Potovalni računalnik
Potovalni računalnik
Sem sicer ze odprl eno taksno temo v sekciji Espace, vendar pa je tole bolj gledano, zato sprasujem tudi tukaj:
Zanima me ali je mogoce potovalni racunalnki na Espaceu IV ponovno umerit. Porabo mi namrec kaze za 1,5l/100km vec kot po izracunih, prav tako pa mi nenatancno kaze kolicino porabljenega goriva, kar pa je verjetno vzrocno povezano.
lp
J
Zanima me ali je mogoce potovalni racunalnki na Espaceu IV ponovno umerit. Porabo mi namrec kaze za 1,5l/100km vec kot po izracunih, prav tako pa mi nenatancno kaze kolicino porabljenega goriva, kar pa je verjetno vzrocno povezano.
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Da te malce popravim:MaTe0 napisal/-a:Zdaj ce si racunas porabo na roko oz. na listek da si pises je razumljivo da ne kaze enako kot na listku saj potavalni racunalnik ne belezi km ki so manjsi kot 20. Vsaj tak je pri meni.
potovalni racunalnik res ne prikazuje pod priblizno 30km/h, porabo pa vseeno sesteva.
Ce bos imel naprimer 6L povprecne in se bos vozil v prvi prestavi 20km/h, bo na bc prikazano - - -, povprecna poraba ti bo pa hitro zacela narascati.
Glede reseta BC-ja pa nebi vedel... Lahko probas odstraniti klemo akumulatorja za 10min, ce bo kaj pomagalo.
Ce priklopis na racunalnik, pise tudi toclio open napisal/-a:Sicer pa belezi porabo tudi pri hitrostih nizjih od 30 km/h. Kar me napelje k naslednjemu vprasanju (se opravicujem k kradem temo), a se da kako uklopit funkcijo porabe v litrih na uro - pri VW je nekako tako, ko se peljes je l/km, ko upocasnis pod 30 km/h oz. stojis, ti pa avtomatsko izpisuje v l/h.
Drugace ti pa stalno kaze porabo v litrih, ce gres v "servic mode", oz. ce drzis gumb za premikanje po funkcijah BCja in sele nato das kontakt (gumb toliko casa drzis).
Da bi ti to vedno kazalo, pa pri renaultih se nisem videl.
Lahk oimas kar navaden laptop, samo program in kabel potrebujes 
Pa na BC od VW mi je tipo potem uredil se par funkcij, ki jih prej BC ni kazal. Baje imajo BC vec funkcij, samo prikazejo jih ne. Se da pa to s tem kablom spremeniti. Ce to velja tudi za Renault, pa ne vem ..
Cudno, da ni nikogar tu, ki bi imel te kable. Na enem drugem forumu sem jih za VW takoj dobil..
Pa na BC od VW mi je tipo potem uredil se par funkcij, ki jih prej BC ni kazal. Baje imajo BC vec funkcij, samo prikazejo jih ne. Se da pa to s tem kablom spremeniti. Ce to velja tudi za Renault, pa ne vem ..
Cudno, da ni nikogar tu, ki bi imel te kable. Na enem drugem forumu sem jih za VW takoj dobil..
To sm jst nazadnje k sm pelal avto k Malgaju pa mu dal kartico od avta, je sprejemnik na servisu postavu kartico (kartica k je namest kljuca oz. je kljucMaTe0 napisal/-a:Pa to je ful bedno. Da tam noter so neketere dobre funkcije glede kolk mas benza se v tanku pa o teh drugih ko ste gor pisali, shranit pa jih nikak ne gre da bi se kazale normalno. Ce kdo ugotovi kak bi tud men zanimalo.
Lp RoZleht