Par vprasanj-Grand Scenic l.04

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
astor

Par vprasanj-Grand Scenic l.04

Odgovor Napisal/-a astor »

Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi sem bil pri mehaniki zaradi »skripanja« podvozja (Grand Scenic l.04). Nicesar ni ugotovil. Predlagal je menjavo amortizerjev. Avto ima sicer prevozenih 148.000km in na testni stezi je pokazalo, da so amortizerji O.K. Ste ze mogoce menjali amortizerje na svojih avtomobilih pri toliko km, je bilo kaj boljse, koliko je njihova cena!

Drug problem;
Po opravljenem velikem servisu (menjava jermenov, napenjalcev, vodne pumpe,..) mi v obmocju med 1500-2000obr./min nekaj cvili oz. se neenakomerno zaganja. Probali smo zrahljati jermene pa ni bilo nic boljse. Zvok oz. neenakomerno zaganjanje se pojavi sele takrat, ko se avto zagreje (zjutraj tega zvoka ni zaznati).

Tretji problem:
Pri odvijanju volana iz desne lege mi nekaj poka. Slisati je, da zvok prihaja iz kabine-nisem popolnoma preprican. Mehanik je pogledal lezaje na amortizerjih, koncnike, stabilizatorje,... in so O.K. Kaj bi se lahko bilo?

Prosim za vase odgovore oz. nasvete!

P.S. Mater to skripanje in pokanje me bo spravilo ob zivce!!!
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

3. Problem

To je pomojem homokineticni(nevem, ce sem pravilno napisau) zglob.
Uporabniški avatar
hermand

Odgovor Napisal/-a hermand »

Naj se volansko letev ki je pritrjena na most proba zategniti.

LP
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

odgovor na problem 3: pa men je biu zrahljan vijak na dnu volanske letve v kabini

problem 1: preglej koncnike in krogle! pa seveda stabilizatorske gumice in palice

problem 2: mogoce jermenica na odmicni gredi
Odgovori