UVOZNIK ELF

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Ne more biti taksna kolicina pokradena. Kriminalisti bi se najprej na taksne "trgovce" usedl.
Prej bi reku, da ima kdo stroj za embalazo delat, nalepko ti vsak najstnik nardi, notr pa natocjo pac neko olje. Pomojem dalec od tistega kar mislis da kupis.
Al ta clovek mora nekaj zasluzit. Ce tebi olje proda za 5 EUR/l, za koliko ga je pol on dobil? Pa ze tist je zasluzu ki ga je njemu prodal....
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Niso ukradena, tipo pri nas jih hodi sam kupvat v nemcijo v eno skladisce...in pac diskont cena. Isto kot zakaj so prenosniki v Nemciji cenejs k tle po nabavni? Ker pac pokupjo vec stvari...
Slika
Uporabniški avatar
blazko

Odgovor Napisal/-a blazko »

Tudi jaz mislim, da niso ukradena. Po tej logiki je 99% stvari na ebayu in ostaloh e-stacunah tudi ukradeno, ker je cena toliko nizja kot v lokalni trgovini.

Vprasaj se, koliko posrednikov je med proizvajalcem in koncnim kupcem. Vsak doda %, zato so cene tudi tako zasoljene. Ce si uvoznik moras skrbet za reklamo, distribucijo, imeti poslovne prostore, zaposlene, mogoce tudi svojo trgovino... vse to stane. Nekdo, ki v EU najde nacjenejsega dobavitelja olja in ima samo eno garazo, v kateri prepakirava za postno dostavo, teh stroskov nima.

Ti dam primer: priznan neuradni serviser mi je za Elfovo sintetiko 5W-40 racunal 15eur / liter. Jebiga, sem pac placal, naslednjic ne bom. Ampak point je: kaksno marzo si obracuna? Ce je uradna cena v sodu pri uvozniku 7, on sigurno dobi se kak rabat - recimo 6eur. Marza je od oka 150%.

Zato ogromne razlike med cenami ne kazejo nujno na fejk / ukradeno olje. Prej na to, da s(m)o potrosniki premalo pozorni in se nam yebe za pa evrov. Ko pa to pretocis v marzo, pa je zgodba takoj drugacna.

Pa tudi sicer, ce bi se sli ponarejat olje, bi to verjetno laze in ucinkoviteje naredili pri sodih, mogoce tudi za 5l embalaze, za 1l pa verjetno ne. Iz istega razloga tudi 1$ bankovci niso cilj ponarejevalcev.
SLEPEC

Odgovor Napisal/-a SLEPEC »

pod tole se podpisem,
marze delajo svoje cene ki grejo v nebo
moj mehanik isto kupuje na bolhi pa naprej prodaja po 12eu-l,in me je samo enkrat nategnu, sedaj sam kupin prek bolhe in dam za vecjo kol.,4 eu 5-40 sintetika,kako, sem izvedel da to dela, enkrat smo se srecali pri njemu ,vsi trije, pa smo se gledali in drzali odprta usta itd,
olje na bolhi je 100% ok,ker smo ga ze dali v analizo
z espacem imam 220oookm od tega 100000 z oljem iz bolhe,pa dela vse ok
corsa ima 120000 vse ok
clio od fotra 140000 vse ok
tudi jaz sem skepticen in za preventivo olje menjam na 10000km
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Ce se niste vedeli, marza na pooblascenih servisih na ELF olja je taksna kot je, zaradi tega, ker je dnar za F1. Brez zajebancije.
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a deejayam »

pubeci crni trg je biznis,...pa ne rabi bit nic vkradeno, pa ponarejeno,....samo tolko,....
MORAM PA?ŕ BITI ZADOVOLJEN Z MEGANE II coupe
Slika
Uporabniški avatar
bundrov
Kraj: Tomažini

Odgovor Napisal/-a bundrov »

Ce imas kam dati vecjo kolicino olja kupis 200l sod. Cena je mal drgacna od 1l embalaze, samo porabit ga moras v doglednem casu.

Sam kolikr poznam mehanike ti potem, ko mu prineses svoje olje on na drugih stvareh polovi manjkajoc zasluzek na racun olja.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

@dolenc:

Ne jaz sem cisto tko mislil, da glede na to da kupis 60L sod da je se vedno 7eur. Imam prakticno soseda ki je distributer olj (razlicnih) in mi je 5L prodal za 8eur kos (se pravi na liter).

Zdej en evro dol pri 12X kolicini je bolj malo...

Drugace pa jaz tudi vedno kupujem preko neta, vendar me je nazadnje nategnil ker ni poslal ob zmenjenem roku, tako da sem potem kupil na hitro drugje.

Z kakovostjo pa se nisem mel problemov, ravno obratno, ravno teden nazaj sem menjal olje pri nekje cca 17.000km prevozenih in je bilo se predobro, tako da mi je bilo na koncu kar zal da sem menjal. Od sedaj naprej bom verjetno delal kar na 20.000km (1.9dci, 120KM). (Opozorilo: vec kot polovico km naredim na AC!)

Drugace pa potrjujem napisano s starni @blazko-ta.
Vmes so najmanj trije posredniki, pri katerih vsak nabije vsaj 20-40% gor.
Tako prides iz 4eur nabavne najprej na 5,2eur naprej na 6,8eur in na koncu na 12eur stacunske cene, pri kateri se ve da najvecji kolac rezejo prav trgovci oziroma serviserji!!!
Uporabniški avatar
bundrov
Kraj: Tomažini

Odgovor Napisal/-a bundrov »

[quote="FBR"]
Z kakovostjo pa se nisem mel problemov, ravno obratno, ravno teden nazaj sem menjal olje pri nekje cca 17.000km prevozenih in je bilo se predobro, tako da mi je bilo na koncu kar zal da sem menjal. Od sedaj naprej bom verjetno delal kar na 20.000km (1.9dci, 120KM).

To da je po takih kilometrih olje kot novo, ne pomeni da je tako kvalitetno ampak ravno obratno. Olje pa menjaj raje na 10kkm kot pa na 15kkm, ce hoces avto dolgo vozit se pozna potem ko ima avto tja proti 500kkm in vec.
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Tocno tako. Ce je po 10k km olje cisto(rjavo) ni dobro, saj slabo cisti motor.

Crno olje ni nujno slabo, je pa slabo ce je prezgano(smrdi).
Odgovori