Nega usnja

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Gasilec
Kraj: Zagorje o/S

Nega usnja

Odgovor Napisal/-a Gasilec »

Je mozno kje dobiti kaksno barvo za usnje, da bi popravil tisti ogoljen del usnja, kot je na sliki?

Slika
Clio RS
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Nega usnja

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Gasilec napisal/-a:Je mozno kje dobiti kaksno barvo za usnje, da bi popravil tisti ogoljen del usnja, kot je na sliki?

Slika
Ni sploh tako hudo.
Vzemi navadno solea kermo za roke..... Zadevo namazi in pusti nekaj casa da usnje vpije mascobo.... Mislim, da niti ne bo porebno barvati usnja....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Gasilec

Sploh ni hudo samo vizualno me moti
Clio RS
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

solea je za en drek.Za nego usnja obstajajo preparati,poglej po shopih,samo zal ni nobenga ki bi povrnu izgled po novem.
Pa dejte eni in isti pametnjkovici ze enkrat nehat modrovat in smetit z bedarijami o solei in podobnih kozlarijah
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

bolse kot cisto nic je sigurno, drugace pa redno mazajnje to preprecuje. Kreme za usnje je pa res mal tezko dobit, js sm po velenju vse trgovine prelaufu pa ni nikjer. zdj mi je kolega iz Louisa v Grazu prnesu kilsko pakungo za usnjene moto kombinezone. ;) jo bom ponucu za sedezno, avtosedeze in za jakno ;)
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

se eno vprasanje bi mel glede na to da se lih o usnju in negi pogovarjate... sam imam od sonaxa nek spray pa pospricas po usnju ter razmazes lepo po usnju ... in se posusi pa je ciz drgacn obcutk na usnju... zdej ma pa zanima to na koliko casa vi mazete usnje v avtomobilih ?
Slika
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

jst sam sem kupil kremo za usnje pri enem tapetniku v LJ in je odlicna zadeva ...kar se tice soleje in niveje in podobnih krem za roke in podobno ....zadeva je prav tako dobra saj osvezi usnje ...sej je koncno tako koza kot na nasih rokah ...to mi je se sam tapetnik rekel ce ni druzga je tud krema za roke dobra ... pa vsake tok casa je treba to ponavlat ker se drugace prevec izsusi in stem je bolj obcutljivo na obrabo :wink:
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Jaz pa sem bral prispevek enega tipa, mislim, da na volvo forumu, da mu je usnjar rekel: vsake toliko casa potegnit po usnju z vlazno krpo in to je to. Se pa sicer dobijo posebne emulzije za usnje, s katerimi vsake toliko casa namazes usnjeno povrsino. V raznih rutarjih & co. prodajajo komplete za set usnjenih sedezn, ki imho tudi pridejo prav.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Jz sem 1 x na pol leta namazal zadevo z solea kremo za roke. ( pred tem sem seveda ocistil sedeze ).
Ko so bili zici namazani, morda se malo beli, sem pustil vse skupaj na soncu ene 4,5 ur in nato s suho krpo obrisal, kar pac sedez ni posrkal.

Sedezi so bili zopet cisti, mehki, niso vec pokali ( ob nevzdrzevanje zacnejo pokat) - uglavnem jaz sem tako zadevo vzdrzeval in bilo mi je vsec....

Vem pa da obstajajo profi kreme za usnje ampak jaz sem pac resil zadevo na svoj nacin in me pac ni motilo.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Na petrolu se kupi sonax spray za nego usnja, ampak je zelo majhen, mislim da 250ml, cena je pa okoli 10eur :?
Drugace pa jaz mazem volan s kremo za nego usnjenih cevljev, pa je tudi super zadeva.
Slika
Uporabniški avatar
Gasilec

Ok za nego bom dobil sredstvo, kaj pa za to kar je ze oguljeno, da se nebi poznalo kaksna ideja?
Clio RS
Uporabniški avatar
SkratBolfenk
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a SkratBolfenk »

Ja seveda se da zrihtat. Recimo tule http://www.poliranje.si/sl/popravila-poskodb-na-usnju
Clio - dci - 120KM
Mat kur**
Ponosni ?®lan Reno kluba Slovenija
http://rk.avtomobilizem.com
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

kaj se ma mogoce kdo kaj razen linka SkratBolfenk, tudi sam bi moral prej vse skup podrgnit kot da zacne pokati na netu je swasta za "nego" usnja pa ne vem kaj zbrat mogoce ma kdo kaki produkt ki je res za kaj ne pa samo za disat v avtu za 5 dni, meni lahko tudi smrdi samo da usnje zivi naprej, ker se je prevec lepo da bi ga ze v startu zafu..
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
brezdelnez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Za nego usnja res niso primerne kreme za roke , ker te vsebujejo razne kemikalije ki ti izsusijo usnje in ta zacne scasoma se bolje pokati.
Malo drago ampak baje da je vredu:
http://www.enaa.com/oddelki/avtokozmeti ... _Specialna
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Kaj pa alcantara? Kaksna ideja za vzdrzevanje in obnovo?
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Odgovori