Laguna 1.9 dCi Expression l.02
Ja za sprednje nisem niti razmisljal, ker so ze na pogled drugacne. Zadnje so bile pa vsaj priblizno podobne oblike, zato sem mislil, da bi mogoce slo...
Drugace s temi fedri ni nic bolj trda voznja, je popolnoma isto kot prej. Edina razlika je ta, da se v ovinkih malo manj nagiba. Skratka to je to, kar sem pricakoval. Cena je bila 247eur za fedre, 74eur za montazo in 66eur za homologacijo (malo vec, ker mi morajo se tanov homologacijski kartoncek naredit).
Cez vikend jo se operem in naredim ene par lepsih slik
Drugace s temi fedri ni nic bolj trda voznja, je popolnoma isto kot prej. Edina razlika je ta, da se v ovinkih malo manj nagiba. Skratka to je to, kar sem pricakoval. Cena je bila 247eur za fedre, 74eur za montazo in 66eur za homologacijo (malo vec, ker mi morajo se tanov homologacijski kartoncek naredit).
Cez vikend jo se operem in naredim ene par lepsih slik
Gume so pri prehodu iz 16 na 17 trse, to bos takoj opazil. Vpliva na nizanje ni, ker je obseg gume xx/55/16 in pa xx/45/17 prakticno enak (izracun kaze razliko v hitrosti 0.4%). Bo pa malce nenavadno zgledalo, nizanje pa 16"... Vem, ker pozimi 4 mesece preklinjam grde jeklene feltne in pa debelo gumo - seveda samo zaradi videza. 
Aha, oni so ti kar sami avto zapeljali na LPP in uredili papirologijo - kul.
Aha, oni so ti kar sami avto zapeljali na LPP in uredili papirologijo - kul.
Laguna II Initiale 1.9 DCI
Sploh ga niso peljali na LPP. Samo papirje jim posljejo in to je tosLOVEnec napisal/-a: Aha, oni so ti kar sami avto zapeljali na LPP in uredili papirologijo - kul.
Imam 225/45 R17 gume in moram povedat, da se je prehod iz serijskih 205/55/16 na 17 colske gume kar obcutil. Razne neravnine in luknje se bolj obcuti, zato sem se bal, da bo po nizanju se trse, vendar, glede udobja prakticno ni bilo razlike potem ko sem zamenjal fedre. Zato vsekakor priporocam menjavo fedrov.F3KO napisal/-a:hvala za odgovor.
ti mas to 17, 18 felne?
jaz mam original 205/55/16 gume, bi kaj vplivalo na nizanje?
lp
po moje bo cist vredu, ker to ni neko pretirano nizanje... sicer, pa te lagune se meni zdijo tak na pogled itak malo visoke...
imam namen zamenjat, ampak glede na to da mam na avtu ze cez 300k km, se bojim da ko se bodo zamenjevale vzmeti, se bo ugotovilo da so ze bolj bogi amortizerji... kaksen pa se je pol strosek novih amortizerjev (taksnih kot so original) ?
lp, saso!
imam namen zamenjat, ampak glede na to da mam na avtu ze cez 300k km, se bojim da ko se bodo zamenjevale vzmeti, se bo ugotovilo da so ze bolj bogi amortizerji... kaksen pa se je pol strosek novih amortizerjev (taksnih kot so original) ?
lp, saso!
Pomoje se ti vsekakor splaca znizat, ker bo avto izgledal veliko boljse. Za obcutek, kako izgleda znizana Laguna II na 16 col gumah, si lahko pogledas v temi od uporabnika NIXI.
Glede na to, da imas toliko prevozenih kilometrov, bi bilo mogoce pametno razmisliti tudi o menjavi amortizerjev. Ena alternativa so tudi obnovljeni, vendar se pomoje ne splaca, ker je cena skoraj enaka, kot za nove. Za tocno ceno novih bi se bilo potrebno pozanimati na kakem servisu, imas pa se razne konkurencne znamke (Monroe, Kayaba,...).
Glede na to, da imas toliko prevozenih kilometrov, bi bilo mogoce pametno razmisliti tudi o menjavi amortizerjev. Ena alternativa so tudi obnovljeni, vendar se pomoje ne splaca, ker je cena skoraj enaka, kot za nove. Za tocno ceno novih bi se bilo potrebno pozanimati na kakem servisu, imas pa se razne konkurencne znamke (Monroe, Kayaba,...).
Monroe/Kabaya: nekje na forumu sem staknil tale link do spletne prodaje, mislim, da se cena suce okoli 70eur...
http://www.olef-sp.si/index.html
http://www.olef-sp.si/index.html
se opravicujem ker si sposojam temo
hvala A.F. in sLOVEnec za odgovore.
obnavljat vsekakor nebi dal, pol ze rajsi doplacam 10-15eur na en komad pa kupim nove...
sem pogledal nixijevo laguno, lepse bi res zgledalo ce bi ble vsaj 17ke gor...
morem se pretuhtat, znizal bi vsekakor, ker tak kot si rekel A.F. avto se v ovinkih ful nagiba, in ce se malo hitreje pripeljes v ovinek pa je mogoce kaka lukna, prav zacutis kako ti celo rit prestavi...
hvala A.F. in sLOVEnec za odgovore.
obnavljat vsekakor nebi dal, pol ze rajsi doplacam 10-15eur na en komad pa kupim nove...
sem pogledal nixijevo laguno, lepse bi res zgledalo ce bi ble vsaj 17ke gor...
morem se pretuhtat, znizal bi vsekakor, ker tak kot si rekel A.F. avto se v ovinkih ful nagiba, in ce se malo hitreje pripeljes v ovinek pa je mogoce kaka lukna, prav zacutis kako ti celo rit prestavi...
Ni panike.
Moras pa razlocevat ovinek in pa ovinek z luknjo. Pri trsih vzmeteh bo nagiba manj, delovanje amortizerja je skromno. Ce pa v tem ovinku naletis na luknjo, takrat bodo vzmeti se vedno obremenjene, vendar bodo sedaj tudi amortizerji na polno "svicali". Ce so izrabljeni, bodo rabili toliko in toliko vec casa, kar se pozna na volanu, ko avto kar zaplava. Ce bo avto imel nove originalne amortizerje, bo ta cas odziva krajsi, "plavanja" pa manj. Ce pa vgradis se sportne amortizerje, ki so trsi, takrat pa bo "plavanja" se manj. Zaradi te trdote pa avto bolj poskakuje na cisto majhnih grbinah, ki jih drugace ne bi zaznal.
Glede na to, da se odlocas za nove vzmeti in da ima avto pri 300K vsekakor izrabljene amortizerje, bi bilo morda fino vzeti kaksen komplet vzmeti in amortizerjev, cena sportnega kompleta se ne razlikuje veliko od nakupa novih neoriginalnih "stock" delov. Razen, ce si omislis kaksne hude profi nastavljive zadeve...
Moras pa razlocevat ovinek in pa ovinek z luknjo. Pri trsih vzmeteh bo nagiba manj, delovanje amortizerja je skromno. Ce pa v tem ovinku naletis na luknjo, takrat bodo vzmeti se vedno obremenjene, vendar bodo sedaj tudi amortizerji na polno "svicali". Ce so izrabljeni, bodo rabili toliko in toliko vec casa, kar se pozna na volanu, ko avto kar zaplava. Ce bo avto imel nove originalne amortizerje, bo ta cas odziva krajsi, "plavanja" pa manj. Ce pa vgradis se sportne amortizerje, ki so trsi, takrat pa bo "plavanja" se manj. Zaradi te trdote pa avto bolj poskakuje na cisto majhnih grbinah, ki jih drugace ne bi zaznal.
Glede na to, da se odlocas za nove vzmeti in da ima avto pri 300K vsekakor izrabljene amortizerje, bi bilo morda fino vzeti kaksen komplet vzmeti in amortizerjev, cena sportnega kompleta se ne razlikuje veliko od nakupa novih neoriginalnih "stock" delov. Razen, ce si omislis kaksne hude profi nastavljive zadeve...
Ni panikeF3KO napisal/-a:se opravicujem ker si sposojam temo![]()
Tak obcutek sem imel tudi jaz preden sem menjal vzmeti, sedaj z novimi pa do tega ne prihaja vec tako ocitno kot prej.F3KO napisal/-a:...ce se malo hitreje pripeljes v ovinek pa je mogoce kaka lukna, prav zacutis kako ti celo rit prestavi...
Drugace pa se v celoti strinjam s tem, kar je napisal sLOVEnec. Na tvojem mestu bi bilo mogoce res najbolj pametno, da bi pogledal za kaksnim sportnim kompletom, kjer bi dobil vzmeti in amortizerje skupaj in vsaj ves, da je oboje novo...
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
na tvojem mestu reskiraj in kupi Gewinde... pa bos zadel u nulo, poznam nekoga ki neke nove zdj uvaza sicer nevem ce so ze za laguno vem pa da so dost bol ugodni, pa pr kolegu na gti-ju trgajo, kar se tice lege in vsega pa se hoda majo mnde 15cm, tko da lahk se ze vleces po tleh tok nizko gre...sLOVEnec napisal/-a:Ni panike.
hvala se enkrat
.
zaupam vam odgovor iz amortizerja
:
Pozdravljeni,
Glede na st. kilometrov bi bilo vsekakor priporocljivo menjati amortizerje.
Cena za vse 4 je 266,40 eur.
Vzmeti vam priporocamo Eibachove. Udobje se z njimi ne poslabsa, zanesljivost in stabilnost pa se povecata. Avto je pri dinamicni voznji lepse vodljiv.
Cena garniture vzmeti je 266,40 eur. Rok dobave je 3 dni (ce jih nimamo na zalogi).
Montaza vsega 74,40 eur.
Homologacija je 55,20 eur. Urejene dokumente dobite po posti. Avta ni potrebno nikamor vozit.
Skupen strosek je cca 600eur, pa se servis mislim delat v kratkem, pol pa mi bo masina cez pol leta zruzla
zaupam vam odgovor iz amortizerja
Pozdravljeni,
Glede na st. kilometrov bi bilo vsekakor priporocljivo menjati amortizerje.
Cena za vse 4 je 266,40 eur.
Vzmeti vam priporocamo Eibachove. Udobje se z njimi ne poslabsa, zanesljivost in stabilnost pa se povecata. Avto je pri dinamicni voznji lepse vodljiv.
Cena garniture vzmeti je 266,40 eur. Rok dobave je 3 dni (ce jih nimamo na zalogi).
Montaza vsega 74,40 eur.
Homologacija je 55,20 eur. Urejene dokumente dobite po posti. Avta ni potrebno nikamor vozit.
Skupen strosek je cca 600eur, pa se servis mislim delat v kratkem, pol pa mi bo masina cez pol leta zruzla
Haha F3Ko sem se nasmejal pri zadnjem odstavku. Jebat ga, tud to se lahko zgodi 
Drugace pa tistemu ki pravi da je avto enako udoben kot je bil prej pred nizanjem naj pride k nam v nase kraje pa bo vido kaj je to udobje! Ne recem po lepih regionalnih cestah, tam pa itaq da ni spremembe
Drugace pa tistemu ki pravi da je avto enako udoben kot je bil prej pred nizanjem naj pride k nam v nase kraje pa bo vido kaj je to udobje! Ne recem po lepih regionalnih cestah, tam pa itaq da ni spremembe
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v