Prevelika poraba goriva
Prevelika poraba goriva
Moj Megane 1.6 16v l.2000 mi trenutno pije 8,6 l/100km po BC-ju, sem sel tudi sam racunat in sem naracunal 8,5 l/100km. Vem, da je zima, veliko se vozim po avtocesti sam se mi poraba se vedno zdi zelo prevelika, avto je pri hisi ze od novega in ni nikoli pil tako veliko. Kaj bi blo lahko krivo? Glede same voznje ne obcutim nobene razlike, razen na crpalki sem bolj pogosto. Najbrz bi bilo treba avto prikljuciti na racunalnik. Koga mi v tem primeru priporocate na notranjskem oz. v blizini Kranja in Ljubljane?
Hvala!
Lp Blaz
Hvala!
Lp Blaz
Mogoce je pa sm kvaliteta goriva kriva.
Sam sem to opazil pr mojem dizlu, ponavad tankam na tus al pa na omv, vcasih na unes, pa mi je zadnje tri ster tanke avto pil po 9,5l sem se pa enkrat za spremembo na agipu ustavil pa je povprecje palo skor na 8l, s tem da so ble priblizno enake relacije voznje.
Sam sem to opazil pr mojem dizlu, ponavad tankam na tus al pa na omv, vcasih na unes, pa mi je zadnje tri ster tanke avto pil po 9,5l sem se pa enkrat za spremembo na agipu ustavil pa je povprecje palo skor na 8l, s tem da so ble priblizno enake relacije voznje.
Blaz napisal/-a:Moj Megane 1.6 16v l.2000 mi trenutno pije 8,6 l/100km po BC-ju, sem sel tudi sam racunat in sem naracunal 8,5 l/100km. Vem, da je zima, veliko se vozim po avtocesti sam se mi poraba se vedno zdi zelo prevelika, avto je pri hisi ze od novega in ni nikoli pil tako veliko. Kaj bi blo lahko krivo? Glede same voznje ne obcutim nobene razlike, razen na crpalki sem bolj pogosto. Najbrz bi bilo treba avto prikljuciti na racunalnik. Koga mi v tem primeru priporocate na notranjskem oz. v blizini Kranja in Ljubljane?
Hvala!
Lp Blaz
Problem je v dihtungi sesalnega kolektorja. Smo z uporabnikom "slovenc" to glih pred dvema mesecoma ugotovila.majstr napisal/-a:Hmmm, ce resis publem mi prosim sporoci. . . mislim da mam enak prublem. . . Upam da ne gre za lambdo. . .
Vcasih tankam na OMV, se najveckrat na Petrolu pa ni razlike. Zime so ble pa tud se prej pa mi ni tolk kuru. Sem bral temo od Slovenca, pa sem vidu, da so njega tud neki obrati zaje**val pa se nekaj stvari, ki jih men ne dela. Je mozno, da gre vseeno za isto napako? Kar na pamet ne bi sel menjat delov, najbols da se priklopi na tester pa je. NIXI, sem te dodal na msn pa mi povej za tistga majstra,prosim. 
Meni se zdi za ta motor 1.6 16V cisto normalna poraba. 8.5litra na 100 km je cist ok, sploh ce si dosti na AC....Relacija je verjetno okoli 6,5 lita na 100, ce vozis do 100km/h..... ( pade tudi pod 6 litrov)...jaz tu ne vidim neke panike....sej ni dizel da bo pil pod 6.....
Pol litra do enega litrcka lahko dodas zaradi zimskih gum in vecjega trenja, in se malce dlje rabi motor da se segreje na delovno temperaturo....
Pol litra do enega litrcka lahko dodas zaradi zimskih gum in vecjega trenja, in se malce dlje rabi motor da se segreje na delovno temperaturo....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Morda je tudi rahlo sesut katalizator in ga rahlo, ampak res rahlo dusi, zato je pac potrebno malo vec plina.....Blaz napisal/-a:Cudno se mi zdi, ker mi ni se nikol pil vec kot 7,7 na daljsi rok. Poleti je nekak normalna poraba 7,1 , zarad gum se menda pa tud ne pozna 1,5 l razlike. Se pa tud pozna na trenutni porabi, je visja kot navadno. Sem dokaj preprican, da je nekaj narobe.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI