poraba olja!
poraba olja!
js mislim da je moj avto hin, imam cliota 1,4 16v in avto mi pije 0,5l olja na 1000 km. Olje nikjer ne curi torej ga porabi. Izpusma cev je crna. Avto pri samo voznji ne spusca modrega dima in avto zelo dobro gre. Sedaj sem v 15000 km, kot je interval menjave olja, dolil ze 5 litrov olja. Avto ima 150000 prevozenih kilometrov(nikoli nisem norel z avtom in ga vedno pazil), do zadnje menjave olja, je bilo 0,5l olja na 15000 km in to je ok. Sedaj pa groza, skoraj kot bencina. Kaj naj naredim. Olje ziher nikjer ne curi in ocitno gre cez izpuh ven. Ni mi jasno, toliko olja ne spije Fiat Tipo l. 88 1,6. Ima kdo podobno tezavo?Hvala!
ze ves cas uporabljam castrol txt, ko sem opazil koliko ga je spil sem nitri ulil elf 10-40 v istem intervalu. sploh ne opravim menjave olja ker ga skoz dolivam. Elfa 10-40 sem dal ker je gostejsi ampak ni nic bolje. en teden nazaj sem ga ulil do polnega, torej polno po sipki sedaj ga manjka cca. pol centi po sipki. po racunalniku (ooooo-) medtem ko je bilo en teden nazaj (oooooo).
Jaz sem imel podobno tezavo. Noter je bil kot po knjigi napisan 10W40 jaz pa sem ga zamenjal z 5W40. Avtu je to olje ocitno blo zelo dobro zato ga je samo papcal, zdaj sem parkrat dolil 10W40 in teh problemov ni vec.
Torej bom naslednjic pri menjavi dal noter skoraj 100% 10W40.
Je pa drugace olje ELF.
Torej bom naslednjic pri menjavi dal noter skoraj 100% 10W40.
Je pa drugace olje ELF.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v