Zglob, zavore, koncniki

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
supaFlaj

Zglob, zavore, koncniki

Odgovor Napisal/-a supaFlaj »

Renault Twingo '98, 1.2
Pri zaviranju na avtocesti se pojavijo vibracije in avto malo potegne v levo. Pri zaviranju v mestu se pa obcuti neenakomerno zaviranje, kot da bi bil disk zvit. ali je mozno, da se to pojavlja zaradi dotrajanega zgloba? Jutri ga peljem, na menjavo polosi in zgloba in me zanima, ce bo ta problem izginil?

Pri voznji preko razpok, lukenj na cesti, se slisi zvok, ki je podoben necemu, ki je razmajano... So to koncniki, in kateri, ali je kaj drugega?

Hvala
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Precekiraj se zadnje zavore.
Uporabniški avatar
supaFlaj

Pozabil sem omenit, da so diski in pakne stare 10k km.
Wasabi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Wasabi »

Diski se zvijejo ce jih pregrejes z agresivnim bremzanjem. Preglej volanski mehanizem ce ima luft.
Ass gas or grass, nobody rides 4 free!
Uporabniški avatar
supaFlaj

Diski sigurno niso pregreti, volanski mehanizem je v redu... Pojavlja se samo na levi strani, pol obrata dobro prime, pol manj in potem avtomatsko cuka ko zaviram. Najbolj opazno je od 30km/h do 0km/h.
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Pri mojem clio-tu je bil isti problem. Menjal zunanji koncnik in zglob vilic. Pa dela tko kot mora.
LP Anze
Uporabniški avatar
supaFlaj

Torej ni kriv volanski koncnik ampak zunanji + zglob vilic. Je potrebna menjava na obeh straneh? Kolk pa stane taksna menjava? Hvala
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a deejayam »

kolega je nove diske montiral, pa je mel hin ono salcko pa lezaj,..pa mu je novi disk zvilo v 2000km!
MORAM PA?ŕ BITI ZADOVOLJEN Z MEGANE II coupe
Slika
Uporabniški avatar
supaFlaj

Torej zglob je menjan, vendar neenakomerno zaviranje ostaja...
Na servisu je rekel, da so volanski koncniki malo naceti, vendar nic kriticnega, diski so ravni in se skoraj novi, problem pa je baje na vzmeti - salcka (ima 2 cm lufta gor in dol, in tudi na stran se nagiba). Ker je avto na levi strani spredaj za 3 cm nizji kot na desni se mi zdi da je nekaj na tem. Vzmet je cela. Kaj mi je storiti?

Hvala
Odgovori