil prisoten (uuuu). Rekli so mi, da bodo zamenjali ploscice in da bo me to prislo, ker je bila ravno neka akcija za zamenjavo ploscic okrog(50eur za ploscice in 20eur za delo-samo sprednje) Seveda sem avto pustila tam. Vzela sem tudi nadomestni avto.
No in da napisem, ko je bil avto gotov me poklicejo in jaz grem tja. Povejo mi, da so ploscice se ok (sprednje nevem koliko km, zadnje pa za +- 2000km)in da so jih samo scistli in namazali, ter da so opravili se nekatere druga dela za katera se sploh nismo zmenili in me tudi niso telefonsko obvestili, ce smejo delati kaj drugega, kot tisto za kar sem pripeljala avto. Na racunu je tudi vidno levo zgoraj ki pise - med zaviranjem spredaj brusi- in nikjer ne pise kaksnih menjav zarnic in dolivanja olja) Sploh ce je to bilo potrebno, ker olje tudi redno kontroliram na sipki (ali kako se ze rece) Zarnice mi je pa pokazal neke crne, zdaj lahko so bile moje lahko me je pa tudi samo nap.....dil
Zdaj mi pa povejte, po moji logiki bi dala za ploscice spredaj cca70eur in bi imela nove ploscice zdaj pa imam se vedno stare in boksigavedi kako dolgo bodo zdrzale, finta vsega tega pa je, da je ta zvok med zaviranjem se vedno prisoten. Torej sem dala za delo 77,04eur kot lahko vidite na racunu. Polek tega me pa zanima, ce se res nadomestni avto placa in kako lahko oni racunajo za ciscenje, ki je v bistvu delo in se potem naknadno zaracunajo delo.
Kaj naj naredim? Naj avto spet peljem na servis in mi bodo zamenjali ploscice in bom spet ob 100eur. Sem jim 77eur podarila.