Nega usnja
Nega usnja
Je mozno kje dobiti kaksno barvo za usnje, da bi popravil tisti ogoljen del usnja, kot je na sliki?

Clio RS
Re: Nega usnja
Ni sploh tako hudo.Gasilec napisal/-a:Je mozno kje dobiti kaksno barvo za usnje, da bi popravil tisti ogoljen del usnja, kot je na sliki?
Vzemi navadno solea kermo za roke..... Zadevo namazi in pusti nekaj casa da usnje vpije mascobo.... Mislim, da niti ne bo porebno barvati usnja....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
bolse kot cisto nic je sigurno, drugace pa redno mazajnje to preprecuje. Kreme za usnje je pa res mal tezko dobit, js sm po velenju vse trgovine prelaufu pa ni nikjer. zdj mi je kolega iz Louisa v Grazu prnesu kilsko pakungo za usnjene moto kombinezone.
jo bom ponucu za sedezno, avtosedeze in za jakno 
LP
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
jst sam sem kupil kremo za usnje pri enem tapetniku v LJ in je odlicna zadeva ...kar se tice soleje in niveje in podobnih krem za roke in podobno ....zadeva je prav tako dobra saj osvezi usnje ...sej je koncno tako koza kot na nasih rokah ...to mi je se sam tapetnik rekel ce ni druzga je tud krema za roke dobra ... pa vsake tok casa je treba to ponavlat ker se drugace prevec izsusi in stem je bolj obcutljivo na obrabo 
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Jaz pa sem bral prispevek enega tipa, mislim, da na volvo forumu, da mu je usnjar rekel: vsake toliko casa potegnit po usnju z vlazno krpo in to je to. Se pa sicer dobijo posebne emulzije za usnje, s katerimi vsake toliko casa namazes usnjeno povrsino. V raznih rutarjih & co. prodajajo komplete za set usnjenih sedezn, ki imho tudi pridejo prav.
Jz sem 1 x na pol leta namazal zadevo z solea kremo za roke. ( pred tem sem seveda ocistil sedeze ).
Ko so bili zici namazani, morda se malo beli, sem pustil vse skupaj na soncu ene 4,5 ur in nato s suho krpo obrisal, kar pac sedez ni posrkal.
Sedezi so bili zopet cisti, mehki, niso vec pokali ( ob nevzdrzevanje zacnejo pokat) - uglavnem jaz sem tako zadevo vzdrzeval in bilo mi je vsec....
Vem pa da obstajajo profi kreme za usnje ampak jaz sem pac resil zadevo na svoj nacin in me pac ni motilo.
Ko so bili zici namazani, morda se malo beli, sem pustil vse skupaj na soncu ene 4,5 ur in nato s suho krpo obrisal, kar pac sedez ni posrkal.
Sedezi so bili zopet cisti, mehki, niso vec pokali ( ob nevzdrzevanje zacnejo pokat) - uglavnem jaz sem tako zadevo vzdrzeval in bilo mi je vsec....
Vem pa da obstajajo profi kreme za usnje ampak jaz sem pac resil zadevo na svoj nacin in me pac ni motilo.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
- SkratBolfenk
- Kraj: Zagorje ob Savi
Ja seveda se da zrihtat. Recimo tule http://www.poliranje.si/sl/popravila-poskodb-na-usnju
kaj se ma mogoce kdo kaj razen linka SkratBolfenk, tudi sam bi moral prej vse skup podrgnit kot da zacne pokati na netu je swasta za "nego" usnja pa ne vem kaj zbrat mogoce ma kdo kaki produkt ki je res za kaj ne pa samo za disat v avtu za 5 dni, meni lahko tudi smrdi samo da usnje zivi naprej, ker se je prevec lepo da bi ga ze v startu zafu..
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
- brezdelnez
- Kraj: Ljubljana
Za nego usnja res niso primerne kreme za roke , ker te vsebujejo razne kemikalije ki ti izsusijo usnje in ta zacne scasoma se bolje pokati.
Malo drago ampak baje da je vredu:
http://www.enaa.com/oddelki/avtokozmeti ... _Specialna
Malo drago ampak baje da je vredu:
http://www.enaa.com/oddelki/avtokozmeti ... _Specialna