Pregorevanje parkirnih zarnic
Pregorevanje parkirnih zarnic
Grand Scenic 2008, 1,9 dCi
Ze drugic sta mi prej kot v enem letu crknili obe parkirni zarnici. Zanima me, ce se to dogaja tudi drugim oz. na koliko menjate parkirne zarnice.
Ze drugic sta mi prej kot v enem letu crknili obe parkirni zarnici. Zanima me, ce se to dogaja tudi drugim oz. na koliko menjate parkirne zarnice.
Re: Pregorevanje parkirnih zarnic
Uporabljam navadne zarnice, se vsakic vgrajene na pooblascenem servisu (prvic seveda v tovarni).Stupo napisal/-a:Pa uporabljas LED diode ali navadne zarnice?
Ali bi potreboval za ledice dodatno homologacijo?
Tudi ce bi bile dovoljene, so mi vceraj na servisu (ja, za menjavo ene usive parkirne zarnice je potrebno na servis, kar zarnice nekajkrat podrazi) zatrdili, da ne poznajo LED nadomestka.clio open napisal/-a:LED-ice naceloma niso dovoljene; tko da tud ni homologacije, edin ce so original v lucli.
V GS so parkirne zarnice ze halogenke in imajo tudi drugacno grlo kot navadne parkirne zarnice. Ker so pri Renaultu ocitno spet nekaj zaj***** z (ne)pretokom zraka okoli zarnice, imam topogledno se manj moznosti, da dobim neko trajno nadomestilo.
Na servisu so mi sicer svetovali klic na Renault Slovenija, niso pa mi dali kakega posebnega upanja, da se bo to resilo.
Kadar kupim nove, so pac prozorne (take kot obicajne zarnice), kjer se vidi nitka.clio open napisal/-a:Imas zarnice ki nove izgledajo tako; si jih menjas sam? Sicer pa na voltmeter, pa pogledat kaj se dogaja...Mr.B napisal/-a:Tudi jaz imam enak problem. Parkirne zarnice pregorevajo zelo pogosto. Pa to ni cisto obicajno pregorevanje.... zarnica namrec postane taksna, kot bi jo v svinec namocil ... zgleda da se kar hudi el. soki dogajajo... zelo cudno vseskupaj.
Montiram jih seveda sam. Malo sem razmisljal, da bi lahko crknile pri porastu napetosti - vcasih namrec opazam, da se mi nekaj trenutkov (minuto, dve po zagonu avtomobila, ko se ze peljem), kratke luci malo mocneje zasvetijo, nato pa spet normalno. Sem ze studiral, ce ima to kaj veze z z regulatorjem napetosti na alternaterju? Ima se mogoce kdo kaksno idejo, kaj bi bil lahko vzrok?
l.p., Mr. B
Re: Pregorevanje parkirnih zarnic
Popravljam. Sedaj je ze tretjic v letu in treh mesecih, kolikor je star avto.recept napisal/-a:Grand Scenic 2008, 1,9 dCi
Sumim, da je to problem (Grand) Scenic II facelit 2007 (tisti, ki ima namesto obicajne zarnice spredaj nekaj takega, kot bi bile obrvi).
Ali ima se kdo takega Scenica?