Se pravi 3 leta vmes se pozabi? Se pravi 1liter na 6000 km je normalno? Potem, ko gres na Petrol natankat, zraven povprasas je kje prodajajo olje na deci, da se tole malo dotocis?Tommy30 napisal/-a:Ne govori neumnosti ce ne ves kako je z 2.0 tdi-ji. Stari pumpe duise 2.0 tdi letnikov med 2005 in 2008 so se res pokazali za slabse, vendar so konec leta 2008 zaceli vgrajevati common rail sisteme, katere so vgrajevali v avte VW za ameriski ttrg in so se pokazali za zelo dobre.slovenc napisal/-a:Ni sam reno dizel, vw zrejo po liter olja na 6k km, pa je nov avto. Novi 2.0 tdi, so bojda totalno v kurcu. Pac proizvodna se seli v xy drzave. Isto je pri compih in vseh ostalih stvareh![]()
http://www.reliabilityindex.co.uk/top10 ... 9010848601
Cudezno ni renoja med zadnjimi, sta pa zato audi in merðo
To pa da spije 1 liter na 10.000km pa ni nnoben problem. ( to pije v casu utekanja morda do 20.000km).
Imam v familiji 1 mesec starega VW passata 2.0 TDI CR in moram rect da je zelo dober avto . Cena je bila znizana iz 30.800eur na 26.300eur, za ta dena pa dobis Laguno!!! Ampak Lagune dizel nebi upal vec kupiti...
2.2 dci saga se nadaljuje.. problem st.4

Pa sej niso bile tezave dobesedno kot pri renojevih dizlih v lagunah in senikih, espejsih in podobno...... Stroski so bili enormno manjsi....slovenc napisal/-a:Se pravi 3 leta vmes se pozabi? Se pravi 1liter na 6000 km je normalno? Potem, ko gres na Petrol natankat, zraven povprasas je kje prodajajo olje na deci, da se tole malo dotocis?Tommy30 napisal/-a:Ne govori neumnosti ce ne ves kako je z 2.0 tdi-ji. Stari pumpe duise 2.0 tdi letnikov med 2005 in 2008 so se res pokazali za slabse, vendar so konec leta 2008 zaceli vgrajevati common rail sisteme, katere so vgrajevali v avte VW za ameriski ttrg in so se pokazali za zelo dobre.slovenc napisal/-a:Ni sam reno dizel, vw zrejo po liter olja na 6k km, pa je nov avto. Novi 2.0 tdi, so bojda totalno v kurcu. Pac proizvodna se seli v xy drzave. Isto je pri compih in vseh ostalih stvareh![]()
http://www.reliabilityindex.co.uk/top10 ... 9010848601
Cudezno ni renoja med zadnjimi, sta pa zato audi in merðo
To pa da spije 1 liter na 10.000km pa ni nnoben problem. ( to pije v casu utekanja morda do 20.000km).
Imam v familiji 1 mesec starega VW passata 2.0 TDI CR in moram rect da je zelo dober avto . Cena je bila znizana iz 30.800eur na 26.300eur, za ta dena pa dobis Laguno!!! Ampak Lagune dizel nebi upal vec kupiti...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Tukaj se strinjam, ponesrecena leta 02 in 03, jaz sem zato kupil letnik 04 in je polom! Naslednji avto iz ciste sigurnosti ne bo Renault.Tommy30 napisal/-a:Caki se malo, da naredijo prve Lagune III. cca 60-90kkm, pa bomo videli. Morda pa je res bolj kvalitetna od prejsnje Lagune2....ClioOwner napisal/-a:Nemore bit zato cela firma u kurcu, ker se jim je pac ponesrecla Laguna II.
III. je tukaj da popravi to. Zaenkrat ji uspeva.
Baj 2.0dci z 150 KM ze nekaj serjejo..... Tezave z FAP filtri ipd....
To da so po prodaji avtomobilov nekje pri VW.. je pa bistveno kar je Tommy napisal, zraven pa poglej, se za vsak avto dobis vrtoglavi popust in kup opreme, ki jo pri VW preplacas in totalno si zmagal ce ti avto Revozovc zrihta s svojimi 10% popusta.... Taprav prijem so uporabil in res kvaliteno vstopili na trg, ampak prodana kolicina je dalec od tega, da bi o tem avtu govoril kot o sinonimu kvalitete. Meni je zal. Se tri leta nazaj nisem pustil prepricati govoricam in sem sel v nakup Lagune, dobesedno pesek v oci. Res. Vsak dan, ko se usedem vanjo si recem "evo naivcina, pojej kar si skuhal" Kupil sem jo da bi uzival v voznji in udobji, vse kar dobim je pa milijon crickov, zvokov, pokanja, rostljanja,...
Ko bi jo vsaj prodal lahko. A ni zalostno da se 10 let star passat z 2 airbagi prodaja za isto ceno kot 4 leta stara laguna? Pa ne rect da gre za renome VW!! Passat se pri teh leti se vozi in prodaja, Laguna bo pri taksnih letih ze na odpadu. Ce jo bodo hotl vzet.
Podpis.......dolenc napisal/-a:Tukaj se strinjam, ponesrecena leta 02 in 03, jaz sem zato kupil letnik 04 in je polom! Naslednji avto iz ciste sigurnosti ne bo Renault.Tommy30 napisal/-a:Caki se malo, da naredijo prve Lagune III. cca 60-90kkm, pa bomo videli. Morda pa je res bolj kvalitetna od prejsnje Lagune2....ClioOwner napisal/-a:Nemore bit zato cela firma u kurcu, ker se jim je pac ponesrecla Laguna II.
III. je tukaj da popravi to. Zaenkrat ji uspeva.
Baj 2.0dci z 150 KM ze nekaj serjejo..... Tezave z FAP filtri ipd....
To da so po prodaji avtomobilov nekje pri VW.. je pa bistveno kar je Tommy napisal, zraven pa poglej, se za vsak avto dobis vrtoglavi popust in kup opreme, ki jo pri VW preplacas in totalno si zmagal ce ti avto Revozovc zrihta s svojimi 10% popusta.... Taprav prijem so uporabil in res kvaliteno vstopili na trg, ampak prodana kolicina je dalec od tega, da bi o tem avtu govoril kot o sinonimu kvalitete. Meni je zal. Se tri leta nazaj nisem pustil prepricati govoricam in sem sel v nakup Lagune, dobesedno pesek v oci. Res. Vsak dan, ko se usedem vanjo si recem "evo naivcina, pojej kar si skuhal" Kupil sem jo da bi uzival v voznji in udobji, vse kar dobim je pa milijon crickov, zvokov, pokanja, rostljanja,...
Ko bi jo vsaj prodal lahko. A ni zalostno da se 10 let star passat z 2 airbagi prodaja za isto ceno kot 4 leta stara laguna? Pa ne rect da gre za renome VW!! Passat se pri teh leti se vozi in prodaja, Laguna bo pri taksnih letih ze na odpadu. Ce jo bodo hotl vzet.
Moja je bila 2004/11 in je ravno tako polomija. Hvala bogu nisem imel nekih velikih stroskov, ampak so bili pa vseeno prisotni... Cricki iz armature, nabijanje podvozja v kabino cez vsako luknjo.......presenecenje vsakic ko se v avto usedes in prizge....
Na dopustu sem po 2 dneh ko je avto stal hotel vzeti ven kompresor za gume pumpat ( za blazino na vodi) ....skacem okol avta, na kartico pritiskam kot butel in je nisem mogel odklenit...halo pa kaj je to za ena pizdarija..... Lucka je normalno posvetila ( na kartici) avto pa ni niti trznil...
Nato se spomnim kljuca v kartici..odstranim plastiko na kljuki in avto mehansko odprem, pritisnem v notranjosti gumb za centralno odkl/zakl in je hvala bogu zacelo vse skupi delat....
Mislim, vse cas si v nekem cudnem prepricanju a bo vse ok z avtom, ame bo kje pustil, a bo turbino odpizdilo, a mi bo kje crknil citalec kartice, a bo crknila sama kartica..... ma dost je blo tega.....gremo dalje seveda z drugo znamko in upam da bo vec srece oziroma manj okvar in cidnih feelingov.
-
etore
lagune III so po kvaliteti v samem vrhu 100%. firma fructal una k dela sokove ima pogodbo z nami in imajo njihovi potniki sluzbene lagune III 1,5dci in u 2letih imajo po vec kot 120kkm pa ni nic. lej ce nebi blo servisov za delat nebi vedli da jih imajo. sam kaj ko je II use zasrala. sam moja pa tece kot urca ha ha.
1.5 dci so se nekako bili dobri - izdelava skupaj z nissanom, 1.9 dci in 2.2 dci je pa polomija.etore napisal/-a:lagune III so po kvaliteti v samem vrhu 100%. firma fructal una k dela sokove ima pogodbo z nami in imajo njihovi potniki sluzbene lagune III 1,5dci in u 2letih imajo po vec kot 120kkm pa ni nic. lej ce nebi blo servisov za delat nebi vedli da jih imajo. sam kaj ko je II use zasrala. sam moja pa tece kot urca ha ha.
Mi imamo tudi na sihtu cel kup meganov z 1.5 dci 105 KM motorji ( 6 prestav ) in naceloma ni tezav, pa ga vsakih 5 minut drugi zge na polno, noben ne spara mrzlega niti noben ne pocaka pregretega kako minuto preg ugasanjem, pa zadeva dela.... bl k ga sparas prej bo crknu.....
Tudi renault stavi na izbolsanje pri laguni III, zato so tudi povecali garancijo.
Nekdo, ki je kupil laguno II leta 2002 in je imel same probleme, pa ne verjamem, da bo se vztrajal pri renaultu.
Ce bi pa se vedno delali clio1, bi ga pa jaz sigurno kupil
Pri hisi smo ga imeli od leta 1997 do 2005 in ni niti ena stvar crknila!
Nekdo, ki je kupil laguno II leta 2002 in je imel same probleme, pa ne verjamem, da bo se vztrajal pri renaultu.
Ce bi pa se vedno delali clio1, bi ga pa jaz sigurno kupil
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Tommy glede AMZS prevozov ti pa ne dam prav!
Ker si ti ali tvoj kolega ustrelil lovsko!!! BTW: Je ta kolega mogoce Kocar
Jaz na avtoceti videvam pretezno pokvarjene nemce! Se ne hecam in ne izmisljujem. Sem pa res videl v dveh tednih enega Clia in enega Megana pokvarjena. In to v parih letih voznje po cesti!
Ce smo realni so vse znamke v qurcu!!! Sploh avtomobili novejsih letnikov proizvodnje! Ja in tudi Toyote so tu vmes!
Jest se z renoji vozim ze vec let in nisem imel nobenega vecjega popravila ali tezave! Pa nikol novega kupu, vse iz drue ali tretje roke!
Vse kar nekateri pisete tukaj cez reno je zame Bullshit, ker velja prakticno za vse znamke!
Ker si ti ali tvoj kolega ustrelil lovsko!!! BTW: Je ta kolega mogoce Kocar
Jaz na avtoceti videvam pretezno pokvarjene nemce! Se ne hecam in ne izmisljujem. Sem pa res videl v dveh tednih enega Clia in enega Megana pokvarjena. In to v parih letih voznje po cesti!
Ce smo realni so vse znamke v qurcu!!! Sploh avtomobili novejsih letnikov proizvodnje! Ja in tudi Toyote so tu vmes!
Jest se z renoji vozim ze vec let in nisem imel nobenega vecjega popravila ali tezave! Pa nikol novega kupu, vse iz drue ali tretje roke!
Vse kar nekateri pisete tukaj cez reno je zame Bullshit, ker velja prakticno za vse znamke!
Ni Kocar, en drug..... Imas PM.killah bee napisal/-a:Tommy glede AMZS prevozov ti pa ne dam prav!
Ker si ti ali tvoj kolega ustrelil lovsko!!! BTW: Je ta kolega mogoce Kocar![]()
Zakaj....?vepar napisal/-a:sm da nebo "slucajno" cela tema zginla, k pol bo popizditis
Kdorkoli tole bere bo videl kaj se folku dogaja z dolocenimi modeli renoja.
Mislim, da je ta forum namenjen predvsem predstavitvam osebnih izkusenj z dolocenimi zadevami na podrocju renojev in avtomobilizma.
Ce ni tako me prosim popravite.
Je ze res, da smo morda zasli s teme ( okvara 2.2dci motorja) ampak mislim, da so napisane se razne variante okvar, katere lahko uporabnik predvidi pri svojem avtu. Zraven pa lahko se preberemo da se take in podobne stvari dogajajo tudi pri drugih motorjih renaultov.....