Vzmetenje-HELP!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
astor

Vzmetenje-HELP!

Odgovor Napisal/-a astor »

Pozdravljeni,

Vse voznike tega foruma prosim za vase izkusnje glede sledecega problema. Kadar vozim po kaksnih luknjah ali prerezanem asfaltu imam obcutek da so amortizerji pretrdi. Bil sem na testiranju amortizerjev pa pravijo da so O.K. Mehanik je pregledal vse zglobe, stabilizatorje, gumice in vse je kot mora biti. Jaz pa kar ne morem verjet, ker se mi zdi vse pretrdo, sploh ce zapeljem cez rezan asfalt, je obcutek, da kar zabije. Razmisljam o menjavi oz. »obnovi« amortizerjev, ker ne vem kaj bi se lahko bili :shock: .
Je ze kdo menjal oz. »obnovil« amortizerje in kaksne so bile vase izkusnje po tem :?: ?
Koliko cca. stanejo in kje se jih da najugodneje nabaviti?
Gre pa za GrandScenica 2004, prevozenih 155.000km.

Hvala za vase odgovore :) :) :) !
ASTOR
Uporabniški avatar
uross

Odgovor Napisal/-a uross »

Odlocit se bos moral ali zelis amortizerje obnoviti ali zamenjati. Oboje je mozno. Sicer pa glede na 155.000 prevozenih kilometrov ni nic cudnega, da so amortizerji pocasi slabsi.

Ce se odlocis za obnovo je najugodnejsi Miran Vuga s.p. v Novi Gorici - cena za obnovo vseh stirih amortizerjev z demontazo je cca 150 eur. Je pa res, da bos moral riskirati en dan in se odpeljati do Nove Gorice. Obnova traja cca 3-4 ure.

Ce pa se odlocis za nove amortizerje pa poglej v razlicnih trgovinah z avtodeli in probaj najti najugodnejso ponudbo(Motomat, Tapos, Potokar,....).Kontakte najdes na internetu - vecina prodajaln ima tudi svoje spletne strani.
astor

Odgovor Napisal/-a astor »

uross napisal/-a:Odlocit se bos moral ali zelis amortizerje obnoviti ali zamenjati. Oboje je mozno. Sicer pa glede na 155.000 prevozenih kilometrov ni nic cudnega, da so amortizerji pocasi slabsi.

Ce se odlocis za obnovo je najugodnejsi Miran Vuga s.p. v Novi Gorici - cena za obnovo vseh stirih amortizerjev z demontazo je cca 150 eur. Je pa res, da bos moral riskirati en dan in se odpeljati do Nove Gorice. Obnova traja cca 3-4 ure.

Ce pa se odlocis za nove amortizerje pa poglej v razlicnih trgovinah z avtodeli in probaj najti najugodnejso ponudbo(Motomat, Tapos, Potokar,....).Kontakte najdes na internetu - vecina prodajaln ima tudi svoje spletne strani.
Pozdravljeni,
ali ima mogoce kdo izmed vas obnovljene amortizerje? Je to resitev na daljsi rok ali ne!

LP,
Astor
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Pa se dajo amortizerji doma zamenjat ?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

"tomaz07"
Seveda se jih da doma zamenjati, z nekaj rocnih spretnosti in orodja.

"astor"
To je tema pogovora v kateri so deljena misljenja, eni so z obnovljenimi zadovoljni, drugi pac ne. Osebno menim, da je to prosta odlocitev vsakega posameznika.
Jaz osebno sem pristas novih/garancija

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori