Laguna II 2.2 DCI L. 2004

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
brezdelnez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Kokr kol da je mi je zal da mam navi namesto xenonk. Resno razmisljam da bi od kaksnega razbitega vzel luci, napeljavo odbijac in te zadeve in si namontiral na svojega samo nevem kako to potem homologirati, ker ti mora baje to narediti strokovna oseba pa tudi nevem koliko bi me to okvirno kostalao.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

brezdelnez napisal/-a:Kokr kol da je mi je zal da mam navi namesto xenonk. Resno razmisljam da bi od kaksnega razbitega vzel luci, napeljavo odbijac in te zadeve in si namontiral na svojega samo nevem kako to potem homologirati, ker ti mora baje to narediti strokovna oseba pa tudi nevem koliko bi me to okvirno kostalao.
brezdelnez ne gre vec homologirat teh stvari. zdaj ce majo te lagune ko majo xenone na parabolo tudi avtomatski dvig in nastavitev snopa luci pol mislim da ti ne bo uspelo in ne vem ce je izvedljivo to elektroniko skup spocat, ce pa je potrebno samo pranje zarometov pol pa mislim da menjas odbijac z onimi pralnimi sobami menjas obe luci da ti pise v paraboli XENON napeljes vodo do sob in povezes na elektroniko da sprica, samo to ne vem kam se priklopo, ce je avtomatski dvig snopa pa naj pove umlinar al rocno nastavlja?
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

Pomoje se ne da homologirat v nobenem primeru, tudi ce bi vso napeljavo dal original. Skratka jaz sem ze opustil to idejo s xenonom na moji laguni.

Kit pa ne pride v postev - se je ze kdo vprasal, kaj bi se zgodilo v primeru prometne nesrece in da ti ugotovijo, da imas nehomologiran xenon kit - cisto mozno je, da ti zavarovalnica ne da denarja oziroma te celo tozi za povzroceno skodo...tko da kit ne hvala..
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

obvezno mora bit pri xenonu pranje zarometov in avtomatska nastavitev visine snopa luci. V tem primeru je homologacija mogoca ampak financno se ne splaca.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
sinko

umlinar napisal/-a:obvezno mora bit pri xenonu pranje zarometov in avtomatska nastavitev visine snopa luci. V tem primeru je homologacija mogoca ampak financno se ne splaca.
umlinar NI mozna bral dokument na tehnicnih, tudi ce vse vgradis kot si napisal NI mozno vec homologirati, dalo pa se je,
A.F. lej tak bom reko da naredis vsaj pranje zarometov in kupis original luci v tvojem priemru so te z parabolo ki jim pise not XENON in jih zmontiras, pa tudi ce nimas avtomatskega dviga snopa mislim da ti ne bo noben policaj tezil za kako zavarovalnico pa tudi nebi smelo bit problema, pri samem XENON kitu ki pa ga ma vecina pa je zadeva bolj skakljiva, tako da jaz ce bi mel laguno 2 phI bi nabavo XENON z parabolo in nekje nabavo odbojac z sobami in je to to

umlinar ti mas avtomatski dvig snopa ?
Uporabniški avatar
brezdelnez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Mislim da imajo vsi avtomatski dvig snopa ozadi na premi ce mas slucajno avto nalozen ali pa potnike zadaj se potem luci same nastimajo na paravo visino.
Bom zadevo mal preucil pa sporocim kaj pa kako :wink:
Uporabniški avatar
sinko

senzorja sta dva en sprednji in en na zadnji osi, ce ti ne dela sprednji se ti luci ko se prizgejo ne nastavijo na pravo visino tako se meni niso ker je bil senzor polomljen, cena pa je bla 7eur, s tem da jaz mam na leco xenone
Uporabniški avatar
umlinar

sinko...ce nardis vse z original deli, kaj ti pa morjo? sploh homologirat ne rabis. kje pa pise pri original montazi novih avtov v homologaciji da imas xenon zmontiran??? pa vsi avti ki imajo original xenon majo avtomatsko nastavitev visine snopa.
Uporabniški avatar
sinko

umlinar napisal/-a:sinko...ce nardis vse z original deli, kaj ti pa morjo? sploh homologirat ne rabis. kje pa pise pri original montazi novih avtov v homologaciji da imas xenon zmontiran??? pa vsi avti ki imajo original xenon majo avtomatsko nastavitev visine snopa.
pa saj pravim ce bo dal orginal odbijac z sobami in orginal luci je to to in mirna bosna brez kake homologacije, edino pac avtomatskega dviga nima
se vedno pa ne vem al tvoja ma avtomatski dvig al ne umilinar?
jaz se nisem mel prilike videt avta z parabola xenonom kak ma nareto al ma oni gumb za dvig al ne
Uporabniški avatar
umlinar

sinko tretjic: vsi avti ki imajo xenon zaromete majo avtomatsko nastavitev visine snopa :) se pravi - no button in ce se bo policaj vpiknu v to bo hotu videt tut ce ma avtomatsko nastavitev visine snopa kar je po mojem mnenju bol pomembno kot pranje ker ce xenon sveti previsoko je 10Ă—bol motece kot navadne zarnice sploh ce je v leci.
LP
Uporabniški avatar
umlinar

brezdelnez, da ti ne smetimo teme selim diskusijo semle:

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 163#297163

LP
Odgovori