Racunalniki Clanov Kluba RaK

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Zakaj?

Saj tanovi celeroni so cisto nekaj drugega kot so bili prejsnji... 256k kesa ima...
Slika
DognerDJ

Odgovor Napisal/-a DognerDJ »

Ali AMD ali P4. Celeron je neka oskubljena verzija procesora.
Uporabniški avatar
tango
Kraj: Koroska

Odgovor Napisal/-a tango »

Notebook Acer Travel mate 662 LCi

CPU: Centrino 1,5 GHz
RAM: 512 MB DDR (2x256 MB)
HDD: 40 GB 7200 anti shock protection
GRAFIKA: Intel 64 MB share
MONITOR: SXGA (1400x1050)
DRIVE: Combo drive QSI,
FLOPY: ni, ni...
+ en kup sare okoli

V kratkem pride pa zraven se zunanji USB + firewire disk 250 MB
Če ne gre, pritisni močneje. Če se zlomi, je bilo tako potrebno menjave!!!
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

DognerDJ napisal/-a:Ali AMD ali P4. Celeron je neka oskubljena verzija procesora.
Celeroni so bili narejeni tako:

- med izdelavo procesorjev (recimo Pentiumov), so iz proizvodnega traku, kjer so procesorji prihajal ven, vzeli par vzorcev in jih testirali.

ce so se pri testiranju pojavile kake napake na procesorju,recimo da ni imel predpomnilnika 512kb, dejansko jih pa je imel 356, so mu zaklenili na 256kb predpomnilnika,pol so pobrali celo serijo procesorjev ven,jih zaklenil in tako se je rodil celeron :wink: ,
pac skoda jim je bilo vrzt stran vse skup in so naredil nizji cenovni razred procov

Podobno je tudi pri AMD-ju Duron in Athlon(kake pol leta nazaj se je dal kupit durona 1600 za 10k SIT, in si mu z malo srece odklenil dodatni predpomnilnik iz 128 na 256kb, pol si ga se mal navil-no kr dost se jih je dal do 2,4GHz :twisted: , in si imel za 10k cistega Athlona 3000+, ki pa je stal takrat :roll: :shock:

no tolk o procih :lol:
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

killah bee napisal/-a:kake pol leta nazaj se je dal kupit durona 1600 za 10k SIT, in si mu z malo srece odklenil dodatni predpomnilnik iz 128 na 256kb, pol si ga se mal navil-no kr dost se jih je dal do 2,4GHz :twisted: , in si imel za 10k cistega Athlona 3000+, ki pa je stal takrat :roll: :shock:
To je teorija.. v praksi pa je malce tezje :wink:
Da pol ne omenjam hladilnega sistema ki ga rabis :D
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

birkoff napisal/-a:
killah bee napisal/-a:kake pol leta nazaj se je dal kupit durona 1600 za 10k SIT, in si mu z malo srece odklenil dodatni predpomnilnik iz 128 na 256kb, pol si ga se mal navil-no kr dost se jih je dal do 2,4GHz :twisted: , in si imel za 10k cistega Athlona 3000+, ki pa je stal takrat :roll: :shock:
To je teorija.. v praksi pa je malce tezje :wink:
Da pol ne omenjam hladilnega sistema ki ga rabis :D
ni teorija, je praksa, bila :wink:

ampak to velja samo za AMD durone,skor vsi so se dali odklenit,namrec na procesorjih so ene serijske stevilke ,od modela pa do najblpomembnega podatka datuma izdelave( teden in leto) , no pol si pa sel v stacuno si poiskal proc ki se je ujemal z datumom,ki ga isces oz. ni smel bit vecji kot si ti iskal ( recimo 11/04-teden/leto)no do tega datuma so se dali skoraj vsi odklenit,

no poleg, tega je bila pomembna se sifra jedra procesorja (JUIH-A al pa B) B so bili bolsi navijalci :twisted:

no pa da pridemo se do hlajenja:

recimo jaz imam Athlona 1700+( 1470MHz- 266MHz FSB/frekvenca vodila)

no in sem ga napulu da mi ga zdaj prepozna kot 2400+( 2000MHz- 400MHz FSB)- pa so se rezerve :twisted: ,sam ni potrebe

za hlajenje pa imam en vent za 5k SIT :wink: +en piha od strani na hladilna rebra , pa mi temp. proca nikol ne preseze 55 C

No toliko od mene
Uporabniški avatar
D-PaX

Odgovor Napisal/-a D-PaX »

Hmmm Amd athlon XP1800+ 1TB DDR MBram 400mhz
Hard disk 800GB DVD rom grafa je geforce4 440mx plata asus internet
ADSL 2M Monitor Samsung 21 flattron miska logitech MX 700 tipkovnica logitech elite comp je star 4 leta nadgradnjo je pa dobo junija rame pa HD :)
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje :) mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE. :)
BadBoy

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

Skoraj nemorem vrjet da mas 1TB rama. Pomoje si malo zamesal to ker 4 leta stara plata tega skoraj 100% ni podpirala. Vrjetno si mislil 1GB rama
DognerDJ

Odgovor Napisal/-a DognerDJ »

In disk (800 GB) je tudi prva liga.
Uporabniški avatar
birkoff

killah bee napisal/-a:za hlajenje pa imam en vent za 5k SIT :wink: +en piha od strani na hladilna rebra , pa mi temp. proca nikol ne preseze 55 C
Sej ql & tnx za info!
Nekaj takega sem tak sliso..

Sam ne primerjat navitega in original kuplenega z neko frekvenco.. ker recimo moj 3000+ ma temperaturo ko idla 29 stopinj, ful load pa 35.

Lp, birk
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

D-PaX napisal/-a:Hmmm Amd athlon XP1800+ 1TB DDR MBram 400mhz
Hard disk 800GB DVD rom grafa je geforce4 440mx plata asus internet
ADSL 2M Monitor Samsung 21 flattron miska logitech MX 700 tipkovnica logitech elite comp je star 4 leta nadgradnjo je pa dobo junija rame pa HD :)
Buahahhahahhhahhhahahahaha nemejebat.com
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
birkoff

MDeeJay napisal/-a:Buahahhahahhhahhhahahahaha nemejebat.com
lol pa se ta domena in stran obstajata :lol: :lol:
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

vem ja sem active clan pa se majco mam njihovo!!! :lol:
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
D-PaX

heheh loli pop :))) 1000 drr rama mam disk pa ni samo en noter ampak 4 nadgradnja je bla junija pravim pa rame sem dodal :) plata mi ne podpira sata diskov ampak navdne maxstor imam 4 sem jih vzel na 1x za super ceno :)
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje :) mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE. :)
Uporabniški avatar
D-PaX

jaz ko kupujem racunalnik vzamem takega da dela vsaj 5 let :) ker vsakih 5 let novega kupim
Odgovori