ogret motor, 1100 vrtljajev / minuto

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

ogret motor, 1100 vrtljajev / minuto

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Pozdravljeni;

zadnje case se mi pogosto dogaja, da ko se ustavim pri semaforju (po 60 km voznje po avtocesti), so obrati prostega tega na vrednosti 1100 obr/min. Taki obrati bi morali biti, ko je motor hladen, ne pa pri ogretem.

Je pa tako da pri npr. 5 zaporednih kriziscih ima na stirih 750 obr/min (pravilno), na enem pa jih drzi na 1100 obr/min.

Kot da bi mu kak senzor temperature sporocal, da je motor hladen? Na stevcu kaze delovno temperaturo motorja (nekje na sredini med min in max). Drugace obrati niti malo ne nihajo, so konstantno 750 ali 1100.

Kaj bi bil vzrok tega? Motor D7F.

Hvala in lep pozdrav
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: ogret motor, 1100 vrtljajev / minuto

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz sumim motorcek prostega teka.
Slika
Uporabniški avatar
bomb0

Jaz sem tudi mislil na motorcek prostega teka. Samo, a ne bi potem vrtljaji nihali, ce bi bila tezava v motorcku prostega teka? Ker meni so konstantno v enem kriziscu 750, v drugem pa 1100. Med samim cakanjem v kriziscu obrati ne nihajo.
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Lahko bi bil motorcek. Ko ti vozis, je tudi ta odprt, zato ker ce spustis gas in stisnes sklopko, "ujame" motor pri recimo teh 1100 obratih, potem pa ga pocasi spusti na pravih 750. Ce steka na zacetku, se lahko zgodi da tam obtici. Ce mu uspe "speljat", potem naredi kar je treba in so obrati v redu. Sam bi zadevo vsaj za test odprl, dobro scistil in namazal z kakim wdju podobnim sprejem, tudi wd bo dober, sploh za ciscenje. Potem bos pa videl ce bo kaj bolje.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
bomb0

Potem bom pa zgleda res moral razdret motorcek. Najlepsa hvala obema za odgovor.

Lep pozdrav,
Matej
Slika
Odgovori