LAGUNA 2,2 DCI NE V??GE KO JE TEMPERATURA POD -2
LAGUNA 2,2 DCI NE VZGE KO JE TEMPERATURA POD -2
Laguna je letnik 03 vse skozi redno servisirana a ima napako ki jo mehaniki ne morejo ugotoviti. Avto ne vzge ce je pod o stopin .Zato smatram da so posredi grelne svecke ker po racunih ki jih imam od servisov le te niso bile menjane se nikoli avto ima 190000 km. Zato sem probal poiskus in sem po grelnih sveckah z fenom glel priblizno 2 minuti in avto je zalaufal in to cisto lepo. Se nekaj ko avto enkrat vzge in se masina segreje uziga kot po maslu. a avto ne bo uzgal ce ga pustim cez noc izven garaze in temperatura pade pod o stopin. prosim za menje ker racunalnik na servisu ne pokaze niti najmanjse napake.
Re: LAGUNA 2,2 DCI NE VZGE KO JE TEMPERATURA POD -2
Mislim, da tvoja laguna nima tezave z grelnimi sveckami, ker jih dejansko skorajda niti ne rabi. Dejansko jih rabis samo zaradi konakta, ce pa zarijo ali ne nima veze, avto bi moral zalaufat. zakaj? Ti motorji zalaufajo na kompresijo...ce pa so izpravne se grelne svecke pa je toliko bolje, ker ni prisotnega tistega tezkega dizelskega zvoka, klenkanja in podobno....JOZE51 napisal/-a:Laguna je letnik 03 vse skozi redno servisirana a ima napako ki jo mehaniki ne morejo ugotoviti. Avto ne vzge ce je pod o stopin .Zato smatram da so posredi grelne svecke ker po racunih ki jih imam od servisov le te niso bile menjane se nikoli avto ima 190000 km. Zato sem probal poiskus in sem po grelnih sveckah z fenom glel priblizno 2 minuti in avto je zalaufal in to cisto lepo. Se nekaj ko avto enkrat vzge in se masina segreje uziga kot po maslu. a avto ne bo uzgal ce ga pustim cez noc izven garaze in temperatura pade pod o stopin. prosim za menje ker racunalnik na servisu ne pokaze niti najmanjse napake.
Grelne svece gret z fenom ni nic - nisi pomahal nic ( segrejejo se drugace do zarjenja )... Pomoje te prek kak senzor matra....
Zadeva je ista kot pri klimi, ki ne vzge pod 5 stopinjami.....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Iz prve roke lahko povem da 1.9 dci in 2.2 dci prizigata normalno z pokvarjenim relejem in sveckami.....clio82 napisal/-a:vsak dizel imal rele ki vklaplja grelne svecke.ko bo mrzel avto
priklopi nek porabnik na kabel od svecke(recimo zarnico) in daj
kontakt.ce se zarnica ne prizge bi jaz pogledal rele,ce zarnica prizge zamenjaj svecke
Definitivno pa priklop na racunalnik pokaze napako na releju in na grelnih svecah!!!
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
-
renault112
Sorry, ker se vrivam v topic vendar bi isto nekaj vprasal glede vziga. Vceraj sem imel od mame avtomobil ( megane 1.5dci - 78kw). Avtomobil ima pametno kartico in seveda vzig na gumb. Sedaj pa problem. Avtomobil sem imel cez noc zunaj. Okoli 5ih zjutraj sem avto probal zagnati. Lucke na armaturi se prizgejo in zacne gretje sveck.. cakam minuto in nic.Poskusim ponovno in zadeva se ponovi.. nato sem stisnil gumb veckrat zaporedno, avto je zelo jamral in nato vzgal. sedaj me pa zanima, kako se to zadevo pravilno vziga pri nizkih temperaturah. Je pa drugace avto star par mesecov in da bi mel kaksne probleme skoraj neverjamem.
Lp
Lp